کد خبر 163444
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۸

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از آغاز مطالعات طراحی و ساخت سیکلوترون (شتاب دهنده خطی) خبر داد و گفت: این دستگاه در حوزه پزشکی و داروسازی کاربردهای وسیعی دارد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، دکتر علیرضا رهایی طراحی و ساخت سیکلوترون (Cyclotron) را از جمله طرحهای مصوب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) دانست و افزود: با تصویب این طرح در شورای عتف، طراحی و ساخت سیکلوترون کوچک با محوریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر به این دانشگاه واگذار شد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به روند اجرای این پروژه کلان، اظهار داشت: به منظور اجرایی کردن این طرح، در دانشگاه کمیته راهبردی متشکل از نمایندگان وزارت علوم، سازمان انرژی اتمی و دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایجاد شد.

وی از آغاز مطالعات اولیه برای طراحی سیکلوترون خبر داد و یادآور شد: در اجرای مراحل مطالعاتی این طرح هماهنگی کاملی میان مجری و سفارش دهندگان طرح ایجاد شده است از این رو روند پیشرفت مراحل اجرایی این طرح مطلوب است.

رهایی با اشاره به برگزاری اولین جلسه کمیته راهبردی این طرح، ادامه داد: در این جلسه گزارشی از دورنمای این طرح ارائه شد که با توجه به مطالعات 6 ماه این پروژه دورنمای خوبی ترسیم شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر سازمان انرژی اتمی را از جمله سازمانهای حامی در این طرح نام برد و اضافه کرد: سازمان انرژی اتمی همکاریهای خوبی با کمیته راهبردی طرح ساخت سیکلوترون کوچک دارد به گونه ای که امکانات لازم برای اجرای این طرح در اختیار دانشگاه قرار داده است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه سیکلوترون در حوزه های مختلف کاربردهای وسیعی دارد، اظهار داشت: این دستگاه علاوه بر اینکه در حوزه پزشکی و سلامت کاربرد دارد از آن می توان در حوزه داروسازی بهره برداری کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، دستگاه سیکلوترون یک شتاب دهنده ذرات است که در آن از میدان مغناطیسی برای حرکت دادن یک ذره باردار در مدار دایره ای استفاده می شود.