کد خبر 165462
تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۷

یک دادگاه ایتالیایی با مخالفت با ادعای غیرقابل پیش بینی بودن زلزله، 7 دانشمند و کارشناس را به علت عدم هشدار نسبت به وقوع زلزله شهر لاکوئیلا به 6 سال حبس متهم کرد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، یک دادگاه ایتالیا دیروز دوشنبه در شهر لاکوئیلا در ایتالیا، کارشناسان و دانشمندان ایتالیایی عضو کمیسیون ملی خطرهای بزرگ را که نتوانسته بودند وقوع این زلزله را پیش بینی کنند، محکوم کردند.

این دادگاه که در سال 2011 توسط یک دانشمند آمریکایی به عنوان دادگاه های محاکمه و تعقیب جادوگران در قرون وسطی توصیف کرده که امواج ضربتی خود را به جامعه علمی بین المللی ارسال می کند.

سوزان هو از سازمان زمین شناسی آمریکا در کالیفرنیا اظهار داشت: متهم کردن این دانشمندان روز غم انگیزی را برای علم رقم زد.

تام جردن زلزله شناس دانشگاه جنوبی کالیفرنیا که یک کمیته بین المللی را برای پیش بینی زلزله پس از زلزله 2009 در ایتالیا ریاست می کند، اظهار داشت که دانشمندان در سراسر دنیا نسبت به این حکم معترض هستند. ما نمی توانیم زلزله را پیش بینی کنیم.

درمیان افراد متهم شده می توان نام انزو بوسچی، مشهورترین زلزله شناس ایتالیایی و جهانی را که رئیس سابق موسسه ملی جئوفیزیک و آتش نشان شناسی است نیز مشاهده کرد.

بوسچی پس از این حکم اظهار داشت: غمگین و ناراحت هستیم، فکر می کردم که تبرئه شدم اما هنوز متوجه نیستم که به چه جرمی متهم شده ام.

برناردو دی برناردینیس از دیگر متهمان که پیشتر مسئول سازمان ملل حمایت مدنی بوده گفت: من خود را در مقابل خدا و مردم بی گناه می دانم.

این دادگاه در سپتامبر 201 آغاز شد و دیروز دوشنبه اول آبان ماه حکم خود را صادر کرد.

جرم متهمان ارائه اطلاعات نادرست، ناکافی و متناقض درباره لرزشهای کوچکی بود که ساکنان لاکوئیلا در هفته ها و ماه های پیش از ششم آوریل 2009 احساس می کردند.

این زلزله 6.3 ریشتری 308 نفر را در این شهر قرون وسطایی به کام مرگ کشید و موجب شد که بازماندگان این زلزله طی ماه ها در چادر زندگی کنند.

انجمن آمریکایی پیشرفت علوم به عنوان یکی از بزرگترین انجمنهای علمی بین رشته ای در جهان این اتهامها و حکم را محکوم کرد و آن را سوء تفاهم کامل درباره علمی دانست که در پس زلزله و احتمالات آن قرار دارد.

در این حکم همچنین آمده است که متهم باید هزینه خسارتها را که صدها هزار یورو می شود جبران کنند.