کد خبر 1590777
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰

واشنگتن پست در مطلبی با بیان اینکه «ولودمیر زلنسکی» در مخمصه جنگ گرفتار شده و راهی برای خروج از بن بست ندارد، نوشت: گزینه‌های رئیس‌جمهوری اوکراین از بد به بدتر در حال تغییر هستند.

به گزارش مشرق، با افزایش حملات هوایی روسیه و پیشروی مجدد آن در میدان نبرد و باوجود گذشت بیش از دو سال از جنگ خونین در اوکراین، چشم اندازی برای پایان این درگیری پیش رو نیست و گزینه‌های پیش روی زلنسکی نیز برای حرکت بعدی از بد به بدتر تبدیل می شود.

به نوشته واشنگتن پست، باوجود پافشاری زلنسکی بر موضع خود مبنی بر بازگرداندن تمامی اراضی اشغالی از جمله بخش هایی از قلمرو اوکراین که در سال ۲۰۱۴ به ضمیمه روسیه در آمده، دستاوردهای اندک کی‌یف در سال گذشته میلادی، بازپس گیری مناطق شرق و جنوب اوکراین را بیش از پیش دور از دسترس کرده است.

نویسنده این مطلب با بررسی گزینه های پیش‌روی زلنسکی، هرگونه مذاکره با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه که همواره از سوی رئیس جمهوری اوکراین تا زمان حضور نیروهای مسکو در خاک این کشور رد شده را از نظر سیاسی سمی ارزیابی کرده است. به عقیده نگارنده، مردم اوکراین به شدت مخالف تسلیم سرزمین هستند و حال آنکه پوتین هم در مقابل تمایلی به پذیرش چیزی جز تسلیم اوکراین در برابر خواسته هایش ندارد.

واشنگتن پست وضعیت را در میدان جنگ برای اوکراین به شدت وخیم ارزیابی کرده است. از دیدگاه نویسنده، در حالی که جنگ به بن بست رسیده است، هر روز بر تعداد اوکراینی هایی که جان خود را در میدان جنگ از دست می‌دهند، افزوده می‌شود. اما در عین حال اوکراینی ها تن به آتش بس هم نمی دهند، زیرا آن را باعث تجدید قوای روسیه می دانند.

به همین دلیل مقامات اوکراینی و غربی ها بر این باور هستند که زلنسکی تا حد زیادی در مخمصه جنگ گرفتار شده است؛ چرا که از یک سو کمک های ایالات متحده به عنوان اصلی ترین حامی نظامی ماه‌هاست که از سوی جمهوری خواهان کنگره متوقف شده است. از سوی دیگر هم کشورهای عضو ناتو همچنان در کمک رسانی خویشتن داری می کنند. به ویژه پس از اظهارات جنجالی اخیر امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که گفت کشورهای اروپایی نباید اعزام نیرو به اوکراین را رد کنند.

یک دیپلمات غربی حاضر در اوکراین، یکی از اصلی ترین چالش های پیش روی زلنسکی را مدیریت انتظارات کشورش دانست. وی در این زمینه افزود: اگرچه حمایت از وی همچنان در میان اوکراینی ها بالاست، اما با گذشت دو سال از جنگ و تلفات شدید، این همبستگی در حال از بین رفتن است.

یک قانونگذار دیگر اوکراینی در گفت و گو با واشنگتن پست به اصرار زلنسکی برای بازگرداندن مرزهای سال ۱۹۹۱ اوکراین اشاره کرد. از جمله بازپس گیری شبه جزیره کریمه که ۱۰ سال پیش به تصرف روسیه درآمد؛ موضوعی که از نظر این سیاستمدار حاضر در کی یف حتی از دیدگاه مردم عادی هم غیرواقعی است. وی در ادامه تاکید کرد که رهبر اوکراین «باید این لفاظی ها را تعدیل کند».

این روزنامه چالش دیگر زلنسکی را در جنگ جاری کمبود نیرو ارزیابی کرده است. در این بخش آمده است: بدبینی ها به اقبال کی‎یف در میدان جنگ مقابل مسکو به ویژه در ماه های اخیر شدت یافته، به ویژه اینکه نیروهای روسیه در بحبوحه کمبود نیرو و مهمات در اوکراین، ابتکار عمل را در میدان نبرد دوباره به دست آورده اند.

نویسنده کمبود مهمات را مانع بزرگ دیگر کی‌یف دانسته و یادآوری کرده است: اوکراین که با آغاز جنگ به شدت به شرکای غربی وابسته بود، در ماه های اخیر با مخالفت شدید کنگره آمریکا برای تداوم حمایت نظامی روبرو شده است. از همین رو، کی‌یف در حال آماده شدن برای احتمال قطع کمک های واشنگتن است. هرچند مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی اعلام کرده است که بسته حمایتی ۶۰ میلیارد دلاری اوکراین احتمالا در هفته آینده به رای گذاشته می شود، اما انتظار می‌رود این بسته به عنوان وام در اختیار کی‌یف قرار گیرد.

نگارنده از همین رو نتیجه گیری کرده است که حتی در صورت تصویب این بسته، کی یف خوب می داند که تضمینی برای کمک های آینده ایالات متحده به ویژه با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آن وجود ندارد. مقامات اوکراین همچنین نگرانند که اروپا توان لازم برای جبران توقف کمک های آمریکا را نداشته باشد. به ویژه در زمینه توپخانه و مهمات دفاع هوایی که بخش بزرگ نیاز اوکراین را در میدان جنگ تشکیل می دهد.

یک سفیر غربی در اوکراین در همین زمینه به واشنگتن پست گفت که چنانچه این کشور در سال جاری حمایت لازم را از غرب دریافت نکند، با تلفات انسانی و ارضی عظیمی روبرو می شود و مجبور به عقب نشینی خواهد شد.

تیموفی میلوانوف استاد دانشکده اقتصاد کی‌یف و وزیر سابق دولت اوکراین در مصاحبه ای با واشنگتن پست گفت: هیچ کس خواهان تسلیم سرزمین خود نیست، اما مردم می دانند که بازپس گیری آن ممکن است زمان زیادی ببرد. وی سپس تاکید کرد: اینکه این جنگ چگونه می تواند باشد و به چه نتیجه ای ختم شود بسته به نوع بسیار متفاوت حمایت از اوکراین دارد.

منبع: ایرنا