به گزارش مشرق، کانال تلگرامی ارزیابی شتابزده نوشت:
تعطیلی پایان هفته (روزهای شنبه و یکشنبه ای که گذشت) مقارن با بیشترین تحرک کمپینهای انتخاباتی و جابجایی دونالد ترامپ و کامالا هریس در سطح کشور بود. یک ماراتن تمام عیار که واقعا مشخص نیست تیم پزشکی چطور این روزها این دو نامزد را سرپا نگه می دارند و کنترل وضعیت سلامت جسمی و تمرکز ذهنی اینها چگونه است؟
قسمت رسانه ای کمپین ترامپ یک ویدئوی ۷۰ثانیه ای تهیه کرده از یک روز کاریِ دونالد ترامپ در این روزها!دیدنی است این ویدئوی کوتاه. اینکه پیرمرد در سن ۷۸سالگی یک روز کاری اش حدود ۱۸ ساعت به طول می انجامد. از ساعتی که از آپارتمانش در خیابان پنجم منهتن نیویورک خارج می شود تا زمانی که باز می گردد. از مصاحبه با فاکس نیوز و چهره های سلبریتی در شبکه های مجازی، تا سخنرانی در ایالتهای کلیدی.
اما این ماراتن، فقط ماراتن جسمی/ذهنی دو نامزد نیست بلکه ماراتنِ خرج کردن برای هزینه های تبلیغات در شبکه های تلویزیونی، تبلیغات در شبکه های مجازی، و برگزاری نشستهای انتخاباتی است. فقط یک قلم پولی که مدیرمالی دو نامزد در اینستاگرام خرج کرده اند شگفت آور است: بنا به گزارش رسمی نیوز ویک، کمپین کامالا هریس در یک بازه سه ماه حدود ۵۵ میلیون دلار به اینستاگرام پول داده تا ۳۶هزار پست تبلیغی در اینستاگرام برای هریس منتشر شود(!). در همین بازه، کمپین دونالد ترامپ ۶ میلیون دلار برای ۵هزار آگهی تبلیغاتی خرج کرده است (که به شکل محسوسی کمتر از هریس است).
اینها فقط گوشه هایی از هزینه وحشتناک رقابت انتخاباتی و برگزاری انتخابات در آمریکاست.
مجموع پولی که هر نامزد "جمع" کرده اند چقدر است؟بنا به گزارش نیویورک پست (+)، مجموعی پولی که کامالا هریس از طرفدارانش دریافت کرده است تا کنون حدود ۱۳۹۰ میلیون دلار ذکر شده است (یعنی ۱.۳۹ میلیارد دلار). علت ذکر عددِ پول جمع شده به واحد "میلیون دلار" این است که مقیاس خوبی به دست می دهد برای تحلیلهای بعدی.
لذا از ۱۳۹۰ میلیون دلار پول جمع شده ۵۵ میلیون دلارش نصیب اینستاگرام شده! (یعنی کمتر از ۴ درصد از پول جمع شده صرف تبلیغات اینستاگرامی شده). این دو عدد مقیاس خوبی از سونامی هزینه ها به ما می دهد.قابل تصور است که فقط «مدیریت مالی و حسابداری» پول جمع شده/خرج شده در این روزها خودش یک سازمان مالی چابک و قوی می طلبد.
در طرف مقابل دونالد ترامپ فقط ۱۰۰۹ میلیون دلار (یعنی ۱.۰۹ میلیارد دلار) پول جمع کرده است (یعنی حدودا ۲۷% کمتر از هریس).
هر کاندیدا از چه کسانی پول گرفته اند؟بنا به گزارشی که خبرگزاری DW آلمان در چند روز اخیر منتشر کرده، در کمپین کامالا هریس ۴۴% پولها توسط مردم اهدا شده و مابقی ۵۶% پول، توسط افراد ثروتمند تامین شده است.
در طرف مقابل در کمپین ترامپ حدود ۶۸% هزینه ها توسط افراد «فوق ثروتمند» (ultrarich ها) تامین شده است و فقط ۳۲% از هزینه های ترامپ توسط مردمِ معمولی طرفدارش تامین شده است.
اما در مجموع چقدر پول باید خرج شود؟طبق پیش بینی وال استریت ژورنال، پیش بینی می شود که هزینه های انتخابات امسال آمریکا به حدود ۱۶،۰۰۰ میلیون دلار (۱۶میلیارد دلار) برسد . برای داشتن "مقیاسی" از این عدد باید گفت کل سود یک سال شرکت نیسان ژاپن با داشتن ۱۳۱هزار مهندس و تولید ۳میلیون و ۲۰۰هزار دستگاه خودرو در ۲۰۲۳ معادل ۳ میلیارد دلار بوده است. یعنی پولی بیش از سود «پنج شرکت نیسان» صرف برگزاری انتخابات در آمریکا می شود.
این هزاران میلیون دلار پول به علاوه انرژی ذهنی و برنامه ریزی گسترده باید صرف شود تا دموکراسی آمریکایی بتواند "موازنه قدرت" را در میان خودش برقرار کند و در این میانه عالیجناب شی و همچنین رفیق پوتین خرسند و مسرور، این گرفتاریِ آمریکاییها را می بینند و در دل لبخند می زنند. آنها می دانند که در تمدن چینی و روسی برای «تقسیم قدرت» به چنین ماراتن پرهزینه و انرژیبری نیاز نیست و از اینکه انرژی آمریکاییها هر چهارسال یکبار اینطور مصروف می شود مسرورند!
همین میزان پول را پوتین ترجیح می دهد که صرف ارتشاش کند و شی جین پینگ ترجیح می دهد که این بودجه را صرف بازرگانی چینی کند!
«انسان» مدرن از زمانی که به مفهوم تقسیم قدرت رسید سعی و خطای بسیار داشته است. ولی در این میانه یک چیز واضح است: در تمدن آمریکایی (که انسان مهاجر بنا نهاده) «تعیین تکلیفِ قدرت» نه در درون یک حزب حاکم (مانند حزب کمونیست چین) و نه در پینگ پنگ میان ولادیمیر پوتین با رفیقش دمیتری مدودف، بلکه در درون یک ماراتن نفس گیر مالی تعیین می شود.
هشت روز دیگر تکلیف این ماجرای پیچیده مشخص می شود.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.