مرکز رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که مصری‌ها از این رژیم و آمریکا بابت اسکله شناور غزه که توسط آمریکایی‌ها در سواحل غزه احداث شده، خشمگین بوده و آن را تهدید مستقیمی برای خود می‌دانند.

به گزارش مشرق، این مرکز گزارش داد در مصر این نگرانی وجود دارد که اسکله دریایی جدید به کریدور تجاری اصلی غزه تبدیل شود، این مساله آنها را بسیار نگران کرده و علاوه بر این، آنها نگران هستند که از این اسکله شناور در نهایت برای عبور افراد نیز استفاده شود که این موجب وارد آمدن خسارات اقتصادی شدیدتری به قاهره می‌شود.

این رسانه عبری زبان افزود که رژیم صهیونیستی و مصر در راستای رسیدن به توافق‌هایی در خصوص فعالیت گذرگاه رفح در تلاش برای رفع اختلاف‌نظرها میان خود هستند.

در جلسه فوق العاده‌ای که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پی صدور حکم دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه تشکیل داد، «یاریو لوین» وزیر دادگستری این رژیم پیشنهاد داد که تل‌آویو گذرگاه رفح را خودش باز کند.

در این میان در تماس تلفنی اخیر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «عبدالفتاح السیسی» همتای مصری او، ۲ طرف توافق کردند که کمک‌های بشردوستانه موقتاً و تا زمانی که توافق‌هایی در خصوص فعالیت دوباره گذرگاه رفح حاصل شود، از طریق اراضی اشغالی و به طور مشخص از گذرگاه «کرم ابوسالم» به غزه منتقل شوند.

تلویزیون رژیم صهیونیستی تاکید کرد موضعگیری سران مصر با عملیات نظامی بی‌فایده اسرائیل در تضاد خواهد بود و تاثیر مخربی بر روابط میان ۲ طرف خواهد گذاشت.

شبکه ۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد مصر از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه، در معرض این طوفان بوده چراکه از نظر جغرافیایی فاصله اندکی با غزه داشته و دارای مرزهای مشترکی با آن است، مصر نگران کوچ، فرار و یا کوچاندن فلسطینی‌ها از غزه به منطقه سیناء است چراکه این امر تهدیدی امنیتی و انسانی برای این کشور محسوب می‌شود.

این شبکه عبری زبان ادامه داد علاوه بر اینها مشکلات اقتصادی ناشی از کاهش شدید درآمدهای گمرکی در کانال سوئز در پی حملات انصارالله در تنگه باب المندب، تضعیف صنعت گردشگری، کاهش درآمدهای حاصل از فروش گاز و گسترش دامنه جنگ که موجب افزایش قیمت‌ها و مسائل متعدد دیگری شده را باید به این نگرانی‌ها افزود.

تلویزیون رژیم صهیونیستی تاکید کرد: «مصر از اصولی برخوردار است که در میانجیگری‌ها به آنها پایبند است و طبق آنها عمل می‌کند اول اینکه ارتباط مستقیم خود را با ۲ طرف درگیری یعنی حماس و اسرائیل حفظ می‌کند که این امکان را برایش فراهم می‌کند که پیام‌ها را سریع و به شکلی مطمئن منتقل کند و دوم اینکه اطلاعات کل مصر تماس‌ها و رایزنی‌هایی با سران حماس دارد و در آخر اینکه روابط مصر با دولت آمریکا به عنوان مهمترین قدرت در درگیری فعلی است اما یک منبع قدرت دیگر نیز وجود دارد که مصر فاقد آن بوده و مشکل اصلی مصر است و آن نداشتن نفوذ مالی و اقتصادی است، این همان جایی است که قطر نمایان می‌شود، در واقع قطر ابزارهای مشابهی را در اختیار داشته و رهبران حماس در خارج نشست‌های خود را در دوحه برگزار کرده و رایزنی‌هایشان با آمریکا در دوحه است اما حقیقت این است که مصر همانند قطر با حماس ارتباط ندارد و البته این امر مصر را به میانجی قابل اعتمادتری از منظر اسرائیل تبدیل کرده است.»

این رسانه عبری زبان در پایان گزارش خود آورد روابط ۲ طرف مصر و «اسرائیل» در عبور از موانع و نیازهای بسیاری موفق عمل کرده اما به نظر می‌رسد که اکنون زمان افشای واقعیت است، بر این اساس، عملیات اسرائیل در رفح می‌تواند به تپه‌های شنی در روابط مصر و اسرائیل تبدیل شود.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها