کد خبر 1637580
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰

امسال اما براساس آمارها ۶درصد آتش‌سوزی‌ها به‌دلیل عوامل طبیعی و گرمای هوا رخ داد و در ۹۴درصد حریق‌ طبیعت ایران، عامل انسانی دخیل بود.

به گزارش مشرق، وسعت آتش‌سوزی‌ مناطق چهارگانه حفاظت‌شده محیط‌زیست از ابتدای امسال تا نیمه مردادماه نسبت به تمام سال گذشته ۵۰درصد افزایش داشت؛ امسال اما براساس آمارها ۶درصد آتش‌سوزی‌ها به‌دلیل عوامل طبیعی و گرمای هوا رخ داد و در ۹۴درصد حریق‌ طبیعت ایران، عامل انسانی دخیل بود.

علاوه بر این مناطق، آتش به جان جنگل‌ها و مراتع هم افتاد و زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌های ارزشمند را ‌سوزاند. براساس آمار رسمی، حریق در مناطق چهارگانه محیط‌زیست از ابتدای سال تا ۱۵مرداد امسال بیش از ۵۰درصد و آتش‌سوزی جنگل و مرتع نیز در بازه زمانی مشابه، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۲۹درصد افزایش داشته است. با اینکه بیشتر آتش‌سوزی‌های طبیعت عامل انسانی دارد، گرمای بی‌سابقه هوا نیز آتش‌سوزی‌های طبیعی جنگل‌ها و مراتع را افزایش داده‌است.

ماجرای استقرار بالگرد در مناطق بحرانی به کجا رسید؟

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست: به‌علت بارندگی‌های خوب فصل بهار و پوشش گیاهی مناسب، شاهد وقوع آتش‌سوزی در مناطق چهارگانه و حفاظت‌شده محیط‌زیست هستیم. گرمای کم‌سابقه هوا موجب افزایش آتش‌سوزی‌ها شده و اطفای حریق را هم سخت کرده ‌است. تجهیزات اطفای حریق نیاز به تقویت دارد. هنگامی که منطقه‌ای دچار آتش‌سوزی می‌شود، از زمانی که درخواست بالگرد می‌کنیم تا اعزام بالگرد به محل حداقل ۲۴ساعت زمان می‌برد که در این مدت آتش‌سوزی گسترش می‌یابد و خاموش‌کردن آتش سخت‌تر می‌شود.

برهمین اساس پیشنهاد دادیم در استان‌هایی که بیشتر در معرض آتش‌سوزی عرصه‌های طبیعی قرار دارند، ایستگاه‌هایی برای استقرار بالگرد ایجاد شود، اما این موضوع هنوز به نتیجه نرسیده‌است. بیشتر آتش‌سوزی‌ها عامل انسانی دارند و معمولا هم غیرعمدی هستند. بیشتر حریق‌ها به‌علت بی‌احتیاطی‌ رخ می‌دهند و بنابراین تأکید می‌شود مردم وقتی وارد طبیعت می‌شوند، نکات ایمنی را رعایت کنند تا منجر به آتش‌سوزی عرصه‌های طبیعی نشود.


منبع:همشهری