کد خبر 16074
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۱

معاون امور فرهنگي و اجتماعي وزير کشور گفت: با وجود فضاي سياسي ايجاد شده در کشور و مسائل رخ داده بعد از انتخابات سال گذشته، رعايت حجاب و عفاف در جامعه به ميزان 9 درصد افزايش يافته است.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از مهر، عليرضا افشار شامگاه دوشنبه در نشست بررسي تحولات اجتماعي با رويکرد عفاف و حجاب در دانشگاه تهران با بيان اينکه يک درصد جامعه را افراد خيلي بدحجاب تشکيل مي دهند افزود: در يکسال گذشته در تعداد افراد بدحجاب و کمي بدحجاب کاهش داشته ايم، در ميزان افراد بسيار بدحجاب کشور کاهش نداشته ايم ولي تغيير رفتار در اين گروه رخ داده است.
وي اظهار داشت: برخي معتقدند به جاي کار فرهنگي بايد فرهنگ انقلابي و اسلامي را ترويج دهيم که به خودي خود آسيبهاي ناشي از بدحجابي را کاهش مي دهد.
عفاف و حجاب مستقل از تحولات پديده‌‌هاي اجتماعي نيست
معاون امور فرهنگي و اجتماعي وزير کشور با بيان اينکه نمي‌توان حجاب و عفاف را به عنوان پديده‌اي مستقل از تحولات موثر در پديده‌‌هاي اجتماعي بررسي کرد، افزود: آسيب‌هاي خانواده، طلاق، اعتياد و ساير آسيب‌هاي اجتماعي در مقوله مفاسد اجتماعي و موضوع عفاف و حجاب تاثيرگذارند.
فضاي بدحجابي فعلي جامعه ناشي از عملکرد مسئولان بعد از پايان جنگ بوده است
وي با اشاره به تشکيل ستاد صيانت از حريم امنيت عمومي و حقوق شهروندي در وزارت کشور ادامه داد: بيشترين عامل تاثيرگذار در فضاي کنوني جامعه دوران بعد از آتش بس جنگ ايران و عراق است که ادبيات خاصي در جامعه حاکم شد.
وي اظهار داشت: افرادي که فرآيند تحولات اجتماعي و سياسي کشور را رصد مي‌کنند معتقدند که فضاي بدحجابي فعلي جامعه ناشي از عملکرد مسئولان بعد از پايان جنگ بوده است.
افشار با بيان اينکه فرآيند فرهنگ‌سازي و اجراي برنامه هاي فرهنگي بي‌بازده است، گفت: بايد براي يک نسل و دو نسل کار کنيم تا ظهور آن را در جامعه به صورت پايدار و نهادينه ببينيم و اگر بخواهيم هنجاري از جامعه زدوده شود نياز به تلاش مستمر و فراگير دارد.
وي تصريح کرد: هم اکنون اقدامات موردي مناسب در حوزه عفاف و حجاب مثلاً‌در مدارس غيرانتفاعي که شرايط خوبي دارند انجام مي‌شود ولي در مقايسه با 133 هزار مدرسه سراسر کشور فراگير نيست.
معاون وزير کشور تاکيد کرد: بعد از آتش‌بس اين حقيقت را شاهد بوديم که به دليل نگراني‌هاي بخش اقتصادي و فشار بازسازي جنگ، فضاي تکنوکراتيک بر اداره کشور حاکم شد. اگرچه رويکرد دولت وقت سازندگي بود ولي مي‌توانستند همين سازندگي را با رويکرد ارزشي تعقيب کنند ولي چنين اتفاقي نيافتاد.
افشار با بيان اينکه در زمان جنگ در همه حوزه‌هاي تخصصي نيرو در جبهه‌ها وجود داشت،‌ افزود: ولي بعد از جنگ از اين نيروها استفاده نشد و فضاي بسيجي بر ادارات دولتي حاکم نبود که موجب به حاشيه راندن جريان ارزشي و بسيجي در کشور شد.
معاون امور فرهنگي و اجتماعي وزير کشور ادامه داد: در دوره توسعه سياسي نيز انزواي جريان ارزشي ادامه پيدا کرد و حتي به سمت ارزش‌ها و اصول اسلامي حمله شد.
وي با اشاره به اينکه حجاب نماد ديني است و حکم شرعي دارد، افزود: هرچه ارزش‌هاي ديني در جامعه کمرنگ شود مي‌توان تاثير آن را در پديده حجاب ديد و در اين دوره‌ها نيز شاهد شرايطي بوديم که باورها و اعتقادات مردم تضعيف شده و به سخره گرفته شد.
افشار با بيان اينکه بخش عمده ريشه پديده بدحجابي به فضاي فرهنگي کشور بعد از جنگ برمي‌گردد، گفت: در دوران جنگ شرايط متفاوتي در کشور حاکم بود ولي بعد از پايان آن اين نقيصه ايجاد شد.
وي با اشاره به تاثير حوزه آموزش در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب افزود: فرآيند آموزش از مهدکودک‌ها تا مدارس و دانشگاه‌ها را شامل مي‌شود که هر کدام بايد آسيب شناسي و بررسي شود.
وي با بيان اينکه مهدکودک‌ها با کودکاني سر و کار دارند که در مرحله شکل‌گيري شخصيت‌شان است، افزود: بايد آسيب شناسي شود که چند مهد کودک در کشور با معيار ديني اداره مي‌شود. چرا که در اين زمينه مشکلات بسياري داريم و نهاد متولي اين حوزه يعني بهزيستي با آموزش و پرورش در اين زمينه اختلافات بسياري دارند.
افشار تاکيد کرد: در واقع بخش مهم و سرنوشت ساز آموزش افراد جامعه از نظر ساختاري بي در و پيکر بوده و افرادي نيز که به عنوان مربي در آنها اشتغال دارند وضعيت مناسبي ندارند.
انتقاد از وضعيت نابسامان مهدکودکها
معاون وزير کشور ادامه داد: زماني که از بهزيستي سئوال شد که چرا مسئوليت مهدکودک‌ها با اين نهاد است، عنوان کردند که به دليل اين که از قديم شيرخوارگاه‌هاي کودکان سرراهي زير نظر اين سازمان بوده مسئوليت مهدکودک‌ها را نيز به بهزيستي داده‌اند که تناسبي با ماموريت اين سازمان ندارد و به همين دليل وضعيت بسيار نامناسبي را از اين جهت در کشور شاهديم که بايد در اسرع وقت ساماندهي شود.
به گفته وي مراکز آموزشي غيرانتفاعي به خصوص مراکز آموزشي هنري و موسسه‌هاي زبان وضعيت نابساماني به لحاظ عفاف و حجاب دارند که بايد در اين زمينه آسيب شناسي جدي‌اي انجام شود.
تشديد مفاسد اخلاقي در فضاي سايبر
وي با اشاره به اينکه 27 برنامه ملي در حوزه عفاف و حجاب تدوين شده که بخش عمده آن مربوط به حوزه آموزش است، افزود: صدا و سيما بايد براي تقويت فرهنگ عمومي تلاش کند. مفاسد اخلاقي در فضاي سايبر روز به روز بيشتر شده و اثرگذاري آن در جامعه نيز افزايش مي‌يابد.
وي با بيان اينکه براي توسعه فرهنگ عفاف و حجاب حرکت‌هاي ايجابي تاثيرگذاري بيشتري دارد تا برخوردهاي مقابله‌اي، افزود: متاسفانه در کشور دستگاه‌هاي متعددي در حوزه فرهنگ فعاليت مي‌کنند ولي اين دستگاه‌ها با يکديگر هماهنگ نبوده و با هدف مشخص و تقسيم کار پيش نمي‌روند.
برخورد انتظامي نتيجه بخش نيست
افشار تصريح کرد: راه حل آسيب‌هاي اجتماعي رويکرد فرهنگي در اين حوزه است تا برخورد انتظامي، حتي در مورد اعتياد نيز تجربه ثابت کرد که برخورد مقابله‌اي نتيجه بخش نيست چه برسد به حوزه عفاف و حجاب.
وي ادامه داد: 100 برنامه با تشکلهاي قرآني و موسسه هاي تبليغي قطعي شده است چرا که شناسايي، توانمندسازي و هدايت ظرفيتهاي مردمي در راستاي ارتقاي فرهنگ عمومي اهميت دارد.
وي با اشاره به اهميت توجه به مد و پوشش براي توسعه حجاب افزود: ارايه مدهاي جديد و حمايت از طراحان، توليد ژورنال هاي اسلامي و برگزاري نمايشگاه و عرضه مستقيم در بخش اقتصادي پوشش اسلامي بايد مورد توجه قرار گيرد.
معاون وزير کشور گفت: رويکرد کلي حجاب بروز و ظهور درون است و لايه عميق تر عفاف حياست و هر چه قدر رويکرد ارزشگرايي را در جامعه تقويت کنيم به خودي به خود حجاب اصلاح مي شود.