به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مطالعات خلیج فارس با انتشار مطلبی درباره پشت پرده رکوردهای متعدد امارات و عربستان در گینس نوشت:
گزارش برخی رسانهها نشان میدهد که بسیاری از رکوردهای امارات در کتاب جهانی گینس، در واقع به پشتوانه و کمک سرویس مشاوره گینس است؛ که برای بهرهمندی از آن، باید میلیونها دلار پرداخت کرد!
از نگاه دیگر، رهبران ابوظبی برای بهبود چهره امارات و حاکمان آن، و نیز ترسیم تصویری متمدنانه، مترقی و مداراگرِ با مخالفان از این کشور، به شرکت گینس پول میدهند.
نشریه تایمز لندن نیز ماه گذشته در گزارشی نوشت شرکت حامی کتاب گینس، از دولتهای خودکامه، و در رأس آنها امارات، پول دریافت کرده تا در ازای آن، پیامهایی مثبت از دستاوردهای آنها در شکستن رکوردهای مختلف، منتشر نماید.
بنابه آمار سال ۲۰۲۲، درآمد گینس از خدمات مشاوره (کمک به دستیابی به رکورد)، ۱۲.۳۷ میلیون پوند بوده است.
بیش از ۵۲۶ رکورد ثبت شده امارات، با هزینه میلیونها دلاری برای دریافت مشاوره از گینس به دست آمده است.
همچنین گفته شده از ۲۲۳ رکوردی که عربستان سعودی ثبت کرده، ۱۳۵ مورد با کمک سرویس مشاوره گینس بوده است.
در بهترین حالت، شاید برخی از این رکوردها خستهکننده یا دیوانهوار باشد؛ اما برای این کشورها تنها به ورود عجیب و غریب به گینس اهمیت دارد.
دیدبان حقوق بشر هشدار داده که امارات «روی راهبردی سرمایهگذاری میکند تا کشور را مترقی، بردبار و احترامگذار به حقوق بشر نشان دهد؛ درحالی که، سیاست "مدارا صفر" خود را در قبال مخالفان اجرا میکند؛ این همان جایی است که اتهامات سفیدشویی مطرح میشود.
متیو هجز، دانشگاهی انگلیسی که سال ۲۰۱۸ در امارات به اتهام جاسوسی برای لندن زندان و شکنجه شده، اعطای یک رشته رکوردهای جهانی به این کشورها را معادل «مشروعیتبخشی فرهنگی» میداند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.