به گزارش مشرق، عبدالله مرادی مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور اظهار کرد: قانون فعالیت احزاب و گروههای سیاسی مصوب سال ۱۳۹۵ مبنای فعالیت آنها است؛ که بر مبنای آن احزاب و جبهههای سیاسی فعالیت میکنند.
وی با اعلام اینکه هم اکنون در کشور ۱۴۵ حزب فعال و دارای مجوز داریم، افزود: این احزاب میتوانند مطابق قانون در گستره ملی و یا استانی فعالیت کنند؛ از مجموعه ۱۴۵ حزب، ۹۸ حزب ملی و ۴۷ حزب استانی فعال هستند و میتوانند در کنار هم جبهه سیاسی تشکیل دهند. بر همین اساس هم اکنون ۲۱ جبهه سیاسی در کشور فعالیت میکنند.
مدیر کل دفتر امور سیاسی وزارت کشور با تاکید بر توانمندیهای لازم احزاب، تصریح کرد: دغدغه اصلی این است که احزاب در کنار فضای باز فعالیتهای خود که بتوانند آزادانه کنشگری کنند، از لحاظ تشکیلاتی و رسانهای توانمندیهای لازم را داشته باشند. یک حزب نیازمند زیرساختهایی برای فعالیتهای سیاسی خود است که بر مبنای آن ساختارها در رقابتهای سیاسی حضور پیدا میکند.
مرادی به تلاش وزارت کشور برای فعالیت باز سیاسی احزاب اشاره کرد و گفت: بخشی از فعالیتهای حزبی در کشورمان معطوف به قانون انتخابات است و تلاش شد در سال ۱۴۰۳ و در قانون انتخابات مجلس انحصار اعلام فهرستهای سیاسی در اختیار احزاب باشد و این مطابق ماده ۸ این قانون فقط احزاب میتوانند فهرستهای سیاسی را در انتخابات منتشر کنند. این اتفاق بسیار مهمی در این حوزه بود.
وی در همین رابطه ادامه داد: با این اختیار انحصاری مطابق قانون برای احزاب به سمت قاعده مند شدن پیش رفتیم و از فهرستهای بدون شناسنامه و غیر رسمی جلوگیری خواهد شد. شهروندان نسبت به قاعدهمندی فهرستها و فضای سیاسی دانش لازم را کسب خواهند کرد، فرایند طولانی مدتی دارد باید همه تلاش کنیم فرهنگ کار حزبی را در کشور تقویت کنیم. دولت، احزاب، شهروندان و رسانه در کنار هم این عرصه را تقویت کنند.
مدیر کل دفتر امور سیاسی وزارت کشور کنش سیاسی را تخصصی خواند و افزود: عرصه سیاسی و حکمرانی تخصصی هستند واحزاب متخصص این حوزهاند؛ باید تلاش کنیم این موضوع را فرهنگسازی کنیم و مهمترین مانع شکوفایی احزاب مسئله فرهنگ عمومی سیاسی جامعه ما است که مانع ایجاد میکند و میشود با کار رسانهای مستمر بر این مشکل فائق آمد.