کد خبر 1589742
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی اشراق در مطلبی با عنوان حماس و کره شمالی را که برگرفته از یادداشتی از الن‌کیم، مدیر «برنامه کره شمالی» در «مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی» است منتشر کرد:

الن‌کیم، مدیر «برنامه کره شمالی» در «مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی» طی یادداشتی به ارزیابی ادعای اخیر کره جنوبی مبنی بر کمک تسلیحاتی پیونگ‌یانگ به حماس پرداخته است.

طبق ادعای سازمان اطلاعاتی کره جنوبی، در میان تسلیحات حماس در غزه مواردی مانند نارنجک‌اندازهای راکتی و آرپی‌جی‌های ضدتانک ساخت کره شمالی یافت شده است. نویسنده به چهار پرسش در این خصوص پاسخ داده است.

  • تاریخچه روابط حماس و کره شمالی

تبار این رابطه به کمک‌های مالی، تسلیحاتی و آموزش‌های نظامی کره شمالی به سازمان آزادی‌بخش فلسطین در دهه ۱۹۶۰ بازمی‌گردد. رابطه پیونگ‌یانگ و حماس از ۲۰۰۷ با تسلط حماس بر غزه آغاز شد که به دریافت موشک و کمک‌های آموزشی در زمینه ساخت تونل‌ها منجر شد.

  • چرایی کمک تسلیحاتی کره شمالی به حماس

نویسنده مهم‌ترین انگیزه کره شمالی از فروش تسلیحات به حماس را افزایش درآمدهای ارزی در شرایط تحریم‌های گسترده غرب، عنوان کرده است. علاوه بر اینکه حمله روسیه به اوکراین نیز منجر به جسارت پیونگ‌یانگ در گسترش پیوند با فلسطین، معطوف به تقویت جبهه نیروهای ضدآمریکایی در منطقه خاورمیانه شده است.

  • اهمیت موضوع برای آمریکا

آمریکا باید نگران باشد که این رابطه، گرچه راهبردی نیست، ولی به «تامین مالی برنامه‌های موشکی، فضایی، سایبری و تسلیحات هسته‌ای کره شمالی» بینجامد. به‌ویژه که فقدان رابطه پیونگ‌یانگ با تل‌آویو، زمینه تداوم حمایت‌ها را افزایش خواهد داد. زیرا کره شمالی حاکمیت فلسطینیان بر کل گستره فلسطین را به رسمیت شناخته و وزارت خارجه کره شمالی، اقدام نظامی اسرائیل را در سال‌های ۲۰۰۸، ۲۰۱۵ و ۲۰۲۱ به عنوان «جنایت علیه بشریت» محکوم کرده است.

  • واکنش مناسب آمریکا

همراهی دوجانبه واشنگتن و سئول در زمینه اقدام به «محکومیت نقش کره شمالی در نبردهای غزه و اوکراین در نشست آتی G7، توقف محموله‌های تسلیحاتی در مسیرهای ترانزیتی، پیگیری این کمک تسلیحاتی در دادگاه کیفری بین‌المللی و تلاش برای استفاده از نارضایتی چین از روابط روبه‌رشد کره شمالی و روسیه».

یکی از اهداف راهبردی کره شمالی از ارتباط با محور مقاومت را می‌توان تشدید درگیری آمریکا در منطقه غرب آسیا و انحراف توجهات و منابع سیاست خارجی واشنگتن از شرق آسیا و موضوع کره شمالی، عنوان کرد.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.