وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد که ۱۰ راهبرد و ۵۰ برنامه سیاست‌های کلی برای این وزارتخانه تعریف کرده‌ است.

به گزارش مشرق، سید رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در جلسه نوبت عصر روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ صحن مجلس شورای اسلامی در جریان دفاع از برنامه‌ها و صلاحیت‌های و برنامه‌های خود گفت: من مفتخرم که ۴۳ سال از عمر خود را در محیط جبهه و جنگ و مدیریت اجرایی در حوزه فرهنگ و هنر و آموزش و تدریس و پژوهش و امنیت سپری کرده‌ام و از این بابت خدای بزرگ را چاکرم؛ با آگاهی و شناخت این سازمان و با انگیزه حفظ تاریخ و تمدن کهن و پرافتخار ایران عزیز برای صیانت و حفاظت و پاسداشت از مفاخر و نیاکان پیشنهاد این مسئولیت را پذیرفتم. 

وی اظهار کرد: در دولت وفاق ملی میراث فرهنگی ظرفیت غنی و گسترده‌ای برای تامین وفاق هویت فرهنگی ملی تمدنی و توسعه گردشگر داخلی و خارجی تعریف شده است. باور دارم ایران اسلامی با داشتن ۲۹۹ رشته صنایع دستی فعال که تمام ویژگی‌های هفتگانه اقتصاد و مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری را در بر دارد باید به عنوان الگوی حکمرانی تقویت شود چرا که در این فرایند همه ارکان حکمرانی دولت و بخش خصوصی فعال هستند. 

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه اقتصاد گردشگری از فعال‌ترین اقتصادها در دنیاست، عنوان کرد: برای نخستین بار یک فصل مستقل در برنامه هفتم برای حمایت از سه قطب میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی تدوین و ابلاغ شده است و من سیاست برنامه و خط مشی خودم را تحقق سیاست‌های کلی نظام و برنامه هفتم توسعه قرار دادم و می‌دانم برای اجرایی شدن آن نیازمند حمایت راهنمایی نظارت و پشتیبانی نمایندگان ارزشمند مجلس شورای اسلامی هستم. ایران اسلامی بالغ بر یک میلیون اثر تاریخی فرهنگی دارد که نیازمند یک برنامه‌ریزی سرمایه‌گذاری و حمایت جدی است در حال حاضر ما توانسته‌ایم در چهار دهه گذشته ۳۵ هزار اثر تاریخی و فرهنگی و طبیعی را در فهرست آثار ملی و ۲۸ اثر را در فهرست آثار جهانی ثبت کنیم. همچنین ۵ اثر از کشورمان در فهرست آثار جهان اسلام ثبت شده هست. 

صالحی امیری گفت: ما با تعریف ۱۰ راهبرد و ۵۰ برنامه سیاست‌های کلی خود را تنظیم کرده‌ایم؛ راهبرد اول ما توسعه گردشگری داخلی است. گردشگری داخلی در کشور ظرفیت بسیار بالایی دارد و ما می‌توانیم با گسترش گردشگری به اشتغال زایی و محرومیت زدایی دست یابیم. توسعه گردشگری زیارت نقطه اصلی و مزیت ما در کشور است و باید سرمایه‌گذاری جامعی در این خصوص انجام دهیم. دومین راهبرد ما جبران محدودیت حریم‌های تاریخی است و قول می‌دهیم که حتماً یک بازنگری در حریم‌های تاریخی کشور داشته باشیم.

وی تقویت دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی را سومین راهبرد خود برای مدیریت وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد و گفت: ما هم می‌توانیم منابع اقتصادی تولید کنیم و هم می‌توانیم افکار جهانیان را به سمت انقلاب اسلامی نزدیک کنیم و بزرگترین ظرفیت برای ایجاد یک باور مثبت در ذهن جهانیان از پدیده ایران هراسی دعوت آنها به ایران و آگاهی آنها از فرهنگ و میراث ماست. می‌دانیم که کشور به دو قدرت بزرگ سخت برای بازدارندگی با دشمنان و قدرت نرم برای ایجاد سرمایه اجتماعی و همراه سازی اغنای افکار عمومی جهانیان و وزارت میراث فرهنگی بزرگترین تولید کننده قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است.

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی حمایت از کسب و کارهای دیجیتال و استارتاپ‌ها مردمی‌سازی صیانت از میراث فرهنگی و توسعه موزه‌ها را به عنوان پنجمین و ششمین راهبرد این وزارتخانه عنوان کرد.

وی گفت: از نمایندگان و ریاست مجلس عذرخواهی می‌کنم. بعد از ۱۰ سال در همین تریبون حرف‌هایی زده شد که ۱۰ سال قبل زده شد. ۱۰ سال قبل همین حرف‌ها که امروز زده شد، گفته شد و به آن پاسخ دادم و امروز مستنداً با شما سخن می‌گویم. عزیزان آمدند در همین تریبون اتهاماتی را مطرح کردند. مشابه همین اتهاماتی که عزیزان مطرح کردند را قبلا هم  گفتم  که اینها دروغ و فریب و ساخته و پرداخته ضد انقلاب است، اما باور نکردند. در دادگاه گفتند اسنادتان را اعلام کنید. از هزاران افرادی که در جنوب کشور بودند یک نفر شکایت کرد. از اداره کل اطلاعات خوزستان با من برخورد غلطی انجام شد. دادستان سازمان قضایی این فرد را خواست و بعد از ایشان سوال کرد که آیا با شما برخورد شده است؟ و گفت بله. وقتی که از ایشان سوالات بیشتری مطرح می‌کنند ایشان ادعا می‌کند من این را خلاف واقع گفتم چون من را تحریک کردند که بیایم اینجا شکایت کنم. دادستان قضایی بررسی می‌کند و حکم صادر می‌کند. این حکم در سال ۷۶ صادر می‌شود. آقایی که نامش را نمی‌خواهم ببرم این تهمت را به من زد. چون حرمت انسان واجب است نام او را نمی‌برم. گرچه بعضی‌ها حرمت ما را در اینجا نگه نداشتند؛ بنابراین  قرار منع پیگرد برای من صادر شد. این سند هم تحویل آقای دکتر قالیباف شد.  این موضوع در سال ۷۶ رسیدگی شد و برائت حاصل شد. 

وی ادامه داد: کسی از من شکایت نکرد و کسی هم خودکشی نکرده است و این دروغ محض است. الان در سال ۱۴۰۳ می‌گویند شما فلان پرونده را در سال ۷۶ داشته‌اید و من دوباره توضیح دادم چون نماینده این حق را دارد از وزیر پیشنهادی توضیح بخواهد. عزیزان من! این تریبون متعلق به ۸۶ میلیون انسان است. این سخنان منتشر می‌شود . والله جمهوری اسلامی شکنجه گر نیست و جناتب اتفاق نمی‌افتد. حرف‌ها را امشب خواهید دید در شبکه های بیگانه پخش می‌شود. چرا ما از این تریبون مقدس همه را تخریب می‌کنیم؟  من که در کمیسیون سند را به شما دادم. شما هم که اظهار کردید: قانع شدیم. طرح دوباره این موضوع در پشت تریبون جز تخریب شخصیت یک کاندید وزیر چه سودی برای شما دارد؟ هر چه دوست دارید بگویید. من با شما اختلاف سیاسی دارم اما در انسانیت در اخلاق در انقلاب در اسلام در امام در باور به رهبری و نظام با شما مشترکم. در اصول با هم مشترکیم. در فروع ممکن است با هم اختلاف داشته باشیم. همین الان به شما عرض می‌کنم اگر به من اعتماد کنید فردا حتما با شما عزیزان بیشتر همکاری خواهم کرد چون تئوری و استراتژی آقای دکتر پزشکیان وفاق و برادری و همگرایی است.

وزیر پیشنهادی گردشگری عنوان کرد: نمی‌خواهم کام ملت را تلخ کنم. در قضایای ارشاد و موضوع آقای شجریان رحمت الله علیه آن چیزی که من انجام دادم در یک جمله بگویم ابلاغ شورای امنیت ملی به وزیر ارشاد بوده است. مستند آن موجود است و من تحویل ریاست مجلس خواهم داد. چون اسناد محرمانه است و من مثل بعضی از دوستان رعایت اصول امنیتی را همیشه کردم و خواهم کرد. چیزی را منتشر نمی‌کنم. آن چیزی که انجام شد ابلاغ رسمی شورای امنیت ملی به وزیر ارشاد بود برای انجام آن کار. هیچکس در مسیر خلاف مصلحت ملی عمل نکرد. ولی نمی‌توانم اینجا ابعادش را باز کنم چون فرصت ندارم، اما نکته اساسی این است که ما در انتخابات و در انقلاب هیچگاه مدعی تقلب نبودیم؛ چرا یک حرف را به ناحق شایعه می‌کنید و به دیگران منتصب می‌کنید؟ عزیزان من بارها در مواقع مختلف سخنرانی داشتم و ضبط و ثبت شده است که امکان تقلب در نظام انتخابات ایران وجود ندارد. در همین انتخابات شما شهادت بدهید و در تلویزیون شاهد بودید من هر روز مصاحبه داشتم که انتخابات باید پرشکوه انجام شود.

صالحی امیری تاکید کرد: هیچگاه اعتراف نخواهم کرد و من هیچگاه نگفتم در انتخابات تقلب شده است.  گفتید که رفتید دادگاه. بله در دادگاه دوستانی که اتهام زدند محکوم شدند. من محکوم نشدم. دروغ گفتید که من حبس شدم. من یک روز در ۴۳ سال بعد از انقلاب و یک ساعت جایی بازداشت نشدم در حتی کلانتری. چرا اتهام می‌زنید؟ از خدا بترسید. مگر ملاک دستگاه‌های امنیتی نیست؟ چرا برای کتابخانه ملی که سه سال رئیس آن بودم مرا تأیید کردند؟  همین نهادهای امنیتی چرا بنده را برای وزارت ارشاد تایید کردند؟ و با تایید مقامات عالی نظام چرا بنده را برای کمیته ملی و بین‌المللی المپیک تایید کردند پنج سال؟ چرا امروز نهادهای امنیتی مرا تایید کردند؟  همین الان من از آقای خطیب سوال کردم و گفتند شما تایید شدید ‌ عده ای گفتند ما با شما مشکل نداریم. مشکل ما تایید عدم تایید سپاه است. همانجا من گوشی را گرفتم و زنگ زدم به یکی از مقامات سپاه و سپس گوشی را دادم به این عزیزمان و به او گفتند ما ایشان را تایید کردیم و اصلا تعارف نداریم.

وی در پایان گفت:  وقتی به نهاد امنیتی در این کشور اعتماد ندارید سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.  وزیر اطلاعاتی که اینجا نشسته است می‌گوید ما تایید کردیم. کنار دستش دوستی می‌گوید تایید نشده است. ما گفت‌وگو را بلدیم و به اصول گفت‌وگو وفاداریم.  رئیس جمهور نیز در اینجا گفته است من تایید صلاحیت همه را گرفتم و مشورت مقامات عالی را گرفتم، اما آقایان می‌گویند که بلوف می‌زنند. رئیس مجلس اینجا فرمودند که استعلام همه کاندیداهایی که برای وزارت است مثبت بوده است.

برچسب‌ها