کد خبر 16045
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۷

دبير علمي سيزدهمين جشنواره دوسالانه کتاب دفاع مقدس گفت: اگر به قرآن بويژه سوره‌ي انفال مراجعه کنيم، تکليف ما نسبت به جنگ و نوع نگاه به جنگ کاملا مشخص مي‌شود.

به گزارش خبرنگار مشرق از سيزدهمين جشنواره کتاب سال دفاع مقدس، محمدرضا سنگري - دبير علمي سيزدهمين جشنواره کتاب سال دفاع مقدس - نيز در سخناني در اين مراسم گفت: اين مراسم حاصل نزديک به شش ماه کار متوالي، چه در حوزه نرم‌افزاري و چه در حوزه سخت‌افزاري، است.
او افزود: مجموعا 863 عنوان کتاب که در سال‌هاي 87 و 88 با موضوع دفاع مقدس منتشر شده بودند، جمع‌آوري شدند و پس از آن کار داوري در 15 حوزه انجام شد که در اين 15 شاخه، 9 رتبه اول، 10 رتبه دوم و 13 رتبه سوم داريم و از 30 نفر نيز تقدير مي‌شود.
سنگري اعلام کرد: در اين دوره شاهد آثار خوبي، بويژه در حوزه‌ي ادبيات کودک و نوجوان، بوديم و ناشران نسبت به حوزه‌هاي مختلف دفاع مقدس حساس شده‌اند.
او با اشاره به ضعف‌هايي که هنوز هم در حوزه‌ي دفاع مقدس وجود دارد، گفت: حفره‌هايي در خصوص پيام‌رساني به جهان و عرضه‌ي اين حماسه‌ي شگرف وجود دارد که بايد برطرف شود؛ چرا که برخي از آثاري که امروز در اين حوزه خلق مي‌شوند، بعضا از برخي از آثار خارجي که ترجمه مي‌شوند، بسيار برجسته‌ترند؛ اما متأسفانه ما دچار حجاب معاصرت هستيم و به آثار خودمان کم‌تر توجه مي‌کنيم.
دبير علمي سيزدهمين جشنواره دوسالانه کتاب دفاع مقدس با بيان اين‌که در اين دوره درباره‌ي رساندن پيام جنگ به نسل آينده اتفاقات خوبي افتاده است و ما شاهد آثار خوبي بوديم، گفت: ناشران شهرستاني ما فعال شدند و اکنون 65 ناشر فعال در حوزه‌ي ادبيات دفاع مقدس داريم.
او حضور زنان را نيز در اين حوزه چشم‌گير دانست و اعلام کرد: 98 اثر از آثار رسيده به دبيرخانه، نويسندگان‌شان زن هستند که اين براي آينده ما بسيار اميدبخش است.
سنگري تصريح کرد: در فضاي دانشگاهي، پژوهش در حوزه‌ي دفاع مقدس رواج پيدا کرده است؛ رشته کارشناسي ارشد ادبيات دفاع مقدس در چند دانشگاه فعال شده و به زودي نيز دوره دکتري راه‌اندازي مي‌شود.
او با تأکيد بر اين‌که ما نيازمند بانک اطلاعات دفاع مقدس هستيم تا پژوهشگران به راحتي بتوانند از آن بهره‌گيري کنند، گفت: چترهاي حمايتي براي نويسندگان اين حوزه بايد فراخ‌تر شود.
دبير علمي سيزدهمين جشنواره کتاب سال دفاع مقدس با بيان اين‌که پس از برگزاري اين جشنواره‌ها به طنين آن‌ها نمي‌پردازيم، اظهار کرد: ما بايد به نقد آثار برگزيده بپردازيم تا نقص‌ها و قوت‌هاي کارشان را بهتر ببينند و در آينده آثار بهتري خلق کنند.
به گفته‌ي او، اگر قرار باشد تمايزي ميان آثار دهه 80 و پيشين قائل شويم، مي‌بينيم که رويکرد تازه‌اي نسبت به حوزه دفاع مقدس ايجاد شده است و امروز زواياي تازه‌اي از جنگ بيان مي‌شود که حتا ممکن است موجب ناراحتي و گله‌مندي برخي شود.
سنگري با بيان اين پرسش که چگونه بايد دفاع مقدس را طرح کنيم، ابراز عقيده کرد: ما بايد ضمن بيان درستي‌ها و درشتي‌هاي جنگ، آن را از نگاه قرآن طرح کنيم؛ به اين معنا که ما بايد ببينيم خدا به جنگ چگونه نگاه کرده است و ما نيز همان‌گونه به جنگ بپردازيم.
او افزود: اگر به قرآن بويژه سوره‌ي انفال مراجعه کنيم، تکليف ما نسبت به جنگ و نوع نگاه به جنگ کاملا مشخص مي‌شود.
سنگري تأکيد کرد: ما بايد به بازخواني، توليد و نقد بهاي بيش‌تري بدهيم و بيانديشيم که در اين حوزه چه نداريم؛ چرا که اکنون در بعضي از بخش‌ها بسيار خوب هستيم؛ ولي در عوض در بخش‌هايي حفره‌هاي زيادي داريم.