به گزارش مشرق، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) که مانورهای نظامی متعددی را در نزدیکی مرزهای فدراسیون روسیه انجام میدهد، سعی دارد مسکو را تحت فشار قرار داده و این کشور را به مسابقه تسلیحاتی بکشاند.
زاخارووا در بیانیهای که در سایت رسمی وزارت خارجه منتشر شده، یادآور شد: لفاظیها و آموزش نظامیان ناتو عناصری از جنگ ترکیبی است که توسط غرب جمعی علیه کشور ما به راه انداخته شده. بدین ترتیب، آنها سعی دارند روسیه را تحت فشار قرار داده و آن را به یک مسابقه تسلیحاتی بکشانند و توان بالقوه نظامی روسیه را محدود کنند.
به گفته این دیپلمات، غرب در تلاش است تا روسیه را وادار کند که از اهداف عملیات نظامی ویژه برای حفاظت از مردم دونباس دست بردارد، اما این اتفاق نخواهد افتاد، زیرا روسیه ابزار کافی برای دفاع از منافع ملی خود در هر جهتی را دارد.
زاخارووا یادآور شد که ناتو به طور مداوم در تلاش است تا نظریه ادعایی سیاست تهاجمی روسیه را فقط به منظور توجیه وجود این بلوک برای مردم سالن آمریکای شمالی و اروپا ترویج کند. به گفته او، روسیه نیز به نوبه خود تمامی اقدامات ائتلاف ناتو را با دقت زیر نظر دارد و نتیجه گیری خود را از اوضاع خواهد کرد.
توضیح زاخارووا درباره کنترل شدید ترددها در مرزهای روسیه
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین اعلام کرد که تأخیر در کنترل گذرنامهها در مرزهای روسیه اقدامی موقت است و طرف روسی همه اقدامات لازم برای حل مشکلات عبور از مرز را انجام خواهد داد.
در این بیانیه آمده است: در ایستهای بازرسی مرزی دولتی، از جمله در تعدادی از فرودگاهها، در کنترل پاسپورت اتباع خارجی تاخیر وجود دارد. طرف روسی در حال اتخاذ تدابیر جامع برای حل هر چه سریعتر وضعیت فعلی است.
به گفته او، تأخیر در مرزها به دلیل بازرسیهای دقیق تر خارجیها در چارچوب «تدابیر تشدید شده برای جلوگیری از تروریسم» رخ میدهد. این اقدامات موقتی است و به هیچ وجه به ملیت افراد ورودی مربوط نمیشود.
روز گذشته معاون وزیر امور خارجه تاجیکستان در دیدار با سفیر روسیه، موضوع ممنوعیت ورود شهروندان این جمهوری به خاک روسیه را بررسی کرد.
ادعای آمریکا در مورد عدم علاقه روسیه و چین به اصلاحات سازمان ملل نادرست است
ماریا زاخارووا همچنین یادآور شد که اظهارات لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل متحد در طی سخنرانی در مؤسسه ملی مطالعات سیاست در توکیو مبنی بر اینکه روسیه و چین به مخالفان اصلاحات شورای امنیت و سازمان در کل تبدیل شدهاند، آشکارا اطلاعاتی نادرست و مغایر با واقعیت است.
در تفسیر سخنگوی وزارت خارجه روسیه که در وب سایت این وزارتخانه منتشر شده، آمده است: «طبق ادعای طرف آمریکایی، یکبار دیگر قبل از ایالات متحده، چین و روسیه در مورد عدم تمایل خود برای مشاهده تغییرات در سازمان ملل توافق کردند. در عین حال آمریکاییها در سال ۲۰۲۱ ظاهراً این گروه را ترک کرده و از طرفداران اصلاحات شورای امنیت سازمان ملل متحد و در کل سازمان شدند، در حالی که روسیه و چین مخالف این روند باقی ماندند.»
زاخارووا تاکید کرد که سخنان توماس-گرینفیلد اطلاعات نادرستی است که با تمایلات ضدروسی مرتبط است. "از سال ۲۰۰۹، یک روند مذاکره دقیق در مورد اصلاحات در سازمان ملل در جریان است، با هدف توسعه یک راه حل سازش که از گسترده ترین حمایت ممکن، ایده آل با اجماع امعه جهانی برخوردار شود. طرف روسی همراه با افراد همفکر، فعالانه روی این موضوع کار کرده است.
او این واقعیت را مورد توجه قرار داد که مسکو از گسترش شورای امنیت سازمان ملل و عضویت کشورهای در حال توسعه در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین در آن حمایت کرده و همچنان از آن حمایت میکند. روسیه طرفدار اصلاح بی عدالتی تاریخی در قبال آفریقا است که نمایندگی فعلی آن در شورای امنیت نه با تعداد کشورهای این قاره و نه با نقش فعلی آنها در امور بینالمللی مطابقت ندارد.
زاخارووا اطمینان داد که اظهارات واشنگتن سایر شرکت کنندگان در روند مذاکرات مربوطه که موضع اصولی روسیه را میدانند گمراه نخواهد کرد.