رسانه‌های عبری‌زبان تایید کردند که حزب‌الله لبنان قادر است هزاران موشک به سمت اراضی اشغالی پرتاب کند.

به گزارش مشرق، نیتزان هوروویچ، تحلیلگر سیاسی در گفتگو با کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی، می‌گوید: اسرائیل برای اولین بار در تاریخ خود در حال ایجاد کمربند امنیتی در شمال و تخلیه تمامی شهرک‌نشینان از مناطق شمالی است.

پیش‌تر روزنامه عبری‌زبان هاآرتص تایید کرده بود که حزب‌الله موفق شده نوعی کمربند امنیتی را در شمال اراضی اشغالی به رژیم صهیونیستی تحمیل کند.

مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرده که از ۸ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۶ مهر) تا ۱۵ فوریه ۲۰۲۴ (۲۶ بهمن) بیش از هزار عملیات علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی انجام داده است.

این عملیات‌ها در راستای همبستگی با مردم فلسطین در غزه و حمایت از مقاومت آن‌ها و نیز در پاسخ به تجاوزات اشغالگران به روستاهای لبنان انجام شد.

کارشناسان صهیونیست می‌گویند ویرانگری که حزب‌الله می‌تواند در اراضی اشغالی به بار آورد، به دلیل دارا بودن ۱۲۰ هزار تا ۱۵۰ هزار گلوله و راکت گسترده است.

مقاومت لبنان می‌تواند هر نقطه‌ای در اراضی اشغالی از جمله ایلات، یعنی جنوبی‌ترین مرکز شهری اراضی اشغالی را هدف قرار دهد.

امکان ورود لبنان به جنگ چقدر است؟

در همین رابطه حسن لاسجردی، کارشناس و تحلیل‎گر مسائل بین‌الملل در گفت‎وگو با میزان ضمن اشاره به تحولات جبهه شمالی در سال ۱۴۰۲، گفت: امکان درگیری مقاومت لبنان در جنگ بسیار کم است چراکه حزب‌الله و همچنین لبنان توان بیشتری در مقایسه با حماس دارند.

لاسجردی با اشاره به اینکه اسرائیل با درگیر شدن در دو جبهه مجبور می‌شود انرژی‌اش را تقسیم کند، اظهار کرد: بنابراین همین موضوع شکست‌ناپذیر بودن خدشه‌دار شده اسرائیل را بیشتر خدشه‌دار خواهد کرد.

طرف‌های دیگر مانع جنگ رژیم صهیونیستی با حزب‌الله هستند

کارشناس مسائل بین‎الملل با بیان اینکه توان نظامی حزب‌الله لبنان باعث می‌شود که دامنه درگیری‌ها در منطقه و هم حضور دیگر محورهای مقاومت گسترش یابد، اضافه کرد: اگر اسرائیل بخواهد جنگ در منطقه را سرلوحه قرار دهد حتما نیروهایی که در منطقه حضور دارند با علاقه یا به نوعی دلبستگی بیشتری وارد جنگ خواهند شد.

وی تصریح کرد: بنابراین دامنه جنگ افزایش پیدا خواهد کرد و این به ضرر اسرائیل است و به نظر می‌رسد که قدرت‌های بزرگی که در حال حاضر جنگ را مدیریت کرده و به‎اصطلاح ترمز اسرائیل را می‌کشند، نگذارند این رژیم وارد چنین فضایی شود.

ترورها؛ استراتژی و هشدار

تحلیل‎گر مسائل منطقه، در بخشی دیگر گفت: نکته مهم این است که دو طرف در هر صورتی باهم درگیر هستند و کم‌وکیف افرادی که از سوی رژیم صهیونیستی ترور می‌شوند، و همچنین اهمیت مراکزی که از سوی حزب‌الله هدف قرار می‌گیرند، عمق و میزان جدیت درگیری‌ها را مشخص می‌کنند.

لاسجردی با بیان اینکه آنچه که شاید خیلی مهم باشد، این است که افرادی که ترور می‌شوند در چه ترازی قرار دارند و به‌عنوان مثال آیا افرادی که ترور می‌شوند افرادی کلیدی در صحنه درگیری‌ها هستند یا خیر، افزود: حزب‌الله لبنان ممکن است در این نبرد همچنان برخی از مراکز خیلی مهم رژیم صهیونیستی را هدف قرار دهد.

وی در ادامه با اشاره به ترور برخی از اعضای مقاومت لبنان از سوی رژیم صهیونیستی، ادامه داد: ترورها در برخی موارد استراتژی و در برخی موارد هشدار هستند؛ اگر ترورها استراتژی باشد بسیار خطرناک است و به هر صورت تاثیر آن بالا خواهد بود اما اگر هشدار باشد موضوع موثری نیست که بتواند معادلات را عوض کند.

لاسجردی، عنوان کرد: فکر می‌کنم که دو طرف در این شرایط ملاحظاتی دارند که باعث می‌شود در برخی مواقع به کم کردن حجم تبادل آتش روی آورند.

به گفته وی، در برخی مواقع طرف مقابل حمله می‌کند که از انرژی رقیبش بکاهد؛ باید دید که حوادث، اتفاقات و نقش حوادث به کدام طرف حرکت می‌کند.

کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان با اشاره به اینکه در حال حاضر دست‌کم در حوزه حزب‌الله به نظر می‌رسد این جنبش بسیار عاقلانه و در عین حال بسیار جسورانه عمل کرده است، گفت: حزب‌الله تلاش می‌کند که میدان را به درستی مدیریت کند و با حداقل هزینه‌ها حداکثر استفاده را ببرد.