افرادي هم چون برايان تريسي كه امروز در كشور ما آثار و كتابهايش فراوان چاپ مي شود، اگر چه خود را رهبر هيچ فرقه خاصي معرفي نمي كنند و واقعا هم هيچ تشكيلات بيروني ندارند اما ايده ها و گفته هاي زيادي در باب زندگي معنوي و خودشناسي و رشد معنوي دارند و از اين نظر با مكاتبي مانند يوگا، بوديسم، اكنكار تفاوتي ندارند. چون هر دو در باب تعالي معنوي و تكامل روحي به يك ميزان ادعاي نجات ديگران را دارند.

گروه فرهنگی مشرق- ▪ برای آنکه کار جدیدی را شروع کنید ، باید کار قدیمی تری را تمام کنید.
▪ یکی از پر قدرت ترین کلمات در مدیریت زمان کلمه ” نه ” است.
▪ هنگامی که مهم ترین کارتان را انتخاب می کنید ، هر کار دیگری اتلاف وقت محسوب می شود.
▪ همین الان یک کاغذ بردارید و ده هدفی را که می خواهید به آنها برسید لیست کنید.
▪ کلید دست یابی به موفقیت بزرگ ، پیروزی ، احترام و خوشبختی در زندگی این است.
▪ افراد موفق کسانی هستند که آماده اند تا لذت های کوتاه مدت را به تعویق بیاندازند.

این جملات از میان کتاب های متعددی از جمله: قورباغه را قورت بده، چگونه ثروتمند شویم، برنامه پرواز، موهبت اعتماد به نفس، قدرت زمان، قدرت بیان، راه ثروت، فرمول نابغه ها و...جمع آوری شده است.

زیاد به اسامی گوناگون این کتاب ها توجه نداشته باشید، تمام این آثار در زمینه به دست آوردن موفقیت های تجاری به روش های سهل و آسان و به عبارتی پیمودن ره صد ساله در یک شب است. البته نا گفته نماند که نویسنده این کتاب ها که اتفاقا در کشور ما هم طرفدار دارد، پیر مردی خوش خنده به نام "برایان تریسی" است که چندین سال است با انتشار کتب متعدد در زمینه آموزش تکنیک های رسیدن به موفقیت، شهرت و ثروت کلانی را به جیب زده و البته هنوز هم راهش را ادامه می دهد.


به طور کلی در آثار این نویسنده، سخنران، مربی، مشاور و صاحب شرکت brian tracy international، قرار است من و شمای خواننده به این نکته برسیم که تنها با تمرکز بر روی برخی امور، می توانیم دست نیافتنی ها را به سمت خودمان بکشانیم  و عملا به تلاش دیگری برای رسیدن به یک هدف بزرگ احتایج نداریم.کارشناسان ایرانی  معتقدند متون تریسی اندیشه‌های سکولار غرب را تبلیغ می‌کند. یعنی این افکار  انسان‌محور است و در قوانینش برای زندگی بهتر و ثروت‌اندوزی، جایگاهی برای خداوند وجود ندارد.

وقتی در لایه‌های عمیق‌تر بحث‌های تریسی وارد می‌شوید، متوجه می‌شوید آموزش‌های وی به سمت و سویی می‌رود که عالی‌ترین ارزش زندگی را پول و لذت و خوشی دنیوی معرفی می‌کند، این ایده خیلی فسادآور است، اگر چه ممکن است به طور مستقیم فساد در آن نباشد، اما شما جامعه‌ای را فرض کنید که مردم آن جامعه عالی‌ترین ارزش‌شان پول باشد، چنین جامعه‌ای به اجتماع گرگ‌ها تبدیل خواهد شد!

برايان تريسي اگر چه تجربه عملي در مديريت بعضي از بنگاههاي اقتصادي غرب در عرصه خرد داشته است، اما با سيري در كتابها و آثار وي به سهولت مي توان فهميد كه تعليمات وي قطعه اي از پازل «تجارت عصر جديد» است. كتاب هاي وي كه اغلب كم حجم اند، غالبا تكرار مطالب همديگر است. البته يكي از محاسن آثار وي بیان مطالبي در جملات ساده است كه هر مديري اغلب آن ها را مي داند.

تریسی در طول 30 سال به بیش از 80 کشور دنیا سفر کرده و در همایش ها و سخنرانی های متعددی حضور داشته است. و حالا نوبت کشور ماست تا پذیرای این مرد باشد. او قرار است، در همایشی تحت عنوان «مدیریت به سبک برایان تریسی» در روزهای 21-22 مهر ماه با حضور بیش از 1700 مدیر برجسته کشور در مراکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما کارگاه آموزشی خود را با موضوعیت باورها و ارزش‌ها برگزار کند.



این اتفاق در نوع خود می تواند بسیار عجیب باشد چرا که امروزه در كشور ايران با يك جريان فعال اجتماعي مواجهيم كه با نام هاي «عرفان هاي نوظهور»، «جنبش هاي ديني جديد»، «معنويت هاي نوپديد» از آن نام برده مي شود. در اين جنبش اگرچه طيفي از مكاتب كهن همانند تائو، يوگا حضور دارند كه حضورشان در كشور ما تازه و نو است، اما طيفي نوپيدا و صدالبته پر ادعا نيز سعي دارد خود را پيشگام و كارآمد معرفي كند كه همان جنبش هاي معنوي غربي است. اين طيف خصوصيتي دارد كه در نگاه اوليه از خود رفع اتهام كرده و برچسب فرقه، كيش و دين را از خود به ظاهر برداشته است.

افکار تریسی مبتنی بر خلق خویشتن است و اهل دانش می‌دانند که این ایده بر اساس مکتب فلسفی اگزیستانس پدید آمده، مکتبی که دیگر در جهان معاصر جایگاهی ندارد، افکار تریسی برخاسته از مسیحیت مدرن است که هیچ تناسبی با فرهنگ اصیل اسلامی ندارد، طرح این‌گونه مباحث برای مخاطب مسلمان، تضادهای درونی و استرس‌های ذهنی ایجاد می‌کند.

افرادي هم چون وين داير، شاكتي گواين، كاترين پاندر، اسكاول شين، ديپاك چوپرا، اكهارت توله، لوئيز هي، آنتوني رابينز وبرايان تريسي كه امروز در كشور ما آثار و كتابهايشان فراوان چاپ مي شود، اگر چه خود را رهبر هيچ فرقه خاصي معرفي نمي كنند و واقعا هم هيچ تشكيلات بيروني ندارند اما ايده ها و گفته هاي زيادي در باب زندگي معنوي و خودشناسي و رشد معنوي دارند و از اين نظر با مكاتبي مانند يوگا، بوديسم، اكنكار تفاوتي ندارند. چون هر دو در باب تعالي معنوي و تكامل روحي به يك ميزان ادعاي نجات ديگران را دارند.


سید کاظم موسوی مدیر مسئول نشریه شفافیت با هشدار نسبت به برگزاری چنین همایشی در کشور، خاطرنشان می‌کند: شرکت در این گونه همایش‌ها گرچه موجب هیجانات آنی می‌شود، اما بعد از گذشت تنها یک هفته و روبه‌رو شدن با واقعیات جامعه، تمامی آن ایده‌ها به تاریکی می‌روند و مخاطب می‌ماند و پول از دست رفته! اندیشه‌های برایان تریسی تسهیل کننده نفوذ افکار فرقه‌های گوناگونی است که در جامعه رواج پیدا کرده و یا می‌کنند که نمونه‌های آن را می‌توان در عرفان‌های نوظهور به خوبی ملاحظه کرد، به راستی کسانی چون برایان تریسی، جان گری، اسپنسر جانسون و آنتونی رابینز که مدعی مصلح بشریت هستند، چگونه توانسته‌اند جامعه غربی را به آرامش برسانند که امروز کشور ما را مورد هدف قرار داده‌اند؟



حجت‌الاسلام حمیدرضا مظاهری سیف معتقد است: مباحث تریسی عمدتاً در زمینه مدیریت فروش، مدیریت مالی، مدیریت زمان و موفقیت‌های اقتصادی است که اهدافی نظیر افزایش بهر‌ه‌وری، افزایش بازدهی سازمان‌های بزرگ و کوچک حتی زندگی فردی را در بر می‌گیرد.  در این دیدگاه پول و ثروت هدف نهایی انسان می‌شود، به طوری که در تمام تکنیک‌ها و برنامه‌های آموزش تریسی بالاترین ارزش زندگی خوشبختی، کمال و سعادت انسان به این پول و ثروت بر می‌گردد. برای مثال برایان تریسی می‌گوید: «شما آن سرمایه اصلی که دارید از دست می‌دهید زمان و عمر شماست، در مقابلش باید بهترین چیز را به دست آورید که ارزشش را داشته باشد و آن پول و ثروت بیشتر است.» این مبانی، نظام ارزشی را عوض می‌کند و انسان‌ها را از فضیلت‌های اخلاقی به سوی مادی‌گرایی و دنیوی شدن پیش می‌برد.



حالا نکته اینجاست که آیا با وجود خیل عظیم انتقادات علیه تریسی و افراد دیگری چون او، نیازی به حضور چنین فردی در یک همایش اقتصادی ایرانی احساس می شود یا خیر؟