به گزارش مشرق، رئیس مجلس کشورمان که قرار بود عصر روز شنبه به کشور سوییس سفر کند، در سفری اعلام نشده صبح شنبه (۲۱ مهر) در حالی که خودش هدایت هواپیما را در دست داشت، وارد فرودگاه بیروت شد تا علاوه بر اعلام حمایت ملت و دولت کشورمان از محور مقاومت و مردم مظلوم لبنان، اقتدار جمهوری اسلامی ایران را در بحبوحه حملات بیوقفه رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف بیروت بویژه جنوب این شهر را به نمایش بگذارد.
پس از سفر استراتژیک و مهم قالیباف به بیروت، رئیس مجلس شورای اسلامی برای شرکت در اجلاس بین المجالس جهانی (IPU)، صبح (یکشنبه ۲۲ مهر) در راس یک هیئت پارلمانی وارد ژنو در کشور سوئیس شد.
رئیس مجلس در اولین سخنرانی خود در اجلاس روسای مجالس اسلامی و آسیایی خاطرنشان کرد: دشمن صهیونیستی در ضعیف ترین وضعیت تاریخ منحوس خود قرار دارد و هر نوع همکاری و گفت و گو و پروژه های سیاسی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی باید متوقف شود.
قالیباف در ادامه گفت: امیدوارم صاحب مزاری باشیم که بر سنگ آن نوشته باشند سربازی که در راه مبارزه با اسرائیل شهید شد.
پس از این سخنرانی، در دومین روز از حضور هیئت پارلمانی ایران در ژنو، قالیباف در نشست مجمع عمومی اتحادیه بینالمجالس جهانی در سخنرانی اصلی خود در ژنو با اشاره به این که علم و فناوری در خدمت جنگ کشتار دسته جمعی غیرنظامیان و ترور دولتی توسط صهیونیسم جنایتکار قرار گرفته است، گفت: وضوع این اجلاس استفاده از علم و فناوری و نوآوری برای آینده ای مسالمت آمیزتر و پایدارتر است اما واقعیت این است که امروز علم و فناوری به جای آن که آیندهای صلحآمیزتر برای بشریت به ارمغان آورد در خدمت جنگ کشتار دسته جمعی غیرنظامیان و ترور دولتی توسط صهیونیسم جنایتکار قرار گرفته است.
وی افزود: من مستقیماً از بیروت به اینجا آمده ام از میان خرابههای بمباران هایی که مردم غیرنظامی را شهید و بیش از یک میلیون نفر را آواره کرده است.
وی در ادامه گفت: من صدای مردم مظلوم و مقتدر لبنان هستم. مردمی که مظلومانه هر لحظه منتظر حملۀ ناجوانمردانۀ جنگنده های آمریکایی هستند اما مقتدرانه و با اراده ای تاریخی در شکست دادن بزرگترین دشمن انسانیت تردید به خود راه نداده اند قالیباف تصریح کرد: رژیم فکر می کرد با ترور مرد انسانیت و شرافت یعنی «نصرالله بزرگ» توانسته است پایان مقاومت در لبنان را رقم بزند اما شکست های زمینی و عملیات گولانی به رژیم نشان داد حزب الله زنده است و از سوی مردم لبنان حمایت می شود.
۷ دیدار دو جانبه با سران کشورها در حاشیه اجلاسیه آی پی یو قالیباف در اولین دیدار دو جانبه خود با تولیا اکسون رئیس Ipu دیدار و گفت و گو کرد. رییس مجلس در این دیدار درباره مسئله مردم لبنان و فلسطین تذکر و هشدار داد.
در ششمین دیدار دیپلماتیک نعمان کورتولموش رییس مجلس ترکیه با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ژنو دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس مجلس ترکیه در این دیدار گفت: غزه و فلسطین تنها اهداف اسرائیل نیستند و امروز همه ملت های منطقه مورد هدف اسرائیل هستند، رژیم صهیونیستی به صورت افراطی هیچ تمایزی میان کشورها قائل نیست و اقدامات ضد بشری خود را ادامه می دهد.
در آخرین دیدار دیپلماتیک در ژنو، قالیباف با رئیس مجلس زیمباوه دیدار کرد، در حاشیه این دیدار رئیس مجلس زیمباوه با اشاره به جنایات اسرائیل گفت: همه میدانند که اقدامات اسرائیل برخلاف قوانین بینالمللی و حقوق بشردوستانه است و مردم آسیبدیده به کمکهای بشردوستانه دسترسی ندارند و این از منظر قوانین بینالمللی بهشدت اشتباه است.
اعضای هیئت پارلمانی ایران در ژنو از جمله امیرحسین ثابتی، نبویان، متکی، الهام آزاد و علی اصغر باقرزاده فعالیتهای داشتند و در کمیته های جانبی به سخنرانی پرداخته و از حق و حقوق مردم ایران و فلسطین و لبنان دفاع کردند.
حجت الاسلام نبویان در حاشیه نشست آی پی یو در سخنرانی خود گفت: فعالیتهای هستهای ایران کاملا صلحآمیز و در چهارچوب حقوق و تعهدات آن ذیل معاهده NPT است و هیچگونه تهدید علیه محیطزیست و سلامت انسان ایجاد نمیکند.
وی افزود: ۹۲ درصد بازرسیهای آژانس در مقیاس جهانی در ایران انجام شده. مقایسۀ فعالیتهای صلحآمیز ایران با فعالیتهای کرهشمالی که از معاهده NPT خارج شده و تسهیلات هستهای ساخته، مقایسهای نادرست و غیرمنصفانه است.
امیرحسین ثابتی نماینده دیگر ایران در آی پی یو نیز در نطق خود گفت: در اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی گفتم که با وجود اسرائیل دنیا رنگ آرامش را نمیبیند.
رای مثبت کشورهای حاضر در آی پی یو علیه اسرائیل
امیرحسین ثابتی نماینده پارلمان ایران در ژنو در روایت از خود از آخرین روز این اجلاسیه میگوید: در بین ۱۳۰ کشور حاضر در این دوره رویکرد ضد فلسطینی بسیار قالب بود و ما از کشورهایی که نه عرب هستند و نه مسلمان خیلی جالب بود که علیه فلسطین صحبت کردند و رای دادند.
وی در ادامه میگوید: اوکراین بخشی از رای خود را علیه اسرائیل صادر کرد و بخش زیادی از کشورهای اروپایی و غربی علیه اسرائیل رای دادند و درباره فلسطین رویکرد خوبی داشتند.
ثابتی تصریح کرد: البته متاسفانه برای تصویب قطعنامه دو سوم آرا نیاز است ولی الحمدالله نصف بیشتر کشورها به این قطعنامه رای مثبت به مسئله فلسطین دادند.
وی در پایان گفت: نمایندگان شیلی، اکوادور، الجزایر، تونس، ترکیه، عراق و خیلی از کشورهای دیگر نطق های خوبی علیه اقدامات اسرائیل داشتند.
در روز پایانی این اجلاسه نماینده نروژ دروغ هایی را خطاب ایران و کشورهای منطقه نسبت داده بود که با واکنش نماینده ایران در این اجلاسیه روبرو شد، متکی خطاب به نمایندۀ نروژ گفت: نماینده مردم باش نه جنایتکاران کودککشنمایندۀ نروژ در سخنرانی خود در اتحادیۀ بینالمجالس عملیات ۷ اکتبر را تروریستی نامیده و مدعی شده بود که حمله به سفارتخانههای اسرائیل در دانمارک و سوئد با حمایت ایران انجام شده است.
متکی در پاسخ به او گفت: عملیات قهرمانانۀ ۷ اکتبر کمترین و مشروعترین پاسخ حماس به جنایات ۷۵ سالۀ اسرائیل بود. هزینۀ جنایات هیتلر در اروپا را باید آلمان بپردازد نه مردم فلسطین. شما نمایندۀ مردم نروژ هستید که این روزها در حمایت از آزادی فلسطین در خیابانهای اسلو تظاهرات میکنند. لطفا نمایندۀ مردم باشید نه کودککشها.