به گزارش مشرق، در این نامه که به امضاء ۱۱۵ نماینده مجلس عوام انگلیس رسیده، آمده است: غزه در آستانه قحطی قرار دارد. اوضاع بهحدی وخیم است که احتمالا قحطی در شمال غزه رخ داده است. تا به امروز، ۲۷ کودک و ۳ بزرگسال در این منطقه از گرسنگی و کم آبی جان خود را از دست دادهاند.
این نامه میافزاید: در شمال غزه، ۷۰ درصد از جمعیت با شدیدترین سطح از کمبود مواد غذایی مواجه هستند و به خوردن دانه پرندگان، خوراک حیوانات و علف متوسل شده اند. آنها همچنین برای دسترسی به لولههای آب برای آشامیدن و شستوشو به حفاری در خاک روی آوردهاند.
نویسندگان نامه یادآور شدند: در ۱۳ فوریه ۲۰۲۴، شما اعلام کردید که اگر اسرائیل با ورود آب و غذا به غزه مخالفت کند، قوانین بشردوستانه بینالمللی را نقض کرده است. با توجه به اینکه اسرائیل از تغییر رویکرد خود امتناع ورزیده و بحران انسانی در غزه کاهش نیافته است، بریتانیا باید نشان دهد که تداوم این وضع با پیامدهای دیپلماتیک مواجه است.
آنها بر همین اساس از سرگیری کمکهای مالی انگلیس به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را خواستار شدند تا این سازمان «به کار نجات جانها که اکنون حیاتی تر از همیشه است، به ویژه در پرتو زمینه قحطی و گرسنگی ادامه دهد.»
قانونگذاران انگلیس تاکید کردند: از اسرائیل بخواهید که مطابق با قوانین بشردوستانه بین المللی از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی استفاده نکند. همچنین یک ضرب الاجل در عرض چند هفته و ترجیحا چند روز برای اسرائیل تعیین کنید تا به دستورات دیوان بین المللی دادگستری از جمله تسهیل دسترسی کامل به کمک های بشردوستانه، پایبند باشد، در غیر این صورت با عواقب جدی برای روابط بریتانیا و اسرائیل مواجه خواهد شد.
این برای دومین بار طی یک هفته گذشته است که نمایندگان مجلس عوام انگلیس در نامه به وزیر امور خارجه این کشور افزایش فشارها علیه رژیم صهیونیستی را خواستارند. هشتم فروردین ۱۳۴ تن از نمایندگان مجلس عوام و اعیان انگلیس طی نامهای مشترک خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل شدند.
البته گفته میشود که وزیر امور خارجه انگلیس به رژیم صهیونیستی هشدار داده است که اگر اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را ندهد و تابع قوانین بینالمللی نباشد، همکاریهای تسلیحاتی با این رژیم متوقف خواهد شد.
بر اساس گزارش دیلی تلگراف، کامرون در مذاکرات اخیر به مقامات اسرائیلی گفته است که اگر زندانیان حماس در اسرائیل (فلسطین اشغالی) از دسترسی به ملاقات با صلیب سرخ محروم شوند، ممکن است «تحریمهای تسلیحاتی» وضع شود.
رژیم صهیونیستی طی نزدیک به ۶ ماه گذشته، کشتار گستردهای را در غزه به راه انداخته است. این رژیم تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد دوشنبه گذشته، قطعنامه ای را در حمایت از برقراری آتشبس فوری در این باریکه تصویب کرد. در این قطعنامه از تمام طرفها خواسته شده که به توقف فوری درگیریها در ماه رمضان احترام بگذارند اما جنایات رژیم اشغالگر علیه مردم مظلوم فلسطین، باوجود تصویب این قطعنامه، کماکان ادامه دارد.
بر اساس گزارشها، تاکنون افزون بر ۳۲ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۴ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.