ارتش رژیم صهیونیستی برای دومین روز متوالی اردوگاه جنین در شمال کرانه باختری را مورد حمله قرار داده است. روز گذشته ۸ فلسطینی در حملات ارتش اشغالگر به این اردوگاه به شهادت رسیدند.

سرویس جهان مشرق - پس از اینکه چندین کشور اروپایی اعلام کردند که فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت می شناسند، سیاستمداران حزب سوسیال دموکرات صدر اعظم آلمان نیز از این ابتکار عمل از طرف دولت آلمان - تحت شرایطی - حمایت کردند.

ایزابل کادمارتوری از سیاستمداران حزب سوسیال دموکرات در این باره به این هفته نامه گفت: آلمان باید به رسمیت شناختن فلسطین را به عنوان بخشی از یک ابتکار مشترک اروپایی پیش ببرد، مشروط بر اینکه گروگان‌ها آزاد شوند و آتش‌بس توافق شود.

وی تاکید کرد: به رسمیت شناختن فلسطین می تواند «اولین گام مهم» به سوی راه حل سیاسی پایدار برای مناقشه خاورمیانه باشد که هدف آن همزیستی مسالمت آمیز اسرائیل با یک کشور فلسطینی است که امنیت آن را تهدید نمی کند. کادمارتوری، سیاستمدار حزب صدر اعظم آلمان تأکید کرد که لهستان و فرانسه نیز خود را برای به رسمیت شناختن فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل باز نشان داده‌اند.

نروژ، ایرلند و اسپانیا روز چهارشنبه اعلام کردند که فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت می شناسند. این مرحله به طور رسمی در ۲۸ ماه می اجرا خواهد شد.

سایمون هریس، نخست وزیر ایرلند در این باره گفت: این به رسمیت شناختن بیان حمایت بی قید و شرط از راه حل دو کشوری، تنها راه معتبر برای صلح و امنیت برای اسرائیل، فلسطین و مردم آنها است.

دولت نروژ گفت که فلسطینی ها حق اساسی و مستقل برای کشور خود دارند. دولت نروژ در بیانیه‌ای اعلام کرد: هم اسرائیلی‌ها و هم فلسطینی‌ها حق دارند در کشورهای جداگانه در صلح زندگی کنند. هیچ صلحی در خاورمیانه بدون راه‌حل دو دولتی وجود ندارد».

"رالف استگنر"، از دیگر سیاستمداران حزب سوسیال دموکرات آلمان هم از این ابتکار استقبال کرد. وی در گفتگویی اظهار داشت: شاید این گام‌ها به راه حل دو کشوری کمک کند، بدون آن صلح وجود نخواهد داشت. صلح تنها زمانی امکان‌پذیر است که امنیت برای اسرائیل و تعیین سرنوشت برای مردم فلسطین گرد هم آیند. اشتگنر ادامه داد: برای دستیابی به این هدف، آلمان باید فعالانه تعامل دیپلماتیک داشته باشد - این مهمتر از عجله یکجانبه رو به جلو است.

دانیلا دی ریدر، از دیگر سیاستمداران حزب سوسیال دموکرات هم به هفته نامه اشترن گفت: من کاملاً طرفدار راه حل دو کشوری هستم. راه حل دیگری نمی تواند وجود داشته باشد. اما مهمتر از همه، اکنون باید آتش بس برقرار شود. من این را از اسرائیل انتظار دارم! دی ریدر همچنین به عنوان معاون رئیس مجمع پارلمانی سازمان امنیت و همکاری اروپا می خواست بر این موضوع تاکید کند.

اکثر کشورهای عضو سازمان ملل متحد اکنون فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت می شناسند. با این حال، این در مورد کشورهای بزرگ غربی مانند آمریکا و اکثر کشورهای اتحادیه اروپا از جمله آلمان، فرانسه و بریتانیا صدق نمی کند. آلمان نیز متعهد به راه حل دو کشوری است، اما به رسمیت شناختن فلسطین را نتیجه مذاکرات مستقیم بین طرف های درگیری می داند.

اسرائیل به‌شدت به رسمیت شناختن فلسطین را رد کرده و بلافاصله سفیران خود را از ایرلند و نروژ فراخواند.

تحولات سرزمین های اشغالی - دویست بیست و هشتمین روز جنگ در غزه

اوضاع در کرانه باختری روز به روز وخیم‌تر می‌شود/ تاکنون ۳۵۶۴۷ فلسطینی در این جنگ به شهادت رسیده اند

جنایات و نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه برای ۲۲۸ امین روز متوالی ادامه دارد. اشغالگران صهیونیست طی ساعات اخیر حملات گسترده‌ای را به نوار غزه به ویژه شمال و جنوب این باریکه انجام دادند.

طبق آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه تاکنون ۳۵۶۴۷ فلسطینی در این جنگ به شهادت رسیده و ۷۹۸۵۲ هم زخمی شدند. البته هنوز هزاران نفر نیز مفقود و زیر آوار هستند. عملیات‌های گروه‌های مقاومت نیز علیه نیروهای اشغالگر در مناطق مختلف نوار غزه ادامه دارد. فعلا خبری هم از ازسرگیری مذاکرات برای آتش‌بس و مبادله اسرا نیست.

رفح

ارتش رژیم صهیونیستی برای دومین روز متوالی اردوگاه جنین در شمال کرانه باختری را مورد حمله قرار داده است. روز گذشته ۸ فلسطینی در حملات ارتش اشغالگر به این اردوگاه به شهادت رسیده و بیش از ۲۰ نفر دیگر زخمی شدند. بولدوزرهای اسرائیلی از صبح امروز تخریب زیرساخت‌های اردوگاه جنین را آغاز کرده و خسارت زیادی به آن وارد کردند.

ارتش رژیم صهیونیستی شمار بیشتری از نیروهای خود را روانه این منطقه کرده است. این در حالی است که گروه‌های مختلف مقاومت در اردوگاه جنین از روز گذشته در برابر صهیونیست‌ها ایستاده و به مقاومت و مبارزه ادامه می‌دهند. در این درگیری‌ها بارها بمب‌های دست‌ساز در کنار نیروهای اشغالگر منفجر شد و ضربات سختی به آن‌ها وارد شده است.

وزیر امور خارجه اردن تاکید کرد که اوضاع در کرانه باختری روز به روز وخیم‌تر می‌شود و اقدامات نامشروع و غیرقانونی رژیم صهیونیستی ادامه دارد و اوضاع در آستانه انفجار قرار دارد. ایمن الصفدی اظهار داشت که اقداماتی که رژیم صهیونیستی امروز اعلام کرده، اوضاع را متشنج‌تر و بحرانی‌تر خواهد کرد.

نظامیان صهیونیست‌ در کرانه باختری

الصفدی گفت تصمیم رژیم صهیونیستی به ساخت شهرک‌های صهیونیستی بیشتر پیامی است مبنی بر اینکه این رژیم قصد ادامه اقدامات غیرقانونی خود و نابودی فرصت‌های تحقق صلح را دارد. وی تصریح کرد: ما هشدار می‌دهیم که اوضاع در کرانه باختری در آستانه انفجار قرار دارد و در این صورت، نزاع در فلسطین به سمت و سوی خطرناک‌تر پیش خواهد رفت.

نروژ، اسپانیا و ایرلند فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت/ جنبش حماس از تصمیم نروژ، ایرلند و اسپانیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد

نخست وزیر نروژ در کنفرانسی خبری اعلام کرد که کشورش همسو با قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت، از ۲۸ ماه می جاری کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت. نخست وزیر نروژ در سخنانی تاکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین وسیله‌ای برای یاری رساندن به قدرت‌های میانه‌ای است که تاثیر خود را در این نزاع طولانی از دست داده‌اند.

«یوناس گار استور» ضمن اعلام حمایت از راه حل تشکیل دو کشور، تاکید کرد که هدف تشکیل کشوری فلسطینی است که از نظر سیاسی منسجم باشد. وی گفت به رسمیت شناختن کشور فلسطین ممکن است به ازسرگیری مذاکرات برای تحقق راه حل دو کشور منجر شود. قبل از این نیز ایرلند اعلام کرده بود که امروز کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.

درگیری صهیونیست‌ها در کرانه باختری

نخست وزیر اسپانیا در اظهاراتی تاکید کرد که نتانیاهو به ویرانگری و جنایات در نوار غزه ادامه می‌دهد. پدرو سانچز اظهار داشت ما مردمی صلح‌طلب هستیم و این چیزی است که هزاران معترض به جنگ و کشتارها علیه غزه آن را نشان دادند.

نخست وزیر ایرلند نیز گفت کشور به زودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت. سیمون هریس بیان کرد که ما اطمینان داریم که کشورهای بیشتری طی هفته‌های آینده در این اقدام به ما ملحق خواهند شد. نخست وزیر ایرلند تاکید کرد که نسخه افراطی صهیونیسم که خشونت شهرک‌نشینان و سیطره بر اراضی فلسطینی را تقویت می‌کند، آینده‌ای ندارد.

جنبش حماس از تصمیم نروژ، ایرلند و اسپانیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد. این جنبش در بیانیه‌ای تاکید کرد: ما در جنبش مقاومت اسلامی حماس از تصمیم نروژ، ایرلند و اسپانیا برای به رسمیت شاختن کشور فلسطین استقبال کرده و آن را گامی مهم در مسیر تثبیت حق خود در این سرزمین و برپایی کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس می‌دانیم.

درگیری نیروهای مقاومت با نظامیان صهیونیست

حماس تاکید کرد: ما کشورهای سراسر جهان را به اعتراف به حقوق ملی و مشروع‌ ملت فلسطین و حمایت از مبارزات این ملت در مسیر رسیدن به آزادی و استقلال و پایان اشغالگری در سرزمین خویش فرامی‌خوانیم.

از ۱۰ روز پیش هیچ دارو یا تجهیزات پزشکی به مراکز وابسته به آژانس آنروا تحویل داده نشده است/ درگیری‌های شدید بین مبارزان مقاومت و نیروهای اشغالگر در رفح

منابع رسانه‌ای اعلام کردند به سبب تعطیلی دو گذرگاه رفح و کرم ابو سالم، از ۱۰ روز پیش هیچ دارو یا تجهیزات پزشکی به مراکز وابسته به آژانس آنروا تحویل داده نشده است. این منابع تاکید کردند که این مسئله به شدت بر ذخایر دارویی تاثیرگذار است و برخی اقلام دارویی به اتمام رسیده است. به گفته این منابع، از ۲۴ مرکز بهداشتی و درمانی وابسته به آنروا در نوار غزه، تنها ۷ مرکز در حال خدمات رسانی به فلسطینیان هستند.

گردان‌های قسام اعلام کرد دو بولدوزر نظامی اسرائیلی از نوع D۹ را در محله برزیل در شرق شهر رفح با راکت ضدزره یاسین ۱۰۵ و بمب "شواظ" هدف قرار داده است.

قسام در عملیاتی دیگر یک نفربر اسرائیلی را در اطراف دروازه صلاح الدین در جنوب شرق رفح در جنوب نوار غزه با راکت تاندوم هدف قرار داد.

تصاویری از درگیری رزمندگان فلسطین با نظامیان صهیونیست

قسام تاکید کرد مجاهدان این گردان‌ها در عملیاتی ترکیبی در نزدیکی مدرسه الزراعه در شمال بیت حانون در شمال نوار غزه، گروهی ۱۰ نفره از نیروهای پیاده دشمن صهیونیستی را در کمین گرفتار کرده و یک بمب رعدیه را در میان آن‌ها منفجر کردند سپس این نیروها را با بمب‌های دستی هدف قرار داده و به محض رسیدن نیروهای پشتیبانی دشمن، یک بمب "شواظ" را در میان آن‌ها منفجر کردند که در این عملیات هر دو گروه از نیروها کشته و زخمی شدند.

همزمان با حملات توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی به مرکز شهر رفح، درگیری‌های شدیدی هم بین مبارزان مقاومت و نیروهای اشغالگر در این شهر در جریان است.

گردان‌های قسام طی عملیاتی در محله برزیل در جنوب شرق رفح در جنوب نوار غزه یک بولدوزر نظامی اسرائیلی از نوع D۹ را با راکت ضدزره یاسین ۱۰۵ هدف قرار داد. همچنین مجاهدان تک‌تیرانداز قسام نیز ۳ نظامی اشغالگر اسرائیلی را در شمال بیت حانون در شمال نوار غزه هدف قرار دادند. گردان‌های قسام یک تانک مرکاوای اسرائیلی را هم در محله برزیل در رفح با راکت ضدزره یاسین ۱۰۵ هدف قرار داد.

تعرض ایتمار بن گویر به مسجدالاقصی/ پلیتیکو: حدود ۶۵ درصد از تونل‌های حماس در نوار غزه همچنان سالم است/ رئیس شورای امنیت داخلی اسرائیل: نتوانسته‌ایم هیچ کدام از اهداف جنگ علیه غزه را محقق کنیم

ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در اقدامی تحریک‌آمیز به مسجد مبارک الاقصی تعرض کرد. اوقاف اسلامی قدس اعلام کرد که از هفتم اکتبر گذشته تاکنون برای اولین بار است که این وزیر اسرائیلی اقدام به تعرض به مسجد الاقصی می‌کند.

از صبح امروز ۱۲۷ شهرک‌نشین و ۲۲۸ طلبه مدارس دینی یهودی نیز به قبله نخست مسلمانان تعرض کردند. گفتنی است که بن گویر جولای سال گذشته نیز به مسجد الاقصی تعرض کرد که این اقدام او واکنش‌های زیادی در پی داشت و با محکومیت گستره‌ای همراه بود.

لحظه هلاکت نظامیان صهیونیست

پایگاه خبری عبری زبان "حدشوت بزمان" اعلام کرد که دو حادثه سخت و خطرناک برای نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در رفح و جبالیا در جنوب و شمال نوار غزه اتفاق افتاده است. منبع مذکور اشاره کرد که جزئیات این دو حادثه بعدا اعلام خواهد شد.

ارتش رژیم صهیونیستی به زخمی شدن ۲۵ نظامی دیگر خود در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه اذعان کرد. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد که از آغاز جنگ در غزه ۳۵۶۸ نظامی این رژیم در نبردها با مقاومت فلسطین زخمی شدند. دانیل هاگاری تصریح کرد که از آغاز حمله زمینی به غزه نیز ۱۷۷۶ نظامی اسرائیلی زخمی شدند.

حزب‌الله لبنان اعلام کرد یک پایگاه نظامی و یک ساختمان را در شهرک اویویم در الجلیل علیا که نظامیان اشغالگر اسرائیلی در داخل آن مستقر بودند، هدف قرار داده است. حزب الله همچنین تاکید کرد که پایگاه اسرائیلی الصدح در شمال فلسطین اشغالی را هم هدف حمله راکتی قرار داده و تلفات قطعی به اشغالگران وارد کرده است. حزب الله در عملیاتی دیگر پایگاه اسرائیلی "رویسه القرن" را هم هدف حمله موشکی قرار داد.

انهدام تانک مرکاوا توسط حزب الله لبنان

تارنمای آمریکایی پلیتیکو در گزارشی با استناد به گزارش‌های سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا "سی آی اِی" اعلام کرد که حدود ۶۵ درصد از تونل‌های حماس در نوار غزه همچنان سالم است و این جنبش قادر به جذب هزاران نیروی جدید است. در این گزارش آمده که تنها ۳۰ لی ۳۵ درصد از مبارزان حماس که قبل از حمله هفتم اکتبر جزو نیروهای این جنبش بودند، به شهادت رسیدند. این گزارش می‌افزاید که مسئولان دولت بایدن به شدت نگران قدرت و توان حماس برای جذب هزاران نیروی جدید طی ماه‌های گذشته و در زمان جنگ هستند که همین مسئله به نیروهای این جنبش این امکان را داده تا ماه‌ها در برابر حملات رژیم صهیونیستی مقاومت کنند.

شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از زاحی هنگبی رئیس شورای امنیت داخلی این رژیم اذعان کرد که نتوانسته‌ایم هیچ کدام از اهداف جنگ علیه غزه را محقق کنیم. هنگبی گفت نه حماس را نابود کرده‌ایم، نه شروط استرداد اسرا را مهیا کرده‌ایم و نه توانسته‌ایم ساکنان شهرک‌های مجاور غزه را با امنیت به خانه‌های خود بازگردانیم. وی تاکید کرد که ارتش می‌گوید تحقق اهداف جنگ نه به یک سال بلکه به سال‌ها زمان نیاز دارد.

برچسب‌ها