کد خبر 161677
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۹

این بار با طرح سؤال از رئیس‌جمهور به مثابه یک تابو برخورد نمی‌شود، هم دولتی‌ها و هم مجلسی‌ها کمتر نسبت به آن موضع منفی دارند، امضاها کمتر نوسان دارد و پروسه‌اش کمتر زمان برده است، نه مثل دفعه اول که چیزی از تیرماه 90 تا اسفند آن سال زمان برد.

به گزارش مشرق به نقل از همشهری آنلاین، دلایل گرانی، ارز و مدیریت در بازار، عدم‌حضور رئیس‌کل بانک مرکزی در مجلس و نگرانی به‌دلیل کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم ازجمله محورهای طرح سؤال نمایندگان از رئیس‌جمهور است.

طراحان طرح سؤال از رئیس‌جمهور گفته‌اند که این طرح را در جلسه یکشنبه آینده به مجلس ارائه می‌دهند. مصاحبه اخیر رئیس‌جمهور با خبرنگاران هم به محورهای این سؤال اضافه شده است؛ مصاحبه‌ای که به گفته علی ایرانپور، رئیس‌جمهور در آن نسبت به دستگاه‌هایی که در شکل‌گیری انقلاب نقش داشته‌اند، مسائلی را گفت و مباحثی را درخصوص قوای دیگر و نهادهای امنیتی ازجمله سپاه پاسداران مطرح کرد که طرح این مباحث درست نبود.

در آن سو اما عده‌ای از نمایندگان بسیج شده و نامه‌ای را تنظیم کرده‌اند که نمایندگان مجلس را در شرایط سخت اقتصادی دعوت به وحدت و تمرکز بر راهبردهای اقتصاد مقاومتی می‌کند؛ مسئله‌ای که در جلسه روز یکشنبه بهانه‌ای شد برای نزدیک به 50نماینده از 60نماینده امضا‌کننده طرح استیضاح وزیر ورزش و جوانان تا امضای خود را پس گرفته و استیضاح محمد عباسی را حین استیضاح منتفی کنند و البته موضوعی که استیضاح کلید نخورده حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر آموزش و پرورش را هم متوقف کرده است.

موسی‌الرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد در گفت‌وگو با مهر گفته است: «هم‌اکنون شرایط اقتصادی به‌نحوی است که طرح‌های استیضاح جوابگو نیست اما پس از بازگشت آرامش به بازار ارز و حل مشکلات اقتصادی کشور، مشکلات آموزش و پرورش و طرح استیضاح وزیر را دنبال می‌کنیم».

متولی نامه موسوم به «نامه وحدت» ابراهیم کارخانه‌ای است؛ نماینده مردم همدان. عطاالله سلطانی صبور عضو مجمع نمایندگان استان همدان در گفت‌وگو با همشهری گفته که این نامه بر تعامل دولت، مجلس و قوه قضاییه و بسیج همه کشور برای حل مسائل و مشکلات موجود تأکید دارد. او اظهار داشته که در این شرایط برای جلوگیری از نوسانات غیرمعمول بازار، نیاز به برنامه‌ریزی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و وحدت مسئولان داریم که این نامه بر آن تأکید دارد.

هر چه دولتی‌ها خود را پیروز کشمکش دولت و مجلس در ماجرای طرح سؤال از رئیس‌جمهور در سال90 می‌دانند، مجلسی‌ها از سؤال از رئیس‌جمهور در آن مقطع خیلی خاطره خوشی ندارند. اسفند سال90 که برای نخستین بار این اتفاق افتاد رئیس‌جمهور برای پاسخ به سؤالاتی در 12محور که مهم‌ترین آنها دلیل 11روز خانه‌نشینی، دلایل پرداخت‌نکردن کمک دو میلیاردی به متروی تهران و کلانشهرها و چند پرسش مربوط به مسائل فرهنگی بود، در صحن علنی با ادبیاتی که بیت‌الغزلش «می‌خواهم در اینجا یک شوخی بکنم» بود مصوبات مجلس را به انتقاد گرفت و نهایتا گفت که «به‌نظرم طراح این سؤال‌ها از همان کسانی بوده که با فشردن یک شاسی فوق‌لیسانس شده و اگر برای طرح این سؤالات با دولت مشورت می‌شد سؤالات خیلی بهتری طراحی و ارائه می‌شد».

کنایه او به قانونی بود که مجلس برای انتخابات اسفند سال 90- انتخابات مجلس نهم-تصویب کرده، مدرک کارشناسی ارشد را لازمه ثبت نام در انتخابات دانسته و یک دوره حضور در مجلس را معادل یک مقطع تحصیلی فرض کرده بود تا نماینده‌های لیسانس مجلس هشتم بتوانند در انتخابات ثبت نام کنند. حالا اما طراحان سؤال از رئیس‌جمهور بازهم برای طرح سؤالاتشان با دولت مشورت نکرده‌اند اما برخلاف مجلس هشتم که امکان رأی‌گیری درباره پاسخ‌های رئیس‌جمهور وجود نداشت، در آیین‌نامه جدید این امکان به مجلس داده شده است که مجلس درباره پاسخ‌های رئیس‌جمهور وارد رأی‌گیری شود و درصورتی که نمایندگان از پاسخ قانع نشدند آن سؤال به قوه قضاییه ارسال شود.