کد خبر 161790
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۷

همزمان با ورود بیش از 800 هزار زائر خارجی به سرزمین وحی سونامی قیمت میوه و سبزیجات منجر به کلافگی زائران خارجی‌ در مدینه شده است، با این وجود زائران ایرانی با مصرف روزانه 12 تا 15 تن میوه کمتر طعم این گرانی‌ها را در مدینه احساس می‌کنند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر،  وجود مغازه‌های متعدد میوه و تره بار و فراوانی میوه و سبزیجات در تمامی کوچه و پس کوچه‌های شهرهای مختلف ایران نعمتی است که اگر پای به برخی از کشورهای عربی نگذارید، هیچگاه آن را احساس نمی کنید.

عربستان سعودی یکی از کشورهای عربی است که به دلیل اقلیم گرم و خشک، وجود بیابان‌های گسترده، کمتر امکان زراعت و کشاورزی در آن فراهم می شود و این کشور برای تامین نیازهای داخلی اقدام به واردات گسترده انواع میوه، سبزیجان و تره بار از کشورهای آفریقایی، آمریکای شمالی و جنوبی می کند.

با این وجود، افزایش سرسام آور و غافلگیر کننده قیمت انواع میوه در آستانه موسم حج به ویژه در مدینه منوره، مسئولان سعودی را برای بازگردادن ثبات به بازار میوه و سبزی به تکاپو انداخته است.

 قیمت فروش انواع میوه‌های وارداتی در مدینه منوره نشان می دهد که قیمت میوه در شهر مدینه  50 درصد نسبت به ماه شوال افزایش یافته است.

قیمت یک کیلوگرم سیب در مدینه منوره به 7 ریال سعودی ( 7000 تومان) و در مکه مکرمه به 5 ریال می رسد، پرتقال آفریقای جنوبی در مدینه هر کیلوگرم پنج ریال (5000 تومان)، در مکه سه ریال، موز وارداتی در مدینه 5 ریال و در مکه حدود 4 ریال، لیمو در مدینه 7 ریال (7000هزار تومان) و در مکه 5 ریال است.

همچنین قیمت هر کیلو انگور آمریکایی در مدینه 11 ریال (11 هزار تومان)، در مکه 5 ریال (5000 تومان)، انار در مدینه هر کیلو 8 تا 10ریال (8 تا 10 هزار تومان) و در مکه 6 ریال (6000 تومان) و هر کیلو زردآلو در مدینه 10 تا 12 ریال ( 10 تا 12 هزار تومان) و در مکه 6 ریال است.

بررسی وضعیت قیمت انواع میوه نشان می دهد که بهای این کالای خوراکی در بازار مدینه در مقایسه با مکه مکرمه با افزایشی 50 تا 175 درصدی همراه بوده است.

البته با توجه به توزیع گسترده انواع میوه و افزایش سرانه توزیع میوه در کاروان‌های ایرانی در مقایسه با سال گذشته، حجاج و زائران ایرانی کمتر افزایش قیمت میوه را احساس می کنند.

بر اساس گزارش رسمی سازمان حج و زیارت، تاکنون حدود 40 هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی مشرف شده‌اند که اگر سرانه مصرف هر زائر ایرانی را بین 300 تا 350 گرم ملاک قرار بگیرد، روزانه بین 12 تا 15 هزار تن انواع میوه شامل سیب، پرتغال، انگور، کیوی، هلو، نارنگی، گلابی و موز بین حجاج ایرانی بیت الله الحرام توزیع و مصرف می شود.

در همین حال محمود رشوان رئیس کمیته تجاری مدینه منوره در تشریح دلایل گرانی قیمت میوه، اخیرا به عکاظ گفته است: هزینه حمل و نقل عامل گرانی قیمت میوه در مدینه نیست.

این مقام مسئول سعودی با تایید اختلاف قیمت میوه در مکه و مدینه، تصریح کرد: ممکن است افزایش قیمتها ناشی از سیطره کارگران خارجی بر بازار میوه‌ها و سبزیجات در مدینه منوره باشد که این مسئله قابل ملاحظه است.