سخنگوی شورای نگهبان گفت: افراد را به صورت مقایسه‌ای بررسی نمی‌کنیم بلکه کامل مجزا بررسی صلاحیت انجام می‌شود. عدم احراز صلاحیت به معنا مشکل دار بودن فرد نیست. ریاست جمهوری مسئولیت خطیری است.

به گزارش مشرق، هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان، در ویژه برنامه انتخاباتی و نشست مسئولین و جانشینان خواهر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور که امروز در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد، در پرسش و پاسخ دانشجویی گفت: برخی از ثبت‌نام‌های ریاست جمهوری در شان مردم ایران نبود. در سال ۱۴۰۰ حداقل سن حداقل سابقه و حداقل مدرک را برای ثبت نام تعیین کردیم. در سال ۱۳۹۶، ۱۶۳۶ نفر برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند.

وی افزود: در این دوره مجلس نیز حدود ۲۰ هزار نفر ثبت نام کردند. در ابلاغ سیاست‌های انتخاباتی توسط رهبری شورای نگهبان موظف شد که شاخص‌های را اصلاح کند. این مسئله اطلاع رسانی شد، اما دولت قبل اجرا نکرد، اما تعداد ثبت نام در سال ۱۴۰۰ به ۶۰۰ نفر رسید. در انتخابات ریاست جمهوری تا امروز ۱۷ نفر ثبت نام کردند.

طحان‌نظیف گفت: با مصوبه شورای نگهبان به وضعیت منطقی در ثبت نام انتخابات رسیدیم. در همین انتخابات مجلس اخیر حدود ۱۰ هزار جلسه با افرادی که ثبت نام کرده اند، داشتیم. ما دلایل رد صلاحیت را به خود افراد می‌گوییم، اما برای انتشار عمومی اجازه قانونی نداریم.

وی افزود: اینکه شورای نگهبان از عدم انتشار دلایل ضرر می‌کند، واضح است. در مصوبه اخیر قرار بر این شد در انتخابات مجلس اگر کسی دلیل رد صلاحیت را چیز دیگر عنوان کرد، شورای نگهبان حق انتشار دلایل را دارد.



طحان‌نظیف ادامه داد: ما اعتقاد به حضور مردم و مشارکت داریم. مشارکت دلایل مختلفی دارد، ولی برخی از پژوهش‌های علمی ما را به نتیجه رسانده که دستگاه‌های مختلف باید کار خود را برای مشارکت انجام دهند.

وی گفت: سهم موضوعات اقتصادی و معیشتی در مشارکت حدود ۶۰ درصد دارد. بحث رد صلاحیت‌ها حدود ۱ و نیم تا دو درصد تاثیر داشته است. طحان‌نظیف گفت: افراد را به صورت مقایسه‌ای بررسی نمی‌کنیم

بلکه کامل مجزا بررسی صلاحیت انجام می‌شود. عدم احراز صلاحیت به معنا مشکل دار بودن فرد نیست. ریاست جمهوری مسئولیت خطیری است و نفر دوم پس از رهبری است. یک نفر ممکن است یک وزیر، نماینده یا استاندار خوب باشد اما در همان سطح.

سخنگوی شورای نگهبان درباره ثبت نام خانم‌ها در انتخابات گفت: مبنای ما مصوبه مربوط به اصل ۱۱۵ قانون اساسی است. مسئله جنسیت در قانون وجود ندارد و ثبت نام مانعی ندارد.

برچسب‌ها