به گزارش مشرق، هند، پرجمعیتترین کشور جهان، در حال برگزاری طولانیترین انتخابات پارلمانی جهان برای مدت ۶ هفته است؛ انتخاباتی که انتظار میرود حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا»، متعلق به «نارندرا مودی» نخستوزیر هند در آن برای سومین دور متوالی به قدرت برسد.
نارندرا مودی در سخنانی در یک تجمع انتخاباتی بزرگ در ایالت راجستان در غرب این کشور، مسلمانان کشورش را تحت عنوان «نفوذیها» و «کسانی که بچههای بیشتری دارند» توصیف و ادعا کرد مخالفان دولت او در صورتی که در نتیجه انتخابات به قدرت برسند، ثروت کشور را در میان آنها توزیع خواهند کرد.
مودی در حالی که با هیاهوی جمعیت مخاطبان سخنرانی خود مواجه شد، گفت: «وقتی آنها (اعضای حزب مخالف موسوم به حزب کنگره) در قدرت بودند، گفتند مسلمانان اولین حق را نسبت به منابع دارند. آنها همه ثروت شما را جمع خواهند کرد و آن را در میان کسانی که بچههای بیشتری دارند، توزیع خواهند کرد. آنها ثروت کشور را در میان نفوذیها توزیع خواهند کرد.»
مودی ادامه داد: «آیا شما فکر میکنید پولی که به سختی کسب کردهاید باید به نفوذیها داده شود؟ آیا شما چنین چیزی را میپذیرید؟»
طرح این اظهارات اسلامهراسانه از سوی مودی، واکنشهای منفی مخالفان او را در پی داشت؛ مخالفانی که از مدتها پیش مودی و حزب بهاراتیا جاناتا را متهم به استفاده از لفاظیهای تفرقهافکن با هدف پیشبرد دستور کار ملیگرایی هند کردهاند.
در پی این صحبتها، اعضای مخالفان دولت هند، از کمیسیون انتخابات این کشور خواستند درباره نقض قوانین انتخاباتی توسط مودی تحقیقات انجام دهد.
بر اساس این قوانین، سیاستمداران هند نباید بر مبنای «طبقه یا احساسات اجتماعی» رایدهندگان را خطاب قرار دهند. طبق این قوانین «فعالیتهایی که ممکن است اختلافات را بدتر سازند یا تنش یا نفرت دوجانبه را بین مذاهب و جوامع ایجاد کنند» نیز ممنوع هستند.
چهرههای برجسته جامعه مسلمانان هند این نگرانی را دارند در صورت به قدرت رسیدن مجدد حزب بهاراتیا جاناتا شکافهای اجتماعی که از قبل در این کشور در حال شکلگیری بودهاند، وخیمتر شوند. مودی به خاطر صحبتهای روز یکشنبهاش با واکنشهای منفی از جانب این چهرهها مواجه شده است.
«رانا ایوب» یک خبرنگار مسلمان برجسته هندی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «در اینجا دیگر از حرفهای در لفافه و رمزی خبری نیست. بلکه ما با یک حمله مستقیم، هدفمند و آشکار بر مبنای نفرت علیه یک جامعه طرف هستیم.»
«اسدالدین اویسی» یک قانونگذار مسلمان و رئیس حزب «مجلس اتحاد مسلمین همه هند» اظهار کرد: «مودی از مسلمانان با لفظ نفوذی و مردمی با بچههای زیاد حرف زد. مودی از ۲۰۰۲ تاکنون تنها چیزی که تضمین کرد سوءاستفاده از مسلمان و رای جمع کردن بوده است.»
«مالیکارجون خرج» رئیس حزب مخالف «کنگره» در هند از اظهارنظرهای مودی تحت عنوان «سخنرانی مروج نفرت» و «حقهای کاملا فکر شده برای منحرف کردن توجه» یاد کرد.