به گزارش مشرق، کانال تلگرامی «تحلیل رویدادهای عراق» نوشت:

رضایت فلسطینی ها از ایران ۱۹ درصد بیشتر شده است؛ نه ماه پس از جنگ علیه غزه، مردم فلسطین چگونه به دنیای خود نگاه می کنند؟

مرکز پژوهش های سیاسی و نظرسنجی فلسطین PSR مدتی قبل جدیدترین نظرسنجی خود در خصوص تحولات این کشور را منتشر کرد. پی اس آر یک مرکز شناخته شده مطالعاتی مستقل فلسطینی است که در سال ۲۰۰۰ در رام الله تأسیس شد. نظرسنجی های مستمر PSR با همکاری مؤسسه آلمانی کونراد آدناوئر در کرانه باختری و نوار غزه و اردوگاه های آوارگان انجام میشود.

برای رعایت اختصار به برخی از نتایج این نظرسنجی اشاره میشود. اعداد این نظرسنجی به تفکیک کرانه باختری، نوار غزه و تجمیعی منتشر میشود که در اینجا، نتایج تجمیعی دو منطقه ذکر می شود.

۶۷٪ فلسطینی ها عقیده دارند تصمیم حماس در انجام عملیات ۷ اکتبر درست بوده است. این عدد نسبت به شش ماه قبل تر، ۵ درصد کاهش نشان می دهد.

۶۱٪ اهالی غزه می‌گویند حداقل یکی از افراد خانواده خود را در جنگ اخیر از دست داده اند.

۶۳٪ اسراییل، ۲۲٪ آمریکا و تنها ۸٪ حماس را مقصر شرایط ناگوار انسانی غزه می دانند.

۹۱٪ می‌گویند حماس هیچ اقدام جنایت کارانه ای در عملیات روز ۷ اکتبر در قتل شهروندان صهیونیست و زنان و کودکان مرتکب نشده است.

۶۸٪ میگویند با تصمیم حماس مبنی بر موافقت با آتش بس اعلام شده در ماه می موافق هستند.

۶۷٪ معتقدند حماس پیروز جنگ خواهد بود. این نسبت در نوار غزه پایین تر است.

۶۱٪ فلسطینی ها می گویند ترجیح می دهند بعد از جنگ، حماس کنترل غزه را در دست بگیرد.

۷۶٪ مخالف این جمله محمود عباس در نشست سران عرب در منامه هستند که گفته بود: حمله حماس در ۷ اکتبر بهانه ساز حمله اسراییل به غزه شد.

در خصوص عملکرد حماس در جنگ، ۷۵٪ از آن اعلام رضایت کرده اند.‌ این عدد برای یحیی السنوار ۶۵٪ است. رضایت از فتح ۲۴٪ و از محمود عباس فقط ۱۰٪ است.

در خصوص کشورها و طرف های خارجی، ۸۰٪ از عملکرد یمن ابراز رضایت کرده اند.

پس از آن حزب الله با ۵۷٪، قطر ۵۵٪ و ایران ۴۹٪ قرار دارند. بعد از ایران، اردن با ۲۵٪ و مصر با ۱۸٪ و سعودی با ۱۲٪ قرار دارند. نکته قابل توجه اینکه از میان چهار طرف خارجی نخست، سه تای آنها شیعه و در چارچوب محور مقاومت تعریف می شوند.

میزان رضایتمندی از روسیه ۲۶٪ و سازمان ملل ۱۲٪ و آمریکا تنها ۳٪ است.

۳۶٪ می‌گویند غذای کافی برای یک یا دو روز را در اختیار ندارند. تین اعداد شامل منطقه تحت محاصره و قحطی زده شمال غزه را شامل نمیشود. ۷۲٪ هم می گویند وقتی احتیاج به غذا و آب پیدا می کنند به سختی و با خطرات فراوان آن را به دست می آورند.

درخصوص اعتراضات ضد اسراییلی دانشگاه های آمریکا، ۶۹٪ عقیده دارند که اعتراضات می تواند مفید و منجر به تغییر در سیاست آمریکا برای تأیید بیشتر فلسطینی ها یا کمتر شدن تأیید اسراییلی ها شود.

اما درباره برگزاری انتخابات احتمالی در سرزمین های فلسطینی گفته اند ۴۲٪ به مروان برغوثی، ۲۷٪ به اسماعیل هنیه و ۵٪ به محمود عباس رأی می دهند. ۸۹٪ هم خواهان استعفای عباس شده اند. این عدد از دسامبر گذشته تا یک ماه قبل ۱۰ درصد افزایش بافته است.

درباره گروه های سیاسی که مردم آنها را تأیید می کنند هم حماس با ۴۰٪ و فتح با ۲۰٪ مورد موافقت و تأیید مردم بوده اند. ۲۶٪ هیچ گروهی سیاسی را تأیید نمی کنند.

در پرسش به اینکه در انتخابات بعدی به چه گروهی رأی می دهید ۳۲٪ حماس و ۱۷٪ فتح را انتخاب کرده اند. ۳۰٪ هم گفته اند شرکت نمی کنند.

درخصوص مناسبات فلسطین واسراییل ۶۵٪ با راه حل دو دولتی مخالفت کرده اند. ۶۳٪ گفته اند راه حل دو دولتی اساسا به دلیل سیاست های گسترش شهرک سازی عملی نیست.

۶۳٪ موافق بازگشت به انتفاضه مسلحانه علیه اسراییل هستند. ۶۲٪ هم معتقد به ضرورت انحلال تشکیلات خوگردان هستند.

۵۴٪ باور دارند عمل مسلح و مقاومت در پایان اشغالگری بیشترین تأثیر را دارد. ۲۵٪ مذاکرات را راه حل می دانند. ۱۶ ٪ مقاومت مسالمت آمیز مردم را مؤثرترین راه بیان کرده اند.

سه چهارم پاسخ دهندگان مخالفت خود را با سازش میان سعودی و اسراییل حتی اگر مشروط به قبول دولت مستقل فلسطینی توسط اسراییل شود اعلام کردند.

۴۵٪ معتقدند راه حل پاسخ به تجاوزات شهرک نشینان، تشکیل مجموعه های مسلح برای پاسخ دادن است.

اما مهم ترین اولویت های اساسی فلسطینی ها چیست؟

۴۷٪ معتقدند اولویت باید عقب نشینی اسراییل از مرزهای ۱۹۶۷ و تشکیل دولت فلسطینی به پایتختی قدس باشد. ۳۱٪ اولویت را با بازگشت آوارگان ۱۹۴۸ به روستاها و شهرهایشان می دانند. ۱۲٪ اولویت را ساختن فرد و جامعه سالم و معتقد به تعالیم اسلامی می دانند. ۹٪ هم تأسیس یک نظام دمکراتیک که به آزادی فلسطینی ها و حقوقشان احترام بگذارد.

۵۰٪ پاسخ دهندگان جدی ترین مشکل کنونی فلسطینیان را ادامه جنگ غزه، ۲۸٪ اشغالگری اسراییل، ۸٪ فساد، ۸ درصد بیکاری و ۵٪ جدایی و اختلاف کرانه باختری و نوار غزه می دانند.

در خصوص مراجع خبری، ۶۸٪ الجزیره را مرجع خبری خود معرفی کرده اند. العربیه و المیادین هم هر یک ۲٪ بیننده دارند. ۱۲٪ نیز تلویزیون نمی بینند.

پیرامون احتیاجات اولیه، ۳۸٪ به پتو، ۴۲٪ به لباس، ۳۵٪ به مراقبت بهداشتی و ۴۲٪ به توالت دسترسی ندارند.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

برچسب‌ها