کد خبر 162273
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۵

همزمان با برگزاری تظاهرات میلیونی در میدان التحریر قاهره در اعتراض به تبرئه قاتلان انقلابیون در جریان انقلاب 25 ژانویه، بین هواداران و مخالفان رئیس جمهور مصر درگیری درگرفت.

به گزارش مشرق، فارس به نقل از پایگاه الیوم السابع نوشت: تعدادی از هواداران «محمد مرسی» سعی داشتند سکویی که نیروهای انقلابی در میدان التحریر برای ایراد سخنرانی برپا کرده بودند، تخریب کنند که همین امر باعث درگیری بین آنها شد.

بر اساس این گزارش تعدادی از گروه‌ها و جنبش‌های انقلابی برای برگزاری تظاهرات میلیونی تحت عنوان «تظاهرات مواخذه رئیس جمهور» فراخوان داده‌اند.

تظاهرات امروز بنا به دعوت گروه‌ها و احزاب سیاسی مصر پس از آن برگزار شد که دادگاه جنایی قاهره روز چهارشنبه طی حکمی متهمان حادثه حمله شترسواران نظامی به انقلابیون در جریان انقلاب 25 ژانویه معروف به کشتار الجمل را تبرئه کرد.

در همین ارتباط، «انجی حمدی» سخنگوی جنبش ششم آوریل به العام گفت: دادگاه مصر عاملان کشتار انقلابیون را تبرئه کرد و پیش از این نیز «حبیب العادلی» وزیر کشور حسنی مبارک را تبرئه کرده بود و احتمالا حسنی مبارک را هم از اتهامات تبرئه خواهد کرد.

«احمد دومه» رئیس جنبش جوانان انقلاب عربی هم گفت : تا زمانی که دادستان کل برکنار نشود به اعتراض های خود ادامه می دهیم و محاکمه وی را که از بازماندگان رژیم مخلوع حسنی مبارک است، خواستاریم.

«ایمن صادق» عضو پارلمان منحل شده مصر هم گفت: ما محاکمه آنهایی را خواهانیم که در مدارک و اسناد جنایت علیه انقلابیون دست بردند و مانع از جمع آوری مدارک علیه عاملان کشتار انقلابیون شدند.

صادق با اشاره به این که دادستان مصر در صدر این افراد قرار دارد، تصریح کرد: پلیس نیز از دیگر عواملی است که مدارک موجود را نابود کرد و باید این نهاد از وجود ضد انقلابیون و بازماندگان رژیم حسنی مبارک پاکسازی و ترکیب آن اصلاح شود .

محمد مرسی رئیس جمهوری مصر هم در واکنش به این مساله طی بخشنامه ای "عبدالمجید محمود" دادستان کل را به عنوان سفیر مصر در واتیکان انتخاب کرد اما عبدالمجید محمود با عزل خود از دادستانی و انتخاب در سمت سفیر مصر در واتیکان مخالفت و تاکید کرد در سمت خود باقی می ماند و محمد مرسی نمی تواند وی را برکنار کند.

در همین راستا جنبش جوانان 6 آوریل از جماعت اخوان‌المسلمین خواست تا به منظور پرهیز از هرگونه درگیری خشونت‌آمیز فورا میدان التحریر را ترک کنند.

در همین راستا «محمود عفیفی» سخنگوی رسمی جوانان 6 آوریل از حضور اعضای جماعت اخوان‌المسلمین در میدان التحریر و مشارکت آنها در تظاهرات میلیونی که گروه‌های سیاسی برای انتقاد از مرسی در خصوص برنامه 100 روزه وی برگزار کرده‌اند، انتقاد کرد.

خبرنگار العالم از قاهره نیز گزارش داد؛ صد روز از آغاز ریاست جمهوری "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر گذشته و مدتی که وی برای اجرای وعده های انتخاباتی خود مقرر کرده بود به پایان رسیده است. این وعده ها دارای 5 محور اساسی بود: امنیت ، ترافیک ، بهداشت ، سوخت و نان.

اگر چه مرسی در تحقق این وعده ها به خودش نمره خوبی داده، اما  احزاب سیاسی مخالف نظر دیگری دارند و معتقدند تعداد کمی از وعده های اصلی ، محقق شده است .

«احمد الفضالی» رئیس حزب صلح به شبکه خبری العالم گفت : این دستگاه نظارتی، عملکرد رئیس جمهور و همه وزرا و استانداران وی را پیگیری می کند.

اما طرفداران مرسی معتقدند مهلت صد روزه برای روشن شدن نتایج یک طرح تجاری ساده هم کافی نیست چه برسد به آشکار شدن علائم پیشرفت در کشوری مانند مصر.

آنها تاکید می کنند که رئیس جمهور توانسته است با سرعت بی نظیری طرح ها را سر و سامان دهد، چنانکه وی 6 هفته بعد از آغاز ریاست جمهوری، رئیس شورای نظامی و سران ارتش را بازنشسته کرد و به سلطه ارتش بر مصر پایان داد.

«احمد سبیع» سخنگوی حزب آزادی و عدالت نیز به شبکه العالم گفت: مرسی در این صد روز پرونده مشکلاتی را گشوده است که بحران های مختلفی را طی ده ها سال برای مردم مصر ایجاد کرده اند و مسلما در این فرصت کوتاه نمی توان این مشکلات را مرتفع کرد، اما فتح باب این مسائل و تغییر طرز تفکر مردم در تعامل با این موضوعات در کنار بازگشت امنیت به شهرهای مصر تایید کننده این سخن ما است که ما قدم در راه حل کردن این بحران ها گذاشته ایم.

«صلاح عبدالمعبود» از اعضای انجمن مؤسسان قانون اساسی مصر نیز به شبکه العالم گفت : برکناری طنطاوی و سامی عنان و جایگزین کردن آنها با افراد جدید به معنای پایان حکومت نظامی در مرحله پس از انقلاب بود و بزرگترین دستاورد دولت محسوب می شود که هیچ کس تصور نمی کرد محقق شود. بنابراین بهترین داور برای عملکرد رئیس جمهور، مردم مصر هستند که خواهان زندگی آزاد و همراه با کرامت و عدالت اجتماعی هستند.