رییس سازمان انرژی اتمی گفت: بدخواهان جمهوری اسلامی ایران همواره از ارتباطات ایران با آژانس ناخرسند هستند.

به گزارش مشرق، «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی، امروز در اصفهان در نشست خبری مشترک با «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار کرد: در این سفر گفت‌وگوهای سازنده و رو به جلویی با آقای گروسی داشتیم.

وی ادامه داد: ما در اسفند گذشته در تهران، بیانیه‌ای را به صورت مشترک منتشر کردیم که اگرچه بدخواهان جمهوری اسلامی ایران همواره از ارتباطات ایران با آژانس ناخرسند هستند، اما گروسی و من اعتقاد داریم که آن بیانیه، مبنای خوبی برای تعاملات آژانس و سازمان انرژی اتمی است و به عنوان نقشه راه خود بر آن تاکید کردیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: پیشرفت بیانیه اسفند گذشته را به عنوان خط مبنای مثبت ارزیابی کردیم و تداوم تعامل‌ها بر مبنای این بیانیه شامل سه بخش است؛ بخش اول، شامل موارد گذشته است که در سند برجام در قالب پی ام دی بسته شده بود. اینها شرایط خاص خود را دارند که متأثر از شرایط بیرونی و سیاسی است.

وی ادامه داد: در بخش اول، موضوع دو مکان باقی مانده است. قبل از بیانیه مشترک، چهار مکان و ناترازی مواد را داشتیم. دو مکان بسته و ناترازی حل و فصل شد. بخش دوم مربوط به وضعیت کنونی است که باید در چهارچوب ان پی تی و پادمان، برنامه داشته باشیم و برای انتظارات، برنامه‌هایی را احصا کنیم.

اسلامی گفت: بخش سوم مربوط به مدیر کل آژانس و شخص آقای گروسی است؛ این بخش برای گام‌هایی است که مربوط به آینده و انتظارات متقابل است. نقشی را که مدیرکل آژانس با توجه به وظایف قانونی دارد، می‌تواند تسریع کننده و تسهیل کننده برای برداشتن موانع و حل و فصل موضوعات باشد.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: برای تهیه پیش نویس این سه بخش معاونین دو طرف بنشینند و روی زمان بندی‌های این سه بخش کار کنند به نحوی که به مرور زمان به صورت متقابل، نتایج لازم را محقق کنیم. این موضوع آغاز یک فرایند است و به مرور ما را به اهداف می‌رساند.

اسلامی گفت: القائات خصمانه‌ای که علیه برنامه هسته‌ای ایران پایه گذاری شده و منبع آن صهیونیست‌ها هستند، باید مراقبت کنیم تا این القائات در روابط ایران و آژانس تأثیرگذار نباشند. این موضوع مهم است و آنچه در امپراتوری رسانه‌ای القا می‌شود، برخاسته از این القائات است و رژیم صهیونیستی سردمدار این موضوع است.

وی ادامه داد: در این مقطع زمانی که ماهیت این رژیم بیشتر از همیشه تاریخ بر جهانیان معرفی شده و جامعه کثیری نسبت به آن اعتراض می‌کنند، القائات این رژیم نباید ملاک پیگیری‌های آژانس باشد. به همین دلیل توافق کردیم که اینها را از همدیگر تفکیک کنیم. گذشته، حال و آینده. ما هماهنگ و مشترک به سمت آینده روشن گام برخواهیم داشت

گروسی: پیشنهادی برای ادامه همکاری به ایران ارائه دادم

گروسی در نشست مشترک با محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص رایزنی‌ها گفت: امروز افتخار بزرگی است در شهر اصفهان حضور دارم. من طی دوره حضورم، روز گذشته در تهران نشست‌های مهمی را با وزیر و معاونش داشتم و اکنون در فرآیند حساسی قرار داریم. دیشب و امروز هم رایزنی‌های فشرده‌ای را جهت اتخاذ گام‌های متقابل داشتیم.

وی ادامه داد: بیش از یک سال قبل ما برای صدور بیانیه توافق کردیم تا مسیر آینده را مشخص کنیم، آن سند مهم بود. این سند همچنین اشاره دارد به آنچه که نیاز است برای حل و فصل مسائل باقی مانده و مشخص می‌کند گام‌های اضافی که طرفین باید بردارند. علی رغم کاستی‌ها گام‌ها پیشتر برداشته شده و مفاد سند معتبر است. ما نیاز است که گام‌های عملیاتی را برداریم و من پیشنهادی را به ایران ارائه دادم. تیم‌های طرفین در نشست جداگانه‌ای در حال تعریف گام‌های تکمیلی هستند.

گروسی در پاسخ به سوالی در خصوص بیانیه مارس بین ایران و آژانس و تاثیر آن در برطرف کردن مسائل گفت: قصد ما تولید سند جدید نیست و مبنای ما همان بیانیه مارس است. اینها گام‌های عملیاتی هستند که در جهت برداشتن اتخاذ کردیم. بیانیه مشترک ظرفیت دارد که مسائل باقی مانده را حل و فصل کند. ما برای اجرایی کردن بیانیه مشترک روی گام‌های ملموس و عملیاتی توافق کردیم.

مدیرکل آژانس در پاسخ به سوالی در خصوص نقش رژیم صهیونیستی در تخریب روابط ایران و آژانس گفت: نگرانی‌های ایران در خصوص نفش اسرائیل وجود دارد. ما به بازیگران خارجی توجه نمی‌کنیم و نقش ایران را در نظر می‌گیریم. ما اقداماتی را با ایران طراحی می‌کنیم تا هرگونه شکی برطرف شود، ما همکاری‌ها را در مسیر صحیحی پیش می‌بریم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در خصوص رفتار آمریکا در خروج از برجام و شرایط به وجود آمده گفت: این چیزی است که داریم روی آن کار می‌کنیم. ما باید همکاری کنیم تا به مسیر قبلی برگردیم و احیای برجام و یا هر سند دیگری را که ایران تمایل داشته باشد به آن وارد شود، تسهیل کنیم. ما اکنون می‌دانیم چه اقداماتی باید انجام شود و در حال هماهنگی هستیم.