سرویس جهان مشرق - جنایت جدید رژیم صهیونیستی در حمله به شهر رفح که منجر به شهادت تعداد بالایی از غیر نظامیان از جمله زنان و کودکان شد، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و با واکنش های شدید در همه سطوح در گسترده جهانی مواجه شده است.
نشریه میدل ایست با انتشار گزارشی به شرح این حمله خونین پرداخته است. میدل ایست آی در ابتدای گزارش خود به واکنش های جهانی اشاره کرد و در ادامه گفت گوی الجزیره با یکی از شاهدان این حمله را پوشش داد. این مرد فلسطینی به خبرنگار الجزیره گفت: منطقه ای که هدف حمله قرار گرفت، منطقه امنی بود و چادرها سرپناهی موقت. ناگهان موشکی به اقامتگاهمان که با چند بلوک و میله فلزی و پارچه برپا شده بود، برخورد کرد. مردم به خیابان ها ریختند. در آنجه نه نظامی دیده می شد و نه چیزی. منطقه امن بود.
"کشتار اسرائیل در رفح با بمبهای اهدایی آمریکا"
میدل ایست آی در بخش دیگری از گزارش خود به اجساد قربانیان اشاره کرد و نوشت، اعضای بدن بسیاری از قربانیان تکه تکه شده بود. سر یکی از نوزدان از بدنش جدا شده بود. همه چیز خونین بود و تلخ. پس از طلوع افتاب، تحقیقات شروع شد و آن زمان ابعاد جنایت اسرائیلی ها عریان تر شد. کودکانی که زنده مانده بودند در ماشین ها جای داده شدند، مردان هم در جستجوی یافتن قربانیان زباله های سوخته را زیر و رو می کردند.
جهان در شوک جنایت در رفح/ اردوغان: نتانیاهو و اطرافیان وی به سرنوشت هیتلر و امثال او گرفتار خواهند شد/ آنتیوگوترش: هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد/ تلاش منفورانه آمریکا برای توجیه جنایت صهیونیستها
رئیس جمهور ترکیه در واکنش به حمله شب گذشته جنگنده های ارتش صهیونیستی به اردوگاه رفح اظهار داشت: این حادثه «پرده از روی چهره زشت دولت تروریستی برداشت» و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و اطرافیان وی نخواهند توانست از مجازات فرار کنند و به سرنوشت هیتلر و امثال او گرفتار خواهند شد.
«رجب طیب اردوغان» در همایشی در مرکز همایش های «عدنان مندریس» در حومه شهر استانبول خاطر نشان کرد که تاکنون بیش از ۳۶ هزار فلسطینی به دست این جنایتکاران و قاتلان کشته شده اند. وی تصریح کرد که «حمله جنایتکارانه اسرائیل» به اردوگاه آوارگان در رفح پس از آن صورت گرفت که دیوان بین المللی دادگستری خواستار توقف فوری تجاوزات این رژیم در نوار غزه شده بود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که ما باید به روال کار دادگاه کیفری بینالمللی احترام بگذاریم و اجازه دهیم بدون هرگونه تهدیدی به کار خود ادامه دهد. جوزپ بورل اظهار داشت که تصمیمات دیوان دادگستری بینالمللی برای تحقق عدالت بسیار حائز اهمیت است. بورل گفت شهادت بیش از ۳۰ آواره فلسطینی در بمباران رفح ما را به سمت آن میکشاند که خواهان اجرای حکم اخیر دیوان دادگستری بینالمللی ـ توقف حمله به رفح ـ شویم. وی تصریح کرد: حکم دیوان دادگستری بینالمللی باید به اجرا گذاشته شود و میبینیم "اسرائیل" کارهایی را که از آن خواسته شده بود متوقف کند، همچنان انجام میدهد.
رفح در آتش
جنبش انصار الله یمن هم ضمن محکوم کردن این جنایت و دیگر جنایات اشغالگران در نوار غزه، مسئولیت آن را متوجه دولت آمریکا به عنوان حامی اصلی این رژیم دانست.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد اقدامات رژیم صهیونیستی را که به کشته شدن دهها غیرنظامی در جست و جوی سرپناهی در برابر نزاع مرگبار منجر شد، محکوم میکنیم. آنتونیو گوترش تاکید کرد که هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد و این وحشت باید متوقف شود.
فرانچسکا آلبانیز گزارشگر ویژه سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین هم نسل کشی فلسطینیان در نوار غزه را محکوم کرد و گفت این کشتارها بدون فشارهای خارجی متوقف نمیشود و رژیم صهیونیستی باید تحریم شود.
حمله صهیونیستها به چادرهای رفح
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «ما عمیقاً از تلفات غم انگیز افراد در رفح متأسفیم.» وی ادامه داد تا زمانی که یافته های نهایی تحقیقات اسرائیل را منتشر نشود، از ارزیابی های خود خودداری خواهد کرد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: «به محض مشاهده گزارشهایی از این حادثه، ما با دولت اسرائیل تماس گرفتیم تا نگرانی عمیق خود را نسبت به آنچه رخ داده است، ابراز کنیم، اطلاعات بیشتری را درخواست کرده ایم و از آنها خواستیم تحقیقات کامل را انجام دهند». میلر ادعا کرد: اوایل امروز، اسرائیل نتایج تحقیقات اولیه را اعلام کرد و گفت که این حمله با استفاده از کوچکترین بمب موجود در زرادخانه آنها انجام شده است و تروریست ها را در ۱.۷ کیلومتری منطقه المواسی محل وقوع آتش سوزی هدف قرار داده است.
«دیوید کامرون» وزیر خارجه انگلیس روز سهشنبه در سخنانی به حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به رفح واکنش نشان داد. وی گفت: «تصاویر دردناکی در پی حمله هوایی به رفح بوجود آمده و ارتش اسرائیل باید نحقیق سریع و شفافی را در این زمینه انجام دهد». وزیر خارجه انگلیس اضافه کرد: «ما نیازمند توافقی برای آزادی گروگانها، ورود کمک به غزه و آتشبس طولانی مدت هستیم».
وضعیت اسفناک رفح، پس از حمله صهیونیستها
مارک میلر وزیر امور مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا نیز در بیانیهای اعلام کرد که اوتاوا به ۵ هزار نفر از ساکنان غزه روادید این کشور را اعطا میکند. در این بیانیه آمده است: کانادا به ۵ هزار نفر از ساکنان غزه که بستگانی در این کشور دارند، روادید الحاق به خانواده میدهد.
سازمان ملل طی بیانیهای در حساب «ایکس» خود اعلام کرد حمله ارتش رژیم صهیونیستی همچنبنبه اردوگاه آوارگان فلسطینی در رفح «جنایت جنگی» است و باید درباره آن تحقیق شود. در این بیانیه با تاکید بر اینکه حملات هوایی وحشتناک علیه غیرنظامیان در رفح آخرین حملاتی است که توسط نیروهای صهیونیستی در نوار غزه، بدون رعایت قوانین بینالمللی انجام میشود، آمده است: این گونه حملات بی رویه که منجر به کشته یا زخمی شدن غیرنظامیان میشود جنایت جنگی است و باید بررسی شود.
وزیر امور خارجه آلمان هم گفت حکم دیوان دادگستری بینالمللی در مورد غزه و رفح الزامآور است و باید به آن احترام گذاشت. وزیر خارجه نروژ هم بمبارانهای رفع و کشتار فلسطینیان در این شهر را نقض قوانین بینالمللی و حقوق بشر دانست. وزیر خارجه ایرلند حمله شب گذشته به رفح را محکوم کرد و آن را نقض صریح تصمیمات دیوان دادگستری بینالمللی دانست.
اعراب منطقه همچنان منفعل در برابر جنایات رژیم صهیونیستی
بیشتر دولتهای عربی، در 7 ماه گذشته در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، سکوت کرده و واکنش تاثیر گذاری به جنایات صهیونیستها نشان نداده اند. کشورهای عربی به جز ابراز محکومیت، هیچ اقدام عملی برای تحت فشار گذاشتن صهیونیستها به منظور پایان دادن به جنگ انجام نداده اند. در جنایت اخیر صهیونیستها در رفح نیز، دولت های عربی کماکان به روند قبلی خود ادامه می دهند.
وزارت امور خارجه عربستان سعودی در واکنش به جنایت وحشیانهای که شب گذشته صهیونیستها علیه آوارگان غیرنظامی در رفح در جنوب نوار غزه انجام دادند اعلام کرد: عربستان ادامه جنایتهای نیروهای اشغالگر اسرائیلی و ادامه هدف قرار دادن غیرنظامیان محاصره شده در نوار غزه که آخرین مورد آن هدف قرار دادن چادرهای آوارگان فلسطینی در نزدیکی انبارهای آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در شمال غرب رفح بود را به شدت و با شدیدترین عبارات محکوم میکند. این وزارتخانه تاکید کرد: عربستان، قاطعانه ادامه نقض همه قطعنامهها، قوانین و هنجارهای بینالمللی و انسانی توسط نیروهای اشغالگر اسرائیلی را رد میکند.
رفح پس از حمله صهیونیستها
وزارت امور خارجه کویت هم اعلام کرد که بمباران چادرهای آوارگان فلسطینی در رفح را شدیداً محکوم میکنیم.
همچنین وزارت امور خارجه مصر طی بیانیهای کشتار آوارگان فلسطینی در رفح را شدیداً محکوم کرد.
وزارت امور خارجه قطر جنایت شب ارتش رژیم صهیونیستی در رفح و کشتار دهها آواره فلسطینی در این شهر را به شدت محکوم کرد. این وزارتخانه بر ضرورت پایبندی رژیم صهیونیستی به حکم اخیر دیوان دادگستری بینالمللی مبنی بر توقف فوری حملات به رفح تاکید کرد. قطر خواستار تحرک فوری جامعه جهانی برای متوقف کردن نسلکشی ملت فلسطین در آخرین پناهگاه خود یعنی رفح شد.
هنرمندان خارجی به جنایت در رفح/ موج رسانه ای کاربران مجازی در جهان: "از رفح چشم برنمیداریم"
جنایت رژیم صهیونیستی در رفح از چشم هنرمندان در جهان دور نماند و فعالان هنری نیز واکنش گسترده ای به این اتفاق نشان دادند و واکنش های همچنان ادامه دارد. همچنین موج رسانه ای شدیدی در محکومیت این اقدام و حمایت از فلسطین به راه افتاده است. دراین پویش، تصویری که توسط هوش مصنوعی ساخته شده و در برگیرنده عبارت «ALL EYES ON RAFAH» به معنای «نگرانیم و از رفح چشم برنمیداریم» در ۲۴ ساعت گذشته توسط اکثر کاربران مجازی در دنیا در قالب استوری منتشر شده است و کمتر کسی است که از دیروز با این استوری مواجه نشده باشد.
این پویش تاکنون توسط بیش از ۳۵ میلیون کاربر باز نشر شده است. برخی از سینماگران ایرانی و چهره های هنری هم در واکنش به قتل عام و فاجعه رخ داده در رفح با پیوستن به این پویش نسبت به این اقدام وحشیانه واکنش نشان داده اند و به این پویش پیوستند و موج همدلی برانگیزی برای همدردی با کودکان و مردم عزه در محکومیت حملات اسرائیل شکل دادند.
«لی آن» خواننده، ترانه سرا و هنرپیشه بریتانیایی نیز تصویری را در اینستاگرام خود منتشر کرد که روی آن نوشته بود: «همه چشمها به رفح» و در توضیح آن نوشت: #آتش بس.
«راغب علامه» خواننده معروف لبنانی در واکنشی خشمگین گفت: «چه زمانی جنایتکاران نازی اسرائیل از خون کودکان و غیرنظامیان بی گناه سیر خواهند شد؟» تا چه زمانی قرار است جامعه بین المللی از لابی صهیونیستی هراس داشته باشد؟»
«بلا حدید» مدل فلسطینی-آمریکایی، چندین استوری در اینستاگرام به اشتراک گذاشت که حمله اسرائیل به رفح را محکوم کرد و با فلسطینی های غزه ابراز همبستگی کرد.
«مارسیا کراس» هنرپیشه آمریکایی، که به خاطر بازی در سریال تلویزیونی پرطرفدار «کدبانوهای وامانده» شناخته می شود، صفحه اجتماعی خود را به محکومیت تجاوز اسرائیل به غزه و بازنشر محتواهای درباره حمایت از فلسطین اختصاص داد.
«سوزان ساراندون» هنرپیشه آمریکایی نیز که همواره در موارد متعددی در حمایت از فلسطینیها صحبت کرده است، از صفحه رسمی خود در X برای انتشار مجدد پست های زیادی در محکومیت تجاوزات اسرائیل به غزه و ابراز همبستگی با مردم فلسطین استفاده کرد.
«کلانی» خواننده و ترانهسرای آمریکایی که در اکتبر ۲۰۲۳ یکی از اولین و اصلیترین افراد مشهور بین المللی بود که حمایت و همبستگی کامل با فلسطین در بحبوحه تجاوزات مداوم اسرائیل نشان داد نیز در واکنش به جنایت اخیر چندین استوری در اینستاگرام منتشر کرد و ضمن ابراز همبستگی با فلسطین، کشتار کودکان فلسطینی در غزه را محکوم کرد.