به گزارش مشرق، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان طی سخنرانی در شهر «کمنیتس» با اشاره به احتمال طولانی شدن جنگ اوکراین بیان کرد: «برای مثال هیچکس نمیتواند بگوید که آیا این جنگ میتواند تا پنج سال طول بکشد یا خیر. آلمان از حمایتهای نظامی از اوکراین دفاع میکند و همچنین دیپلماسی هم باید در نظر گرفته شود.»
صدراعظم آلمان روز جمعه مهمان میزگردی بود که توسط روزنامه آلمانی «فری پرس» در شهر کمنیتس، سومین شهر بزرگ ایالت «زاکسن» آلمان سازماندهی شده بود. در این برنامه حدود ۲۰۰ تن از خوانندگان این روزنامه و دیگر مهمانان دعوتشده حضور داشتند و از طریق پلتفرمها به طور اینترنتی پخش شد.
اولاف شولتس با اشاره به سفر اخیرش به چین و گفتوگو با مقامات این کشور گفت: «رایزنی با مقامات چینی پیرامون جنگ اوکراین پیشرفت بسیار مهمی را در عرصه تلاشهای دیپلماتیک جهت خاتمه دادن به این درگیری فراهم ساخت.»
وی تاکید کرد که در کنفرانس آتی صلح اوکراین در سوئیس با نقطهنظرات چین در رابطه با نیاز برای صلح موافقت میکند.
«شی جینپینگ» رئیسجمهور چین طی دیدارش با شولتس گفت: «پکن از ایده برگزاری یک کنفرانس بینالمللی صلح در باب حل بحران اوکراین که توسط مسکو و کییف به رسمیت شناخته شود، حمایت میکند. طرفهای درگیر جنگ اوکراین باید به جای در نظر گرفتن و پیگیری منافع خود، برای بازگرداندن هر چه سریعتر صلح تلاش کنند تا اوضاع از کنترل خارج نشود و برای بازگرداندن هر چه سریعتر صلح در اوکراین باید به صلح و ثبات توجه کنند.»
شولتس همچنین خاطر نشان کرد: «تلاشهای دیپلماتیک در این مسیر دشوار ضروری و حتمی هستند و من سپاسگزارم که آلمان و خود من شخصا میتوانیم کمکی در این مسیر انجام دهیم. تلاشهای دیپلماتیک مثل گیاهی هستند که به آبیاری فراوان احتیاج دارد اما چیزیست که وجود دارد و ما آن را پرورش میدهیم.»
کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس قرار است از تاریخ ۱۵ الی ۱۶ ژوئن (۲۶ الی ۲۷ خرداد) با حضور تقریبا ۱۰۰ کشور برگزار شود. انتظار میرود روسیه در این کنفرانس شرکت نکند اما کشورهایی نظیر چین، برزیل، آفریقای جنوبی که روابط دوستانه با روسیه دارند، احتمالا شرکت دارند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین پیشتر تاکید کرده بود که هرگونه مذاکرهای برای صلح اوکراین بدون حضور روسیه «بیمعنا» خواهد بود.
زلنسکی در نوامبر ۲۰۲۲ ابتکار ۱۰ مادهای به اصطلاح صلح خود موسوم به «فرمول صلح» را معرفی کرد. این طرح شامل تبادل کامل زندانیان با روسیه، تضمینهای امنیتی برای اوکراین و بازگشت به مرزهای پیش از ۲۰۱۴ بود. مسکو بارها گفته است که از مذاکرات صلح مادامی که کییف مرزبندیهای تصرفات ارتش روسیه از آغاز این جنگ را به رسمیت بشناسد، حمایت میکند.