کد خبر 158869
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۰

بر اساس پيش‌بيني محققان، داروهاي موثر در مبارزه با فرايند پيري تا چند دهه آينده توليد و عرضه خواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، داروهاي ضد پيري به معناي وعده جاودانگي و زندگي ناميرا نيست، بلكه براي افراد ميانسال يا جوانتر نويد دهنده دوره‌هاي كوتاه بيماري و سستي ناشي از كهولت سن و سال‌هاي پيش از مرگ است.

«ديم ليندا پارتريج» محقق نسل شناسي دانشگاه كالج لندن مدعي است كه داروهاي ضد پيري تا چند دهه آينده در اختيار مردم قرار مي‌گيرند و مي توانند از بروز بيماري هاي وابسته به سن مانند زوال عقل و انواع مختلف سرطان پيشگيري كنند.

يك رويكرد آشكار براي مقابله با روند پرشتاب بروز بيماري‌هاي مرتبط با سن، مقابله با خود فرايند پيري است، چراكه پيري فاكتور اصلي بروز بيماري‌هاي مختلف، دوره طولاني مدت بيماري و بروز مرگ ناگهاني است.

دوره‌هاي طولاني بيماري در كهنسالي در اغلب موارد فرد را بسوي مرگ پيش مي‌برد، از اين رو مقابله با بيماري هاي مرتبط با سن مي تواند به داشتن زندگي طولاني و سالم‌تر منجر شود.

اين محقق در نشست علم زندگي در نيس فرانسه تأكيد كرد: روش‌هاي درماني كه در مطالعات حيواني مورد بررسي قرار گرفته اند، با تقليد از اثرات رژيم غذايي مي توانند از ميزبان در برابر شرايط وابسته به سن مانند بيماري‌هاي قلبي و ديابت محافظت كنند.

محدود كردن رژيم غذايي و تغييرات ژنتيكي در حيوانات مي‌تواند با مسدود كردن بخش هايي از شبكه شيميايي بدن كه مرتبط با رشد، متابوليسم و توليد مثل هستند، فرايند پيري را متوقف كند.

برخي داروها مانند آسپرين و متفورمين (داروي متداول ديابت) اثرات مشابهي براي جهش ژن و محدود كردن رژيم غذايي در بدن انسان نشان داده‌اند و محققان اميدوارند كه تا چند دهه آينده بتوانند با تركيب مواد كليدي فعال در يك قرص واحد، داروي ضد پيري را عرضه كنند.