به گزارش مشرق، شهاب اسفندیاری، فعال رسانه در توئیتی پیرامون گزارش بی بی سی جهانی برای نیکا شاکرمی نوشت:
برخی میگویند بیبیسی مقررات سختگیرانهای دارد و اعتبار خود را به سادگی خرج گزارشی بیاعتبار نمیکند. گزارش تحقیقی زیر را بخوانید تا بدانید سیستم امنیتی انگلستان چطور روزنامه منتقد و نسبتاً مستقلی مثل گاردین را خنثی و اجیر کرد. بیبیسی که اساسأ از خودشان است.
این روش استفاده از خبرنگاران جوان بینام و نشان برای انجام ماموریتهای ویژهی پروپاگاندا و جنگ روانی توسط گاردین علیه دولتهای مستقل نمونههای دیگری هم داشته که قبلا مکس بلومنتال یک پروندهی جالب در این خصوص منتشر کرده بود.
از سه نفر نویسندگان گزارش بیبیسی دو نفر تقریبا هیچ رزومهی روزنامهنگاری مشخصی ندارند. چه بسا اسمهای جعلی باشند یا روزنامهنگاران جوان و جویای نام که برای انتشار چنین جعلیاتی اجیر شدهاند. واقعا چرا بیبیسی جهانی چنین گزارش مهمی را به یک خبرنگار معتبر نسپرده؟
در حوادث سال ۱۴۰۱ رشتویی نوشتم دربارهی چند نفر از این خبرنگار نماهای جوان و جویای نام با سوابق عجیب و یا کاملا بیربط به مسائل ایران که ناگهان چندین گزارش تحقیقی درباره «جنایت، کشتار و تجاوز» در ایران در گاردین منتشر کردند.
دو نشانهی جالب در این گزارشها بود که گاردین خلاف ضوابط حرفهای روزنامهنگاری توضیحی دربارهی آنها به خوانندگان نداده بود. یکی اینکه یک نویسندهی مشترک این گزارشها رسماً در استخدام شرکت مرجان، شرکت مالک شبکهی من و تو، بود. یک عنصر وابستهی سلطنتطلب در پوشش خبرنگار مستقل!
نکتهی دوم اینکه این گزارشها با پرداخت ویژهی مالی از سوی موسسهای به نام Humanity United حمایت شده بود. تنها اگر خواننده بر روی لینک کوچکی زیر تیتر کلیک میکرد متوجه این موضوع میشد. جالبتر اینکه موسس و مالک این موسسه همسر میلیاردر ایرانی-آمریکایی «پیر امیدیار» است.
اینگونه شبکهی پیچیدهی پول و سیاست و قدرت و سیستمهای امنیتی دست به دست هم میدهند تا گزارشهای جعلی برای جنگ روانی علیه ملت ایران تولید و منتشر کنند. تأسفآور این که فلان «استاد» و «روزنامهنگار» و «دبیرکل حزب» هم چنین جعلیات سفارشی را باور میکنند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.