به گزارش مشرق به نقل از مهر، حجتالاسلام سیدعلی قاضی عسکر سرپرست حجاج ایرانی در سرزمین وحی تاکنون در مکه مکرمه با مسئولان بعثه و حج و زیارت کشورهای قطر، چین، برونئی، افغانستان، الجزایر، آفریقای جنوبی، تایلند و کنیا درباره آخرین وضعیت تغییر و تحولات جهان اسلام دیدار و گفتگو کرده است.
حجتالاسلام قاضی عسکر در دیدار با رئیس بعثه کنیا با بیان اینکه زمینه افزایش روابط کلان بین دو کشور در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی فراهم شده است، "انتقال تجربه" را موضوعی مهم ارزیابی کرد و گفت: ایران سال گذشته حدود 95 هزار زائر در ایام حج و حدود 750 هزار عمرهگذار داشته و با توجه به سابقه حضور فعال ایران در مراسم حج، ایران تجربههای بسیاری در این زمینه دارد و این آمادگی را داریم تا این تجارب را در اختیار سایر کشورهای اسلامی قرار دهد.
وی وحدت جهان اسلام را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: اگر کشورهای اسلامی متحد باشند، به راحتی میتوان برای معضلات جهان اسلام چاره اندیشی کرد، اخیرا شاهد بودیم که در آمریکا یک کشیش مغرض، اقدام به قرآن سوزی کرد و اخیرا نیز فیلم موهن به پیامبر اعظم(ص) و زوجات ایشان ساخته شد، کشورهای اسلامی باید با همفکری برای این مسائل چاره اندیشی کنند.
توسعه همکاری مسلمانان ایران و آفریقای جنوبی
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین با اشاره به توسعه روابط ایران و آفریقای جنوبی از زمان مبارزه با آپارتاید تاکنون، تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران و آفریقای جنوبی به دنبال توسعه روابط صمیمانه بودهاند.
سرپرست حجاج ایرانی، مسلمانان آفریقایی جنوبی را دارای رشد فکری بالا دانست و یادآور شد: اعتدال خوبی میان مسلمانان آفریقای جنوبی وجود دارد، مردم مسلمان و غیر مسلمان این کشور با یکدیگر در کمال آسایش و مسالمت زندگی می کنند.
وی حفظ وحدت مسلمانان را در شرایط فعلی بسیار با اهمیت دانست و اظهار داشت: امروز شاهدیم آنهایی که از اختلافات شیعیان و اهلسنت سخن میگفتند، خودشان بستر توهین به قرآن کریم و پیامبر عظیمالشان (ص) را فراهم آوردهاند. این نشان میدهد که مشکل اساسی آنها اسلام است. تاسفبار تر این است که هنوز هم این دشمنان حاضر نشده اند بابت این رفتار زشت از مسلمانان عذرخواهی کنند و چنین رفتارهای اهانتآمیزی را با عنوان آزادی بیان توجیه میکنند!
صدور خدمات حج به پرجمعیت ترین کشور جهان
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اشاره به نظرات نزدیک و مواضع همسو مسلمانان ایران و چین در مقابل سلطه طلبی و تمامت خواهی استکبار جهانی و در راس آن آمریکا، خواستار همبستگی مسلمانان در موسم حج برای مقابله با تهاجم تمام عیار غرب علیه اسلام شد.
وی با یادآوری سفر چندی قبل معاون امور بین الملل بعثه مقام معظم رهبری به کشور چین و توافقات انجام گرفته در انتقال تجربیات دو بعثه، آمادگی این مجموعه را برای ارائه تمام تجارب کاری خود به بعثه حج کشور چین اعلام کرد.
سرپرست حجاج ایرانی از مسوولان چینی دعوت کرد تا با حضور در ایران، از تجارب بعثه مقام رهبری استفاده کنند همچنین آمادگی مجموعه خود را برای ترجمه کتابهای مورد نیاز مسلمانان چین و نیز ارائه آموزشهای دینی توسط روحانیان اهل سنت ایران به مسلمانان چین اعلام کرد.
تعداد زائران چینی در مناسک حج سالجاری به رقم بی سابقه بیش از 13 هزار و 800 نفر در سرزمین وحی رسیده است.
ایران به برونئی خدمات حج ارائه میکند
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر در دیدار با بعثه برونئی آموزش حجاج را از طریق صدا و سیما و انتشار بیش از یک هزار عنوان کتاب و مجله و وجود سیستم آموزش خاص برای اهل سنت و شیعیان را از نکات شاخص حج جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و افزود: استفاده از مراکز درمانی مجهز در شهرهای مکه و مدینه، توزیع دارو و ویزیت رایگان و استفاده از داروهای کاملا ایرانی را از دیگر نکات برجسته مدیریت حج ایران برشمرد و آمادگی خود را برای بازدید از مراکز درمانی، اسکان و حمل و نقل و استفاده کشور برونئی از تجربیات بعثه ایران اعلام کرد.
مشارکت ایران و تایلند برای ساخت مونوریل در مکه
سرپرست حجاج ایرانی در دیدار با بعثه تایلند هم با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال افزایش ارتباط و تبادل تجربه با دیگر کشورهای اسلامی همچون تایلند است، بیان کرد: در سفری که مدتی پیش به تایلند داشتم، احساس کردم که برادران مسلمان تایلندی مشتاق افزایش این ارتباطات دوستانه هستند.
وی کارگزارن حج تایلند را به بازدید از مراکز اقامت، آشپزخانههای متمرکز و بیمارستانهای ایرانی دعوت کرد و یادآور شد: با انتقال این تجربهها، میتوانیم شرایط برگزاری حج را بهتر کنیم. با توجه به تغییراتی که در جهان اسلام رخ داده، اشتیاق مسلمانان برای شرکت در حج بیشتر میشود. کشورهای اسلامی میتوانند با گسترش روابط، شرایط برگزاری حج را آسانتر کنند.
وی با اشاره به توانمندیهای تایلند در توسعه وسایل حمل و نقل عمومی از جمله مترو و مونوریل، تاکید کرد: میتوان چنین امکاناتی را در مکه مکرمه و مدینه منوره نیز راهاندازی کرد تا حاجیان مجبور نباشند برای رسیدن به حرمین شریفین از اتوبوس استفاده کنند یا مسافتهای طولانی را پیاده بروند.
به گفته این مقام مسئول در صورت همکاری کشور عربستان، میتوانیم با یک طرح جامع، مکه و مدینه را از وسایل نقلیه خالی و وسایل نقلیه ریلی زمینی و هوایی را جایگزین کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر آینده روابط ایران و تایلند را بسیار امیدوارنه ارزیابی کرد و گفت: اخیرا رئیس جمهور ایران دیداری با نخست وزیر تایلند داشته که پیش بینی می شود زمینه تعاملات بیشتر ایران و تایلند در حوزهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بیشتر فراهم کند.
تقویت مناسبات مذهبی ایران- قطر
وی همچنین در دیدار با بعثه قطر با بیان اینکه در شرایطی فعلی ضروری است که تمام مسلمانان جهان ارتباطی مستحکم با یکدیگر داشته باشند تا دشمنان مشترک ما نتوانند به اهداف خود دست یابند، گفت: دیدارهای مستمر بعثه ایران و قطر که همه ساله در ایام حج برگزار میشود، میتواند گام موثری برای تقویت این ارتباطات باشد.
نماینده ولی فقیه به ضرورت مشارکت تمام کشورهای اسلامی در توسعه حرمین شریفین اشاره کرد و گفت: انصافا در این چند سال اخیر، تلاشهای قابل تقدیری از سوی عربستان سعودی برای توسعه مسجدالحرام انجام گرفته است.
سرپرست حجاج ایرانی در سرزمین وحی با یادآوری اینکه هم اکنون یکی از دغدغههای اصلی زائران ایرانی دور بودن هتلهایشان از این مسجد شریف است، بیان کرد: دراین شرایط بسیار ضروری است که کشورهای اسلامی، عربستان سعودی را یاری کنند تا هر چه سریعتر توسعه محدوده مسجدالحرام انجام شود و هر سال زائران بیشتری بتوانند به سفر معنوی حج بیایند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین دیدارهایی با روسای بعثه و وزیران حج افغانستان، کویت و الجزایر در مکه برگزار کرده است.
جمهوری اسلامی ایران با اعلام آمادگی برای صادرات خدمات حج به 9 کشور قطر، کویت، چین، برونئی، افغانستان، الجزایر، آفریقای جنوبی، تایلند و کنیا خواستار مشارکت تایلند در ساخت مونوریل و مترو در مدینه و مکه شد.