کد خبر 161403
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹

آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسامی 71 فیلم حاضر در بخش فیلم خارجی‌زبان هشتاد و پنجمین دوره جوایز اسکار را اعلام کرد.

به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاین، بخش فیلم خارجی‌زبان دوشنبه شب در حالی اعلام شد که ایران، برنده دوره قبل، جوایز اسکار 2013 را تحریم کرده است.
 

با حضور کشورهایی مانند کنیا که برای اولین وارد رقابت اسکار فیلم خارجی‌زبان شده، تعداد رقبای جایزه این بخش به 71 فیلم رسید که یک رکورد است. رکورد قبلی 67 فیلم بود. قرقیزستان، مالزی و سنگاپور آخرین کشورهایی بودند که نماینده خود را به آکادمی معرفی کردند. مهلت ارسال فیلم‌های خارجی‌زبان به آکادمی اول اکتبر (10 مهر) بود.
 

«عشق» به کارگردانی میشل هانکه که ماه مه برنده جایزه نخل طلا شد، نه تنها یکی از بخت‌های اصلی دریافت جایزه بخش فیلم خارجی‌زبان جوایز اسکار 85 است، بلکه به اعتقاد خیلی‌ها می‌تواند در تمام بخش‌های اصلی جوایز آکادمی نامزد شود. این فیلم را اتریش به آکادمی معرفی کرده است. «تسخیرناپذیر» نماینده فرانسه هم شانس زیادی برای دریافت جایزه فیلم خارجی‌زبان دارد.

پارسال «جدایی نادر از سیمین» به کارگردانی اصغر فرهادی از ایران جایزه اسکار فیلم خارجی‌زبان را برد و در بخش بهترین فیلمنامه غیراقتباسی هم نامزد بود. با این حال، ایران اواخر سپتامبر اعلام کرد در اعتراض به تولید یک فیلم ویدیویی ضداسلامی در آمریکا، فیلم منتخب خود «یه حبه قند»‌ ساخته رضا میرکریمی را وارد رقابت نمی‌کند.
    

کوبا، مصر، ایرلند، لبنان و نیوزیلند هم که پارسال در اسکار نماینده داشتند، امسال فیلمی را به آکادمی معرفی نکرده‌اند. کامبوج پس از 18 سال فیلمی را وارد رقابت کرده است.
 

جنگ و تاثیر دومینووار آن یکی از مضامین غالب فیلم‌های معرفی‌شده به این بخش است که نمونه آن فیلم‌هایی چون «سنگ صبور» از افغانستان، «زبانه!» از الجزایر، «دوران بچگی مخفیانه» از آرژانتین، «کاش همه» از ارمنستان، «لور» از استرالیا، «بچه‌های سارایوو» از بوسنی و هرزگوین، «جادوگر جنگ» از کانادا، «مین بالا: جنگجویان استپ» از قزاقستان، «عبورکننده از خط آتش» از اوکراین و «بوی خوش علفزار سوزان» از ویتنام است.
 

بچه‌ها هم حضوری قوی در فیلم‌های ارسال‌شده به آکادمی دارند. به عنوان نمونه می‌توان به «بوته» از آذربایجان، «بچه‌های ما» از بلژیک، «مخفیانه رفتن» از بلغارستان، «اینوک» از گرینلند، «به دنبال لوسیا» از مکزیک، «بچه زاغچه» از هلند، «وقتی دیدمت» از فلسطین، «نیات بد»‌ از پرو، «خواهر» از سوئیس، «سنگ، کاغذ، قیچی» از ونزوئلا و... اشاره کرد.
 

از میان فیلم‌های معرفی‌شده در نهایت پنج فیلم به فهرست نهایی نامزدهای بخش فیلم خارجی‌زبان راه پیدا می‌کنند که اسامی آن‌ها 10 ژانویه 2013 (21 دی‌ماه) همراه نامزدان دیگر بخش‌های جوایز اسکار اعلام می‌شود.

هشتاد و پنجمین دوره جوایز اسکار 24 فوریه (دوشنبه هفتم اسفند به وقت ایران) در هالیوود اند هایلند سنتر در لس آنجلس برگزار می‌شود.

نام کشور
نام فیلم
نام کارگردان
خلاصه داستان
جوایز مهم
افغانستان
«سنگ صبور»
عتیق رحیمی
زنی افغان از شوهر معلولش که ظاهرا در دعوایی میان هم‌رزمان مجاهد خود زخمی شده، مراقبت می‌کند.
-
آلبانی
«Pharmakon»
یونی شانای
یک استاد جوان دانشگاه ییل در دهه 1950 می‌کوشد دارویی درست کند که غم و غصه را شفا می‌دهد.
-
الجزایر
«زبانه!»
سعید ولد خلیفه
فیلمی درباره درباره احمد زبانه ملی‌گرای 30 ساله است که سال 1956 توسط نیروهای فرانسوی در المقصله اعدام شد. از او به عنوان قهرمان جنبش استقلال الجزایر یاد می‌شود.
-
آرژانتین
«دوران بچگی مخفیانه»
بنجامین آویلا
داستان درباره عشق یک دختر و پسر 12 ساله است و در پسزمینه جنگ کثیف در آرژانتین در فاصله سال‌های 1976 تا 1983 و در میان مبارزان نیروی مقاومت روی می‌دهد.
-
ارمنستان
«کاش همه»
ناتالیا بلیاسکن
داستان در دوران جنگ قَرَه‌باغ روی می‌دهد که از فوریه سال 1988 تا مارس 1994 در ناحیه قره‌باغ واقع در جنوب شرقی جمهوری ارمنستان بین اکثریت ارمنی ساکن با پشتیبانی ارمنستان و جمهوری آذربایجان رخ داد. با بالاگرفتن درگیری، هرکدام از طرفین سعی در پاکسازی قومی مناطق تحت تصرف خود از نژاد دیگر کردند.
-
استرالیا
«لور»
کیت شورتلند
لور در آخرین روزهای جنگ جهانی دوم، وقتی پدر و مادر نازی‌اش زندانی می‌شوند، هدایت خواهر و برادران کوچک‌ خود را در آلمانِ ویران‌شده در جنگ به عهده می‌گیرد.
برنده جایزه فیلم منتخب تماشاگران در جشنواره فیلم لوکارنو 2012
اتریش
«عشق»
میشائل هانکه
ژان-لویی ترنتینیان و امانوئل ریوا بازیگران کهنه‌کار فرانسوی در این فیلم نقش زن و شوهری سالخورده را بازی می‌کنند که وقتی زن سکته مغزی می‌کند، رابطه غنی و توام با عشق آن‌ها مورد آزمون قرار می‌گیرد.
برنده جایزه نخل طلای جشنواره فیلم کن 2012
آذربایجان
«بوته»
ایلگار نجف
یک پسر بچه یتیم با مردی سالخورده که سال‌ها پیش مادربزرگ او را دوست داشته، دوست می‌شود.
برنده جایزه بهترین فیلم بلند کودکان در جوایز سالانه اسکرین آسیا پاسیفیک 2011
بنگلادش
«Pleasure Boy Komola»
همایون احمد
-
-
بلژیک
«بچه‌های ما»
ژوآکیم لافوس
زوجی جوان به نام موری‌یل و مونیر همراه آندره یک پزشک ثروتمند که به نوعی حکم پدرخوانده مونیر را دارد، در شهری کوچک در بلژیک خانه‌ای می‌گیرند. موری‌یل با این کار تحت فشار قرار می‌گیرد و در همان حال که بچه‌های آن‌ها یکی پس از دیگری به دنیا می‌آیند، موری‌یل به جایی می‌رسد که دیگر هیچ چیز برای او قابل تحمل نیست.
برنده جایزه بهترین بازیگر زن (امیل دوکن) بخش نوعی نگاه جشنواره فیلم کن 2012
بوسنی و هرزگوین
«بچه‌های سارایوو»
آیدا بگیچ
این فیلم بر سرنوشت چند شخصیت متمرکز است که در سارایوو پس از جنگ زندگی می‌کنند.
تقدیر‌شده از سوی داوران بخش نوعی نگاه جشنواره فیلم کن 2012
برزیل
«دلقک»
سلتون ملو
بنجامین با پدرش در قالب یک دلقک سیرک کار می‌کند. او که در این سیرک بزرگ شده، دچار بحرانی اگزیستانسیالیستی می‌شود. بنجامین کار در سیرک را رها می‌کند و یک شغل عادی پیدا می‌کند.
-
بلغارستان
«مخفیانه رفتن»
والری یوردانوف و ایوان ولادیمیروف
شش جوان از شهر ملال‌آور خود می‌گریزند تا تابستان طولانی را کنار سواحل تمیز و دست‌نخورده بگذرانند.
تقدیر‌شده در جشنواره فیلم مسکو 2011
کامبوج
«عشق‌های از‌دست‌رفته»
چای بورا
«عشق‌های از‌دست‌رفته» داستان زنی است که در دوران مرگبار حکومت خمرهای سرخ به رهبری پل پوت در کامبوج بسیاری از اعضاء خانواده خود را از دست داده است.
-
کانادا
«جادوگر جنگ»
کیم نگوین
یک دختر جوان آفریقایی (با بازی ریچل موانزا) توسط شورشیان ربوده و ناچار به شرکت در جنگ می‌شود.
برنده جایزه خرس نقره‌ای بهترین بازیگر زن (ریچل موانزا) در جشنواره فیلم برلین 2012 / برنده جایزه بهترین فیلم بلند داستانی و بهترین بازیگر زن (موانزا) در جشنواره فیلم ترایبکا 2012
شیلی
«نه»
پابلو لارین
گائل گارسیا برنال در این فیلم که بر مبنای داستانی واقعی ساخته شده، نقش یک مدیر بخش آگهی را بازی می‌کند که وقتی آگوستو پینوشه دیکتاتور شیلی در 1988 یک همه‌پرسی برگزار کرد تا هشت سال دیگر بر مسند قدرت باقی بماند، با راه‌اندازی یک کمپین کاملا حساب‌شده پینوشه را از قدرت خارج کرد.
برنده جایزه سینمای هنری 2012 بخش دو هفته کارگردانان جشنواره فیلم کن 2012
چین
«گرفتار شبکه»
چن کایگه
یک خبرنگار جر و بحث تلفنی یک زن جوان موفق مبتلا به سرطان غدد لنفاوی در اتوبوس را با موبایل ضبط و در اینترنت منتشر می‌کند. انتشار این فیلم شرایط را برای زن جوان سخت‌تر می‌کند.
-
کلمبیا
«کارتل دله‌دزدها»
کارلوس مورنو
این فیلم بر مبنای داستان زندگی آندرس لوپز که قبلا قاچاقچی مواد مخدر بود، ساخته شده است.
-
کرواسی
«گیاه‌خوار آدم‌خوار»
برانکو اشمیت
داستانی درباره یک پزشک زنانِ بی‌اعتنا به اصول اخلاقی است که در یک کلینیک باروری در کرواسی کار می‌کند.
بلندپروازی‌های بی‌رحمانه او باعث می‌شود مرتکب چند اشتباه مرگبار شود.
-
جمهوری چک
«در سایه»
دیوید اوندریچک
هاکل، عضو نیروی پلیس شهر پراگ ماموریت پیدا می کند درباره آنچه به ظاهر سرقتی عادی از یک مغازه طلافروشی است، تحقیق کند.
تحقیقات به افشای رازهای تیره‌تر می‌انجامد و به زودی مقامات ارشد پرونده را از او می‌گیرند و به یک متخصص در زمینه «جنایت‌های صهیونیستی» که مردی آلمانی است، می‌سپارند. هاکل شخصا به تحقیقات ادامه می‌دهد، اما به تدریج هر دو مرد گرفتار قدرت‌های ‌تهدیدآمیز حکومت کمونیستی می‌شوند.
-
دانمارک
«یک رابطه شاهانه»
نیکلای آرسل
این فیلم بر مبنای داستانی واقعی در قرن هجدهم ساخته شده و درباره رابطه عاشقانه ملکه جوان دانمارک با پزشک دربار است، رابطه‌ای که در نهایت چشم‌انداز سیاسی این کشور را تغییر می‌دهد.
برنده جایزه خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد (میکل بو فولسگارد) و جایزه خرس نقره‌ای بهترین فیلمنامه (نیکلای آرسل و راسموس هایستربرگ) در جشنواره فیلم برلین 2012
جمهوری دومینیکن
«کیش‌مات»
ژوزه ماریا کابرال
گروهی آدم‌ربا هنگام اجرای زنده با مجری برنامه تماس می‌گیرند و می‌گویند خانواده‌اش را گروگان گرفته‌اند.
-
استونی
«مثل قارچ سبز شدن»
توماس هوسار
داستان درباره یک سیاستمدار معروف است که وقتی یک خبرنگار با او تماس می‌گیرد و به فساد متهم می‌کند، همراه همسرش برای چیدن قارچ به جنگل می‌روند. آن‌ها در راه با یک ستاره راک پرشکوه همراه می‌شوند و...
-
فنلاند
«تصفیه»
آنتی یوکینن
زندگی دو زن با پیشینه متفاوت با داستان‌هایی جداگانه درباره فریب، ناامیدی و ترس به هم پیوند می‌خورند.
-
فرانسه
«تسخیرناپذیر»
اریک تولدانو و اولیویه ناکاش
یک اعیان‌زاده فرانسویِ فلج برای مراقبت از خود یک مهاجر سابقا خلافکار را استخدام می‌کند.
برنده جایزه بزرگ توکیو و جایزه بهترین بازیگر مرد (فرانسوا کلوزه و عمر سی) در جشنواره فیلم توکیو 2011 / برنده جایزه فیلم منتخب تماشاگران در جشنواره فیلم سارایوو / برنده جایزه بهترین فیلم اروپایی از جوایز دیوید دی دوناتلو 2012 / برنده جایزه سزار 2012 بهترین بازیگر مرد (عمر سی)
گرجستان
«لبخند بزن»
روسودان چکونیا
10 زن به سختی می‌کوشند در یک مسابقه تلویزیونی برنده جایزه مادران شایسته با بیش از سه فرزند شوند. برنده صاحب یک آپارتمان و 25 هزار دلار وجه نقد می‌شود.
-
آلمان
«باربارا»
کریستیان پتسولد
داستان فیلم سال 1980 در آلمان شرقی کمونیستی روی می‌دهد و درباره یک پزشک زن جوان (با بازی نینا هاس) است که وقتی می‌کوشد ویزای سفر به غرب را بگیرد، به عنوان مجازات به ناحیه‌ای روستایی تبعید می‌شود. او در این جای دورافتاده با یک پزشک (با بازی رونالد زرفلد) آشنا و روز به روز بیشتر به او علاقه‌مند می‌شود. اکنون او باید بین این علاقه و تمایلش به سفر به غرب یک کدام را انتخاب کند.
برنده جایزه خرس نقره‌ای بهترین کارگردان از جشنواره فیلم برلین 2012 / برنده جایزه لولا نقره‌ای دومین فیلم برتر سال
یونان
«دنیای بی‌انصاف»
فیلیپوس سیتوس
یک پلیس آرمان‌گرا و سرخورده تصمیم می‌گیرد عدالت را برابر با استانداردهای خود اجرا کند.
برنده جوایز صدف نقره‌ای بهترین کارگردان و بهترین بازیگر مرد (کافتزوپولوس) از جشنواره فیلم سن سباستین 2011
گرینلند
«اینوک»
مایک ماجیدسن
پسری 16 ساله به نام اینوک از پدر و مادر الکلی خود جدا و به جزیره‌ای کوچک و دورافتاده در شمال گرینلند فرستاده می‌شود. او در آنجا با ایکوما شکارچی معروف خرس قطبی آشنا می‌شود که اوضاع خوبی ندارد و دیگر توانایی‌های سابق را ندارد. این دو برای شکار فک کنار هم قرار می‌گیرند.
-
هنگ کنگ
«زندگی بدون اصول اخلاقی»
جانی تو
داستان این فیلم در پسزمینه بحران مالی در هنگ کنگ روی می‌دهد، درباره سه نفر است که شدیدا به پول احتیاج دارند. سرنوشت آن‌ها پس از کشته شدن یک نزول‌خور و پیدا شدن کیفی پول حاوی پنج میلیون دلار پول، به هم گره می‌خورد.
برنده دو جایزه از جوایز فیلم هنگ کنگ
مجارستان
«فقط باد»
بنس فلیگوف
این فیلم بر اساس کشتار بی‌رحمانه اعضاء شش خانواده روما در مجارستان بین سال‌های 2008 تا 2009 ساخته شده که در جریان آن جوخه‌های مرگ ابتدا خانه‌های این افراد را آتش زدند و بعد با شلیک گلوله آن‌ها را از پا درآوردند.
برنده جایزه بزرگ هیئت داوران جشنواره فیلم برلین 2012
ایسلند
«عمیق»
بالتازار کورماکور
یک کشتی ماهیگیری در ایسلند غرق می‌شود و تنها یکی از خدمه زنده می‌ماند. این مرد پس از آنکه شش ساعت در اقیانوس سرگردان است، از ساحل درمی‌آورد، اما خود را در یک منطقه مرگبار مملو از گدازه آتشفشانی می‌یابد.
-
هند
«برفی!»
آنوراگ باسو
جوانی کر و لال به نام برفی عاشق دختری است. در این بین پای یک دختر دیگر با بازی به میان می‌آید و حاصل کار یک مثلث عشقی است.
-
اندونزی
«رقصنده کوچولو»
ایفا ایسفانسیا
داستان فیلم در دهه 1960 اتفاق می‌افتد، زمانی که اندونزی به لحاظ سیاسی دوران پرآشوبی را می‌گذراند. در این بین، یک افسر ارتش عاشق دختری جوان می‌شود که توانایی جادویی در رقص دارد.
-
اسرائیل
«خلاء را پر کن»
راما برشتین
-
برنده جایزه بهترین بازیگر زن (هاداس یارون) درجشنواره فیلم ونیز 2012
ایتالیا
«سزار باید بمیرد»
پائولو و ویتوریو تاویانی
زندانیان یک زندان در ایتالیا تراژدی «جولیوس سزار» اثر ویلیام شکسپیر را به صحنه می‌برند، نمایشی که در آن قاچاقچیان مواد مخدر، یک عضو مافیا و یک قاتل در نقش‌های سزار، بروتوس، کاسیوس و دیگر شخصیت‌ها ظاهر می‌شوند.
برنده جایزه خرس طلای جشنواره فیلم برلین 2012 / برنده پنج جایزه از جوایز دیوید دی دوناتلو 2012
ژاپن
«وطن ما»
یانگ یونگ-هی
مردی که پدرش که از طرفداران پر و پاقرص کره شمالی است، در نوجوانی او را به این کشور می‌فرستد. مرد پس از 25 سال برای درمان بیماری خود به توکیو برمی‌گردد، اما به سختی می‌تواند با خانواده خود ارتباط برقرار کند.
-
قزاقستان
«مین بالا: جنگجویان استپ»
آکان ساتایف
گروهی شورشی نوجوان در اوایل قرن هجدهم علیه ارتش اشغالگر و خشن مغول به پا می‌خیزند.
-
کنیا
«نیمه عمر نایروبی»
توش گیتونگا
روایتی درباره جوانان باج‌بگیر که می‌کوشند در پایتخت کنیا دوام بیاورند.
-
قرقیزستان
«خانه خالی»
نوربک ایگن
عسل و سلطان که مردی ثروتمند است، نامزد کرده‌اند. عسل در یک آلونک با پدر دائم‌الخمرش زندگی می‌کند و...
 
لتونی
«جریان خلیج زیر کوه یخ»
یِوِگنی پاشکه‌ویچ
این فیلم بر مبنای اساطیر باستانی درباره لیلیت که گفته می‌شود همسر اول حضرت آدم (ع) بود، ساخته شده است. بر مبنای این روایات غیرمعتبر او یک مخلوق فناناپذیرِ بدون روح بود که از خاک و نه از دنده آدم آفریده شد.
-
لیتوانی
«رامین»
اودریوس استونی
رامین لومسادزه کشتی‌گیر 75 ساله گرجستانی که مشهور است یک بار در 55 ثانیه هفت مسابقه را برد،  راهی سفری به یک ده دورافتاده در گرجستان می‌شود تا دختری را که دوست داشت و 50 سال پیش او را از دست داد، پیدا کند.
-
مقدونیه
«نیمه سوم»
دارکو میتروسکی
«نیمه سوم» بر مبنای داستانی واقعی ساخته شده و وقایع آن در مقدونیه و بعد در یوگسلاوی پس از حمله‌ نازی‌ها روی می‌دهد. داستان درباره تیم اف‌سی مقدونیه و رودولف اسپیتس مربی آلمانی-یهودی آن است که تیم را در راه رسیدن به قهرمانی در لیگ فوتبال ناری‌ها هدایت کرد.
-
مالزی
«Bunohan»
دین اسکندر سعید
-
-
مکزیک
«به دنبال لوسیا»
میشل فرانکو
یک دختر نوجوان مکزیکی به نام آلخاندرا وقتی مادرش را در یک تصادف رانندگی از دست می‌دهد، همراه پدرش به شهری جدید نقل مکان می‌کند، اما در مدرسه با زورگویی‌های بی‌رحمانه همکلاسی‌های خود روبرو می‌شود.
برنده جایزه اصلی بخش نوعی نگاه جشنواره فیلم کن 2012
مراکش
«مرگ برای فروش»
فوزی بن سعید
سه خلافکار خرده‌پا با جیب‌بری، خرید فروش مواد مخدر و خلاف‌های دیگر در شهری بندری در شمال مراکش روزگار را می‌گذرانند و در نهایت تصمیم می‌گیرند از یک جواهرفروشی دزدی کنند.
-
هلند
«بچه زاغچه»
بودوین کول
داستان یک پسربچه 10 ساله به نام یویو که مادرش او را ترک کرده و پدرش آدمی دمدمی و خشن است. یویو روزی هنگام بازی یک بچه زاغچه‌ رهاشده را پیدا می‌کند. دوستی پسر و پرنده به بهبود رابطه یویو و پدرش کمک می‌کند.
برنده جوایز بهترین فیلم بلند اول و بهترین فیلم اول بخش نسل Kplus در جشنواره فیلم برلین 2012 / برنده جایزه فیلم منتخب تماشاگران جوان در جوایز فیلم اروپا 2012
نروژ
«کن-تیکی»
اسپن ساندبرگ و یواخیم رونینگ
این فیلم درباره سفر تحقیقاتی تور هایراه، انسان‌شناس و جهانگرد در سال 1947 است. او در این سفر با یک کُلُک چوبی از آمریکای جنوبی به جزایر پلی‌نزیایی رفت.
-
فلسطین
«وقتی دیدمت»
آن ماری جاسر
سال 1967، اردن. پسر بچه‌ای 11 ساله برای رسیدن به آزادی از اردوگاه پناهندگان فلسطینی می‌گریزد.
-
پرو
«نیات بد»
روساریو گارسیا مونترو
وقتی مادر دختری هشت ساله به او می‌گوید که برادر کوچکش به زودی به دنیا می‌آید، دختر آرامش را در قهرمانان گذشته پرآشوب پرو می‌یابد.
برنده جایزه بهترین فیلم در جشنواره فیلم مار دل پلاتا 2011
فیلیپین
«Bwakaw»
جان رابلز
مردی همجنس‌باز در هفتاد سالگی این مسئله را رو می‌کند.
-
لهستان
«80 میلیون»
والدمار کریشتک
فیلم بر مبنای داستانی واقعی ساخته شده که در وروتسواف در جنوب غربی لهستان، 10 روز پیش از آنکه وویچخ یاروزلسکی وزیر دفاع لهستان و بعدها نخست وزیر این کشور پس از بی‌نتیجه بودن مذاکرات با سران جنبش همبستگی هوادار دموکراسی اعلام حکومت نظامی کند، اتفاق می‌افتد. «80 میلیون» درباره طرح زیرکانه چهار فعال مخالف است که نقشه کشیدند 80 میلیون زلوتی از دارایی‌های جنبش را از حساب بانکی آن خارج کنند.
-
پرتغال
«تبارِ تبارِ من»
ژوا کانیژو
داستانی درباره فساد اخلاقی و مواد مخدر که اتفاقات آن در زاغه‌ای در لیسبون روی می‌دهد.
برنده جایزه فیپرشی در جشنواره فیلم سن سباستین 2011 / برنده دو جایزه در جشنواره فیلم میامی 2012
رومانی
«آن طرف تپه‌ها»
کریستیان مونگیو
این فیلم بر مبنای اتفاقی واقعی در سال 2005 ساخته شده که در آن زنی جوان در صومعه دورافتاده تاناکیو در شرق رومانی در مراسمی که برای رهایی او از شیطان برپا شده بود، درگذشت.
برنده جوایز جوایز بهترین فیلمنامه (مونگیو) و بهترین بازیگر زن (کریستینا فلوتور و کاسمینا استراتان) در جشنواره فیلم کن 2012
روسیه
«ببر سفید»
کارن شاخنظروف
داستان در دوران جنگ جهانی دوم روی می‌دهد و درباره یک افسر تانک است که به شکلی وسواس‌گونه می‌خواهد یک تانک آلمانی اسرارآمیز و بزرگ را نابود کند. این فیلم داستانی قهرمانانه را با استفاده از عناصر فراطبیعی به تصویر می‌کشد.
-
صربستان
«وقتی روز می‌شود»
گوران پاسکالیه‌ویچ
وقتی صندوقی فلزی مربوط به دوران جنگ که حاوی یک آهنگ است، در نزدیکی یک اردوگاه کار اجباری در بلگراد پیدا می‌شود، یک استاد موسیقی بازنشسته به حقایقی درباره گذشته خود پی می‌برد.
-
سنگاپور
«همین حالا هم مشهور است»
میشل چونگ
دختری اهل شهری کوچک در مالزی آرزو دارد در کشور همسایه سنگاپور یک ستاره شود.
-
اسلواکی
«ساخت خاکستر»
ایوتا گروفووا
یک دختر جوان روما (مجار رومانیایی‌تبار) به نام دوروتکا برای کار در یک کارخانه نساجی به جمهوری چک می‌رود.
-
اسلوونی
«یک سفر»
نِیت گازوودا
سه دوست در سفری به کنار دریا همراه می‌شوند، اما به زودی بین آن‌ها تنش به وجود می‌آید، تا جایی که هر یک راه خود را انتخاب می‌کنند.
برنده هفت جایزه در جشنواره فیلم اسلوون 2011 / برنده سه جایزه در جشنواره فیلم نشویل 2012 / برنده جایزه ویژه جشنواره فیلم کلیولند 2012
آفریقای جنوبی
«کوچولو»
دارل روت
یک دختر جوان قربانی تجاوز در شهری کوچک در نزدیکی ژوهانسبورگ به حال خود رها می‌شود. زنی میانسال او را نجات می‌دهد و به این ترتیب زندگی دو زن به هم گره می‌خورد. در نهایت زن میانسال شخصا به تحقیق درباره حمله به دختر جوان می‌پردازد.
-
کره جنوبی
«پی‌یتا»
کیم کی-دوک
یک نزول‌خور اهریمنی پس از دیدن زنی که مدعی است مادرش است، می‌کوشد رستگار شود.
برنده جایزه شیر طلای جشنواره فیلم ونیز 2012
اسپانیا
«سفید‌برفی»
پابلو برگر
وقایع این فیلم که نگاهی تازه به داستان «سفید‌برفی» دارد، در دهه 1920 در سویا روی می‌دهد و این بار قهرمان داستان یک گاوباز پرجنب و جوش است.
برنده جایزه ویژه هیئت داوران و جایزه صدف نقره‌ای بهترین بازیگر زن (ماکارنا گارسیا) در جشنواره فیلم سن سباستین 2012
سوئد
«هیپنوتیسم‌گر»
لاسه هالستروم
پلیس برای به دام انداختن یک قاتل بی‌رحم از یک روان‌‌شناس کمک می‌خواهد. او برای این کار باید تنها قربانی بازمانده قاتل را هیپنوتیسم کند، کاری که قسم می‌خورد دیگر هیچ‌وقت تکرار نکند.
-
سوئیس
«خواهر»
اورسولا می‌یه
سیمون یک دزد 12 ساله با حمایت خواهرش آدم‌های ثروتمند را که برای اسکی به منطقه‌ای تفریحی آمده‌اند، مورد سرقت قرار می‌دهد.
برنده جایزه ویژه جشنواره فیلم برلین 2012
تایوان
«لمس نور»
چانگ جانگ-چی
فیلمی درباره یو هسیانگ پیانیست اعجوبه نابینای تایوانی.
-
تایلند
«شلیک به سر»
پن-اک راتاناروانگ
این فیلم درباره درباره یک آدمکش حرفه‌ای است.
-
ترکیه
«جایی که آتش می‌گیرد»
اسماعیل گونش
دختری نوجوان باردار می‌شود و خانواده را شرمگین می‌کند. پدر خانواده تصمیم می‌گیرد او را بکشد و برای این کار به آرامی او را مسموم می‌کند.
برنده جایزه بزرگ و جایزه فیپرشی در جشنواره فیلم جهانی مونترال 2012
اوکراین
«عبورکننده از خط آتش»
میهایلو ایلینکو
داستان واقعی یک قهرمان دوران جنگ اهل شوروی سابق که به «جرم» اینکه به عنوان زندانی جنگی دست نیروهای آلمانی افتاده، به یکی از گولاگ‌های استالین فرستاده و زندگی‌اش از این رو به آن رو می‌شود.
-
اوروگوئه
«تاخیر»
رودریگو پلا
فیلمی درباره درباره زنی به ستوه‌آمده که سه بچه مدرسه‌ای و پدری سالخورده دارد. وقتی زن دیگر نمی‌تواند شرایط را تحمل کند، پدر خود را روی نیمکت یک پارک رها می‌کند.
برنده جایزه جایزه هیئت داوران کلیسای جهانی در بخش فورم جشنواره فیلم برلین 2012
ونزوئلا
«سنگ، کاغذ، قیچی»
هرنان جیبِز
یک بازی کودکانه با رو کردن یک خیانت، باعث تغییر سرنوشت دو خانواده می‌شود.
-
ویتنام
«بوی خوش علفزار سوزان»
نگوین هو موای
-
-