کد خبر 163573
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۸

محققان اظهار می دارند که کلید رضایت و خرسندی این احساس است که ما انتخابی جز خودخواه بودن نداریم، در حقیقت تحقیقات نشان می دهد که تا زمانی که احساس گناه نکنیم خودخواهی ما را شادتر می کند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، اگرچه همه ما درباره مزایای مهربانی و نوع دوستی مطالب بیشماری یاد گرفته ایم اما به نظر می رسد که زمانی که منافع شخصی خود را دنبال می کنیم بیشترین احساس رضایت را داریم.

محققان به این نتیجه رسیده اند که کلید رضایت و خرسندی این احساس است که ما هیچ انتخابی مگر خودخواه بودن نداریم.

براساس تحقیقات انجام شده توسط روانشناسان دانشگاه پنسیلوانیا، افرادی که فعالانه مسیر خودخواهی را انتخاب می کنند، معمولا باید با احساس گناه خود مبارزه کنند.

محققان اظهار داشتند که خودخواه بودن به واقع ما را شاد می کند، اما اگر بتوانیم از احساس گناهی که درباره آن داریم پرهیز کنیم

محققان اعتقاد دارند که به ما در زمان کودکی یادداده اند که به اشتراک گذاشتن به معنای اهمیت دادن به دیگران است، اگر ما تصمیمی براساس منافع شخصی خود بگیریم، اغلب برای این که به خود بیشتر از دیگران اهمیت داده ایم احساس بدی داریم اما این مسئله اغلب بدین معنا است که ما در رابطه با چیزهایی که ما را خوشحال می کند پیش قدم هستیم.

جاناتان برمان و دبوراه اسمال روانشناسان دانشگاه پنسیلوانیا این آزمایش را برای تشخیص اینکه افراد چه زمانی بیشترین احساس شادی را دارند انجام داده اند.

در یکی از این آزمایشها آنها به 216 دانشجو سه دلار دادند و از برخی از آنها خواستند که آن را به یونیسف کمک کنند و به برخی دیگر گفته شد که پول را پیش خود نگاه دارند و به برخی دیگر گفته شد که بین دو راه یکی را انتخاب کنند.

دانشجویانی که به آنها گفته شده بود پول را برای خود نگاه دارند خوشحال تر از کسانی بودند که پول را اهدا کرده بودند و حتی خوشحال تر از افرادی بودند که حق انتخاب داشتند.

نتایج این تحقیق در مجله علم روانشناسی متعلق به انجمن علمی روانشناسی منتشر شده است.