کد خبر 1590661
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۶

کاربران خارجی «ایکس» (توییتر سابق) ضمن نقد رفتار دوگانه غرب و شورای امنیت به خاطر عدم محکومیت صهیونیست‌ها در حمله به کنسولگری ایران، به بررسی هدف‌های نتانیاهو و پاسخ احتمالی تهران پرداختند.

به گزارش مشرق؛ تجاوز رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق و به شهادت رساندن شماری از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این حمله، موجی از واکنش‌های منفی را در منطقه و جهان به راه انداخته‌است.

علاوه بر اینکه برخی دولت‌ها با صدور بیانیه‌هایی این حمله متجاوزانه را که نقض آشکار قانون‌های بین‌المللی درباره مراکز دیپلماتیک به شمار می‌رود، محکوم کرده‌اند، افکار عمومی جهان نیز این اقدام نامتعارف رژیم صهیونیستی را برنتافته‌اند.

در این میان کاربران انگلیسی و عرب‌زبان در فضای مجازی با پرداختن به این موضوع، دیدگاه‌های مختلفی را در خصوص رفتار ناعادلانه غرب و شورای امنیت در قبال حمله به کنسولگری ایران، نیت و پشت پرده این حمله و نیز نحوه پاسخگویی ایران به این تجاوز انعکاس دادند.

رفتار دوگانه مدعیان غربی در محکومیت اسرائیل، مرکز توجه کاربران خارجی

با نگاهی به توئیت‌های کاربران، رفتار دوگانه یا به عبارتی سیاست «یک بام و دو هوای» شورای امنیت و نیز اروپا و آمریکا در مواجهه با قضیه حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق برجستگی پیدا می‌کند.

«محلینگام» تحلیلگر حوزه دفاعی و افسر بازنشسته ارتش هندی با تاکید بر اینکه «حمله عمدی» بوده‌است، برای دیپلماسی غربی و دیپلمات‌های آنها افسوس می‌خورد چرا که آنها برای افرادی که جان خود را در این حمله از دست داده‌اند، حتی ابراز تأسف نیز نکرده‌اند.

روی سخن این تحلیلگر نظامی- دفاعی هندی به نشست اضطراری روز سه شنبه شورای امنیت است که برای بررسی حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران برگزار شد.

در جریان این نشست، اکثریت ۱۵ کشور عضو دائم و غیردایم شورای امنیت، رژیم صهیونیستی را بابت نقض کنوانسیون‌های بین‌المللی و تلاش برای تشدید تنش در منطقه تقبیح کردند و مورد انتقاد قرار دادند. در این میان اما آمریکا، انگلیس، فرانسه، ژاپن و کره جنوبی از محکوم کردن رژیم صهیونیستی خودداری کردند.

«نسیم نیکولاس طالب» نویسنده و تحلیلگر ریسک لبنانی-آمریکایی، در پستی، ویدئوی سخنان «جان میرشایمر» استاد برجسته بخش علوم سیاسی و بنیانگذار نظریه رئالیسم تهاجمی را که یک کاربر بازنشر کرده‌است، تأیید می‌کند. وی می‌نویسد که میرشایمر آشکارا توضیح می‌دهد چرا آمریکا حتی در تقابل با منافع خود یا هر اصل اخلاقی دیگر به دلیل نفوذ لابی این رژیم از اسرائیل حمایت می‌کند.

کاربر دیگری نوک پیکان اتهام را به سمت بازیگران اروپایی نشانه رفته و همانند پست قبلی که به «لابی» بر آمریکا اشاره داشت، به تأثیرگذاری «مافیا» بر اتحادیه اروپا تاکید کرد؛ موضوعی که از نگاه این کاربر باعث شده اتحادیه برداشت دوگانه از قوانین داشته باشد و بسنجد که «قوانین به نفع آنها است یا نیست».

«آرنود برتراند» که یک کارآفرین است، برخلاف رویکرد آمریکا، فرانسه و اتحادیه اروپا، نروژ را مورد تحسین قرار داد و تاکید کرد «نروژ تنها کشورهای غربی است که حمله به کنسولگری ایران توسط اسرائیل را محکوم کرده‌است.»؛ محکومیت حمله از سوی نروژ، مورد توجه بسیاری از کاربران دیگر نیز قرار گرفته‌است.

«ابراهیم زباد» استاد علوم سیاسی و مدیر برنامه مطالعات بین‌المللی در دانشگاه «سنت بوناونچر» زامبیا از اینکه اتحادیه اروپا قاطعانه این حمله را محکوم نکرده‌بود، مواضع بروکسل را «شعاری» ارزیابی و تاکید کرد: اگر ایران کنسولگری اسرائیل را در کشور دیگری بمباران می‌کرد، اتحادیه اروپا خواستار تحریم می‌شد و ناتو احتمالاً مداخله می‌کرد.

دیدگاه کاربران درباره هدف رژیم صهیونیستی از حمله به کنسولگری

یک کاربر عرب‌زبان با نام «مشعل عبدالکریم الجربا» در این خصوص تاکید کرد: حمله به کنسولگری ایران در دمشق عبور از تمام خطوط قرمز و دلیل قطعی بر میزان شکست و سرگردانی صهیونیست‌ها است. این رژیم که به سمت نابودی می‌رود تلاش می‌کند اوضاع را در کشورهای عربی برهم زده و دایره درگیری‌ها را گسترش دهد تا همپیمانانش با محور مقاومت وارد درگیری شوند.

از طرفی «ولی نصر» استاد دانشگاه «جان هاپکینز» معتقد است که هدف رژیم صهیونیستی تحریک ایران است و اینک نیز توپ در زمین تهران افتاده‌است. این استاد برجسته روابط بین‌الملل اما تاکید می‌کند که احتمالاً ایران اجازه نمی‌دهد روایت اسرائیل از غزه به سوریه و ایران تغییر کند.

«الکس کندی» کاربر دیگر از احتیاط مقام‌های ایران در پاسخگویی به رژیم صهیونیستی سخن به میان آورده و از قول تحلیلگران سیاسی می‌نویسد که «این حمله می‌تواند ترفندی برای کشاندن ایران به درگیری مستقیم باشد.»

ایران به رژیم صهیونیستی چگونه پاسخ می‌دهد؟

برخی از کاربران خارجی معتقدند که پاسخ تهران با تقویت جبهه مقاومت باید راهبردی باشد و برخی نیز معتقدند لازم است که ایران پاسخ قاطع بدهد و حتماً این کار را خواهد کرد.

کاربری با انتشار ویدئویی که از هجوم صهیونیست‌ها به فروشگاه‌ها پرده برمی‌دارد، نوشته‌است: «اسرائیلی‌ها از ترس جنگ با ایران وحشت زده و بازارهای خود را خالی می‌کنند. یک چیز مسلم است و آن اینکه ایرانی‌ها همیشه انتقام خود را می‌گیرند.» این کاربر تاکید می‌کند که رژیم صهیونیستی با آتش بازی کرده‌است و باید آماده سوختن در آتش نیز باشد.

کاربر دیگری توئیت زده‌است که «بی‌صبرانه منتظر واکنش ایران و حمله تلافی‌جویانه به خاطر حمله به کنسولگری این کشور در سوریه هستم.» وی در اینکه اسرائیل یا آمریکا، کدام یک هدف حمله‌های تلافی‌جویانه ایران قرار خواهند گرفت، مردد است.

یک کاربر عرب زبان با نام «منذر النهاری» در این خصوص نوشت: من ترجیح می‌دهم که ایران به جای یک واکنش انتقامی، حق واکنش را برای خود محفوظ دارد. واکنش ایران بهتر است از سوی محور مقاومت انجام شود چرا که آمریکا در جریان واکنش انتقامی در یمن و رژیم صهیونیستی نیز بعد از طوفان الاقصی شکست خورده‌است.

وی اضافه کرد: دستاورد ایران در تبدیل کردن سنگ فلسطینی‌ها به موشک، پهپاد و اسلحه برای اینکه یک واکنش و ذخیره راهبردی در برابر رژیم صهیونیستی به شمار آید، کافی است.

کاربر دیگری در این خصوص تاکید کرد: ایران به حمله‌های اسرائیل به صورت مستقیم پاسخ نمی‌دهد چرا که می‌داند نباید هدف تل‌آویو مبنی بر کشاندن تهران به یک جنگ مستقیم را محقق کند.

وی افزود: واکنش‌های ایران به این حمله‌ها همواره راهبردی است. این واکنش‌ها جای پای جدیدی برای ایران در معادله امنیت و بازدارندگی ایجاد می‌کند. این بار واکنش ایران در همین مسیر خواهد بود یعنی ایجاد تغییری که جای پای جدیدی در منطقه برای این کشور ایجاد کند.

«یوسف حسون نصرالله» کاربر عرب‌زبان دیگر، نوشته‌است: خطاب به کسانی که منتظر واکنش ایران اسلامی به رژیم موقت صهیونیستی هستند می‌گویم که شاهد این پاسخ خواهند بود. این انتظار باعث شده اسرائیل در حالت آماده باش و ترس و وحشت ناشی از واکنش ایران به سر ببرد. همین ترس و وحشت بخشی از واکنش ایران است.

کاربر دیگری با نام «تانیا» اظهارات «محسن رضایی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را در خصوص اینکه تصمیم مبنی بر «پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی اتخاذ شده و قطعاً اجرا خواهد شد»، بازنشر داد.

کاربر یمنی با نام «احمد عایض احمد» در این خصوص نوشت: ایران واکنش نظامی و راهبردی مناسبی به این تجاوز نشان خواهد داد. این واکنش حتمی بوده و به تأخیر نخواهد افتاد. واکنشی غیر از این، به معنی قرار گرفتن ایران در برابر آمریکا در جنگی خواهد بود که هیچکدام از آنها خواهانش نبودند و این یک هدیه از سوی تهران به جنایتکاران تل‌آویو محسوب می‌شود.

«نضال السبع» یک فعال توئیتری دیگر در این خصوص می‌نویسد: حمله به کنسولگری ایران در دمشق باعث شده این کشور در شرایط سختی قرار بگیرد. اگر به اسرائیل پاسخ دهد ممکن است یک درگیری منطقه‌ای بزرگ رخ دهد که هیچ کسی ابعاد آن را نمی‌تواند پیش بینی کند. اگر پاسخ ندهد وجهه خود را از دست می‌دهد و به همین دلیل اسرائیل حمله‌های بیشتری در سوریه انجام خواهد داد. هدف اسرائیل ایجاد معادله‌های جدید و هدف ایران محافظت از قواعد درگیری است.

کاربر یمنی دیگر با نام «محمد بن روضان» با انتشار پستی در این باره نوشت: واکنش ایران به این تجاوز نباید یک واکنش عادی خلق‌الساعه باشد بلکه باید یک پاسخ حساب شده، قدرتمند و محکم باشد.

نکته جالب آنکه بسیاری از کاربران عرب‌زبان مانند این کاربر به صورت گسترده خبر روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» را در خصوص بسته شدن ۲۸ سفارت و کنسولگری این رژیم در کشورهای مختلف جهان از ترس واکنش ایران بازنشر کردند.

«جو تروزمن» تحلیلگر ارشد اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» (FDD) نیز معتقد است که رژیم صهیونیستی قبل از حمله به کنسولگری ایران، واکنش احتمالی تهران را به دقت بررسی کرده‌است. از نگاه وی، ایران از رویارویی مستقیم با رژیم صهیونیستی اجتناب می‌کند و به احتمال قوی هدف‌های ضدصهیونیستی خود را با گروه‌های نیابتی پیش خواهد برد.

فرجام سخن

کاربران خارجی ایکس اعم از انگلیسی و عرب‌زبان در قضیه حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، رفتار دوگانه اروپا، آمریکا و شورای امنیت را زمینه اجرای مفاد قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی به نقد می‌کشند.

آنها هدف‌هایی را برای نتانیاهو در این حمله متصور شدند که «وارد کردن تهران به یک رویارویی مستقیم» مهمترین آن به شمار می‌رفت. «گسترش دایره درگیری‌» به منظور درگیر ساختن همپیمانان رژیم با محور مقاومت از دیگر هدف‌های تل‌آویو برآورد می‌شود.

در ارتباط با واکنش احتمالی ایران، کاربران دیدگاه واحدی ندارند؛ برخی مخالف یک واکنش عادی خلق‌الساعه هستند و معتقدند که این پاسخ باید حساب شده، قدرتمند و محکم باشد.

در مقابل، برخی همین ترس کنونی حاکم بر شهرک‌نشینان صهیونیست را به خودی خود یک پاسخ مناسب از سوی تهران می‌دانند. شماری نیز بر این باورند که تهران نباید در دام جنگ مستقیم با رژیم صهیونیستی بیافتد و تقویت محور مقاومت بهترین واکنش راهبردی و سنجیده‌است؛ راهکاری که تا کنون نیز موفقیت‌آمیز بوده و آمریکا را با یمن و رژیم صهیونیستی را از تمام جهت‌ها درگیر ساخته‌است.

منبع: مهر

برچسب‌ها