طوفان الاقصی یکی از اجزای مهم جنگ غزه به شمار می رود؛ طوفانی از جنس انقلاب اسلامی است. در کنار آن حملات اضلاع مقاومت هم در وادار ساختن صهیونیست ها به عقب نشینی از جنایات بسیار مهم است

به گزارش مشرق، حمله ترکیبی موشکی و پهپادی کم سابقه جمهوری اسلامی ایران به اهدافی در عمق رژیم اسرائیل بازتاب بسیاری داشته و هرکدام از رسانه ها، اتاق فکرها و تحلیلگران کوشیده اند از منظری به بررسی تبعات منطقه ای و جهانی آن بپردازند. اقدام مذکور اما در حالی رخ داده که جنگ جنایت بار صهیونیست ها علیه ساکنان غزه همچنان ادامه دارد و هیچ افق روشنی برای پایان آن قابل تصور نیست. روز گذشته آموس یادلین رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی، در گفتگو با بلومبرگ در این باره گفت: حمله ایران ممکن است به یک تغییر استراتژیک در جنگ غزه منجر شده و حتی به آن پایان بخشد.

طوفانی از جنس انقلاب اسلامی

علی عبدی، کارشناس ارشد مسائل فلسطین درباره تاثیرات اقدام نظامی ایران علیه رژیم صهونیستی بر روندهای جاری و آینده تحولات در نوار غزه، گفت: پیش از تبیین این مسئله، پرداختن به چند نکته ضروری به نظر می رسد. نخست اینکه باید اشاره شود که عملیات وعده صادق سپاه پاسداران تنها یک سیلی و اقدام تنبیهی در برابر حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. با این وجود در همین حمله برای نخستین بار شاهد بزرگترین عملیات ترکیبی موشکی و پهپادی درتاریخ جهان بودیم که با توجه به صنایع نظامی بومی و داخلی انجام شد. ایران با سلاح های دم دستی خود توانست قله صنایع نظامی و سیستم های امنیتی و پدافندی غرب را منهدم و نابود سازد.

اما در مورد تأثیر این حمله (وعده صادق) بر تحولات نوار غزه و اینکه انتظار داشته باشیم آتش بس فوری بعد این رویداد صورت بگیرد؛ تصور چندان درستی به نظر نمی رسد. هر کدام از تحولات پیرامون غزه در جای خود مهم و قابل تحلیلی هستند. آینده غزه بیش از هر چیز به تداوم طوفان الاقصی و مقاومت مردمی در فلسطین اشغالی بستگی دارد. این عملیات توانسته طی بیش از شش ماه بسیاری از معادلات منطقه ای را تغییر و قواعد جدیدی در مسئله درگیری در منطقه غرب آسیا داشته باشد. طوفان الاقصی یکی از اجزای مهم جنگ غزه به شمار می رود؛ طوفانی از جنس انقلاب اسلامی است و اثر بخشی آن را به زودی خواهیم دید. در کنار آن حملات اضلاع مقاومت هم در وادار ساختن صهیونیست ها به عقب نشینی از جنایات بسیار مهم است. اقدام تهران بویژه به لحاظ روانی هم مانند دمیدن روحی تازه در کالبد مقاومت بود.

نتانیاهوی زخم خورده

این روزها موضوع احتمال تجاوز نظامی صهیونیست ها به رفح شهری در جنوبی ترین منطقه نوار غزه هم داغ است. علی عبدی درباره اینکه ایا عملیات ایران می تواند بر تصمیم تل آویو درباره اقدام نظامی در این منطقه اثرگذار باشد هم عنوان کرد: پس حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی، پنج سناریو برای پاسخ اسرائیل وجود دارد که شامل؛ اقدام نظامی در خاک ایران، حمله به سوریه، احیای جنگ سایه ها، نبرد در منطقه خاکستری و حمله زمینی به شهر رفح است. وی ادامه داد: هرچند که بنیامین نتانیاهو تحت تاثیر اقدام ایران اعلام کرد فعلأ مسئله حمله زمینی به رفح به تعویق خواهد افتاد، با این وجود شکست های میدانی در غزه، ادامه عملیات حزب الله و انصارالله و همچنین اقدام تهران نخست وزیر صهیونیست را در موقعیت ضعف قرار داده و هیچ بعید نیست نتانیاهوی زخم خورده برای فرار از این وضعیت جنایت در رفح را کلید بزند.

این تحلیلگر مسائل منطقه در تحلیل عملیات ویژه دیروز حزب الله در کار گذاشتن بمب کنار جاده ای که به زخمی شدن ۴ نظامی صهیونیست منجر شد هم گفت: اقدام روز گذشته در منطقه تل اسماعیل (مرز با فلسطین اشغالی در درون خاک لبنان) عملیات روتینی در جنگ بیش از شش ماهه حزب الله با اشغالگران محسوب می شود. با این وجود نکته ای که در باره اقدام اخیر مهم است ابتکار عمل جدیدی (مین گذاری) است که تا به امروز در چارچوب درگیری رژیم صهیونیستی و حزب الله وجود نداشته است. این اقدام نشان دهنده آن است که اسرائیل در صدد رخنه و عملیاتی شامل (ترور، خرابکاری و...) در داخل خاک لبنان بوده است. امروز حزب الله لبنان با رژیم صهیونیستی دارای معادله مستقیم بازدارندگی است و هر اقدام تجاوز گرایانه اسرائیل را پاسخ می دهد.

برچسب‌ها