به گزارش مشرق، محمد ایمانی مطلبی با عنوان عیار دینداری دورانساز ؛ پراکندگی یا اجتماع دلها را در کانال تلگرامی خود منتشر کرد:
امیر مومنان در خطبه ۲۹ نهجالبلاغه، در مذمت بی عملی و پراکندگی اصحاب فرمود: «أَیُّهَا اَلنَّاسُ اَلْمُجْتَمِعَهًْ أَبْدَانُهُمْ اَلْمُخْتَلِفَهًْ أَهْوَاؤُهُمْ کَلاَمُکُمْ یُوهِی اَلصُّمَّ اَلصِّلاَبَ وَ فِعْلُکُمْ یُطْمِعُ فِیکُمُ اَلْأَعْدَاءَ.
ای مردمی که پیکرهایشان کنار هم، و دلمشغولیهایشان پراکنده است؛ لاف دلیریتان سنگهای سخت را درهم شکند، و عمل شما دشمن را به طمع میاندازد».
حضرت در خطبه ۱۱۹ نهج البلاغه نیز پراکندگی دل ها را با وجود زیادی شمارگانی یاران ملامت کرد: «إِنَّهُ لَا غَنَاءَ فِی کَثْرَةِ عَدَدِکُمْ مَعَ قِلَّةِ اجْتِمَاعِ قُلُوبِکُمْ. همانا در زیادی شمار شما سودی نیست، در حالی که اجتماع دل های شما اندک است».
مولای متقیان در خطبه ۲۷ نهج البلاغه فرمود: "وَ اللَّهِ یُمِیتُ الْقَلْبَ وَ یَجْلِبُ الْهَمَّ مِنَ اجْتِمَاعِ هَؤُلَاءِ الْقَوْمِ عَلَی بَاطِلِهِمْ وَ تَفَرُّقِکُمْ عَنْ حَقِّکُمْ ... أَفْسَدْتُمْ عَلَیَّ رَأْیِی بِالْعِصْیَانِ وَ الْخِذْلَانِ...
به خدا سوگند، دل را میمیراند و همّ و غمّ را به سوی انسان جلب میکند، اجتماع دشمنان بر باطل خویش و تفرقه شما از حق خود... تدبیرم را به نافرمانی و ترک یاری، تباه کردید".
امام عصر(عج) هم در توقیع شریف خطاب به شیخ مفید فرمود: «لو اَنّ اَشیاعَنا وَفّقَهُمُ اللهُ لطاعته عَلَی اجتماع مِنَ القلوب فِی الوَفاءِ بِالعَهدَ عَلَیهم لمّا تَأَخّرَ عنهم الیُمنُ بلقائنا...
اگر شیعیان ما - که خدا توفیق بندگی به آنها دهد- در وفای به عهدی که برعهده آنهاست همدل بودند، میمنت دیدار ما به تأخیر نمیافتاد».
دلخوری های ما نسبت به یکدیگر، واقعی باشد یا از سر سوء تفاهم، حق باشد یا ناحق ، نباید موجب گرفتار کردن هر کدام ما در قفس تنگ منیت ها شود و از درک مصلحت های بزرگتر ناتوان کند. فقط تشخیص در وقت لازم و اقدام در وقت لازم است که موجب نجات ارزش ها و آرمان ها و تضمین پیشرفت ها در آینده است. و گرنه سوزاندن فرصت ها، جز استقبال از غصه ها به دنبال نخواهد داشت.
اتحاد و انسجام و اقدام مومنانه، نشانه رشد و بلوغ شخصیت اجتماعی مومنان است.