کد خبر 1641045
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۱

سخنگوی وزارت امور خارجه به ادعاهای مطرح شده در بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس در ریاض واکنش نشان داد.

به گزارش مشرق، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برخی مفاد مرتبط با ایران در بیانیه پایانی یکصد و شصت و یکمین نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس در ریاض را محکوم و آن‌ها را تکراری، غیرسازنده و بی‌حاصل توصیف کرد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران، بند مربوط به جزایر ایرانی در خلیج فارس را مطلقا مردود دانست و تاکید کرد جزایر سه‌گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران است.

او افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگونه اظهارنظر در خصوص مسکونی‌سازی، سفر مقامات کشوری و لشکری به جزایر متعلق به ایران و همچنین برگزاری رزمایش نظامی در مرزهای سرزمینی خود را دخالت در امور حاکمیتی خود تلقی نموده و آن را محکوم می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درج ادعای یکجانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی وزرای خارجه این شورا را مردود دانست و گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعاهای یک‌جانبه، فاقد ارزش حقوقی است و حقی را برای طرف کویتی اثبات نمی‌کند.

کنعانی افزود تنها راهکار منطقی و نتیجه بخش در خصوص میدان آرش، بازگشت به میز مذاکرات فنی و حقوقی و گفتگوی دوجانبه به منظور دستیابی به توافقی پایدار براساس حسن همجواری و احترام به منافع مشترک است.

او همچنین با اشاره‌ به بند موضوعات مرتبط با برنامه هسته‌ای کشورمان افزود؛ جمهوری اسلامی ایران همواره به قوانین و تعهدات بین‌المللی خود پای‌بند بوده، فلذا اظهارات بی‌اساس در ارتباط با برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را فاقد ارزش می‌داند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی امنیت در منطقه را مقوله‌ای یکپارچه و غیرقابل تفکیک دانست و با تاکید بر اهمیت همکاری منطقه‌ای بمنظور تأمین امنیت جمعی افزود؛ جمهوری اسلامی ایران ضمن مردود دانستن حضور نظامی بیگانگان در سطح منطقه، نقش مؤثر و سازنده خود را در تأمین امنیت آبها و آبراه های منطقه‌ای با قوت ادامه خواهد داد.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی با اشاره به تبریک بیانیه شورا به انتخاب جناب آقای دکتر پزشکیان به عنوان رئیس جمهور کشورمان، تاکید کرد؛ دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران نیز در استمرار رویکرد راهبردی و سیاست‌های اصولی نظام، با تاکید بر استمرار سیاست همسایگی به عنوان اولویت سیاسی خارجی خود، همواره راهکار حل مشکلات منطقه را بر مبنای تعامل و همکاری با همسایگان دانسته و از ابتکارهای سازنده در زمینه توسعه مناسبات و همکاری‌های دو و چندجانبه استقبال می‌کند و یادآور می شود مواضعی از جنس موارد اشاره شده در بالا در بیانیه های شورای همکاری، کمکی به فرآیند تعامل و همکاری منطقه ای نمی کند و باید از آنها پرهیز کرد.

برچسب‌ها