کد خبر 1642907
تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۳

رژیم صهیونیستی در واکنش‌های یک ساله خود، از کسب و تحقق اهداف اعلام شده، تهی‌دست باقی مانده، ولی پرونده جرائم گوناگون خود را در انتقام از مردم، با شدیدترین وجه وحشی‌گری ثبت کرده است.

به گزارش مشرق، هادی محمدی طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت:

با نزدیک شدن به یک ساله شدن جنگ در غزه و طوفان‌الاقصی، بنا به تأکید و اعتراف بسیاری از مقامات نظامی و اطلاعاتی فعلی و سابق رژیم صهیونیستی، ارکان دکترین امنیتی آن‌ها به چالش کشیده شد و بازدارندگی، قابلیت‌های سیستم هشدار سریع اطلاعاتی و عملیاتی و پیروزی برق‌آسا رنگ باخت و امکان قطعی دفاع از شهروندان صهیونیست نیز سلب شد. این رخدادهای راهبردی که از طوفان‌الاقصی آغاز و توسط جبهه مقاومت تکمیل شد، نه تنها به شاخص‌های تاب‌آوری و موجودیتی این رژیم کشیده شده، بلکه محورهای حمایتی غربی از این رژیم را نیز با چالش‌های گوناگون و پارادوکس گفتمانی و تهدیدات جدید در عرصه منطقه‌ای و جهانی مواجه کرده است.

رژیم صهیونیستی در واکنش‌های یک ساله خود، از کسب و تحقق اهداف اعلام شده، تهی‌دست باقی مانده، ولی پرونده جرائم گوناگون خود را در انتقام از مردم، با شدیدترین وجه وحشی‌گری ثبت کرده است. کرانه باختری در فلسطین اشغالی، حزب‌الله در شمال، یمن در جنوب، سوریه و عراق در شرق، غور اردن و ایران در فرایند خون‌خواهی و مدیریت جبهه مقاومت، جبهه‌های هفتگانه‌ای را شکل دادند که سیر جنگ و تحولات و پیامدهای گسترده آن در داخل رژیم صهیونیستی به جبهه هشتم رسیده است. اساف اوریون، پژوهشگر اسرائیلی در فارین‌افرز این جبهه هشتم را پاشنه آشیل اصلی برای نجات رژیم صهیونیستی می‌داند و استمرار اختلاف‌ها و شکاف‌های داخلی در ساختارها و در جامعه صهیونیستی را که گستره وسیعی را شکل می‌دهند، پایه تهدیدات جدید رژیم صهیونیستی می‌داند.

گرچه در عملیات اربعین حزب‌الله، رژیم صهیونیستی پنهانکاری مطلق را در جلوگیری از انتشار هرگونه اطلاعات به اجرا گذاشت، اما به تدریج این اطلاعات در حال آشکار شدن است و جانشین یگانه ۸۲۰۰، همراه با تعداد دیگری کشته و ده‌ها زخمی به جا ماندند و در روزهای گذشته، فرمانده این یگان استعفا کرده و در کنار فرمانده نیروی زمینی و جانشین رئیس ستاد ارتش صهیونیستی، صف جدیدی از کناره‌گیری‌ها را شکل داده‌اند. گزارش‌های دیگر حاکی است که صدها نظامی با درجات گروهبان تا سرهنگ دوم در صف لغو قراردادهای کاری با ارتش هستند و دستگاه‌های اطلاعاتی تا حدی با نتانیاهو در تعارض و اختلاف هستند که وی دیدار آن‌ها با گالانت، وزیر دفاع را ممنوع کرده است. این در حالی است که جریان‌های تلمودی و افراطی، که نمادهای آن‌ها دو وزیر در کابینه نتانیاهو هستند، همه رویکردهای جنگی و افراطی در کابینه را تشویق و تصویب می‌کنند و طرح ساخت معبد یهودی در مسجدالاقصی، یکی از این موارد است و در مقابل این جریان افراطی، حریدی‌های مذهبی هستند که با طرح سربازگیری اجباری مخالفت و از پذیرش آن امتناع می‌کنند و بخش معارض جامعه صهیونیستی حداقل در روزهای شنبه و یک‌شنبه، به همراه خانواده اسرای اسرائیلی، در تظاهرات خود برکناری نتانیاهو و الزام توقف جنگ و توافق با مقاومت را مطالبه می‌کنند. این شکاف شدید اجتماعی و سیاسی و ساختاری که تصویر فروپاشی انسجام در شرایط جنگی را نمایش می‌دهد، همان پدیده‌ای است که به عنوان جبهه هشتم جنگ و با آثار راهبردی، معرفی شده است. مشکلات اقتصادی، فرار سرمایه، فقدان منابع مالی ثابت، تنگناهای اقتصادی و واردات و صادرات و فقدان چشم‌انداز برای چند صد هزار آواره، که بر شدت این شاخص‌ها افزوده می‌شود، جبهه هشتم را برای رژیم صهیونیستی و به ویژه حکومت نتانیاهو و تاب‌آوری آن سخت‌تر خواهد کرد.

برچسب‌ها