روزنامه گاردین نوشت: قطعی اینترنت و خطوط ارتباطی و محدودیت تردد به‌دلیل حملات اسرائیل، گزارش‌دهی به‌موقع و کافی از وخامت اوضاع در این منطقه و نجات قربانیان توسط تیم‌های امدادی را دشوار کرده است.

به گزارش مشرق، گاردین نوشت: با اتصال دوباره اینترنت در جبالیا واقع در شمال غزه بعد از قطع آن در هفته گذشته، انس الشریف خبرنگار شبکه خبری الجزیره در حساب کاربری خود در رسانه های اجتماعی تلاش کرد به دنیا بفهماند که در ساعت هایی قطع اینترنت در این منطقه چه گذشته است.

وی نوشت: (رژیم) اسرائیل در حملات خود چندین منزل مسکونی را در خیابان منطقه الحوجه هدف قرار داد و تقریبا ۱۵۰ نفر کشته و زخمی شدند اما کسی از تعداد دقیق قربانیان مطلع نیست.

در محاصره شدیدتر از همیشه رژیم اسرائیل در جبالیا و چندین منطقه از شمال غزه که با حضور تانک ها و نیروهای زمینی تنگ تر شده است، تیم های دفاع از غیرنظامیان و اصحاب رسانه قادر به نجات افراد گرفتار در زیر آوارها نیستند. به جز افرادی مانند الشریف که خود در نزدیکی این منطقه زندگی می کند، آنها نمی توانند گزارشی ارائه دهند.

خبرنگار الجزیره در ویدئویی از خیابان های تاریک و خاموش این منطقه گزارش داد: هیچ گروه امدادی و پوشش خبری وجود ندارد و هیچ چیز به جز مرگ و تخریب نیست. کسی برای نجات آنها نمی آید.

پس از گذشت چند روز همچنان گزارشی رسمی و یا جامع از حملات در الحوجه مخابره نمی شود؛ اوضاع در شمال غزه که تردد و ارتباطات در آن به‌شدت دشوار شده است، با گذشت چهار هفته از از سرگیری تهاجم (رژیم) اسرائیل به این منطقه تکرار می شود.

رژیم اسرائیل به طور معمول شبکه های تلفن و اینترنت غزه را در طول جنگ یکساله علیه فلسطینی ها قطع کرده است. شبکه های تلفن و اینترنت به دلیل آسیب به زیرساخت ها یا قطعی برقی یا سوخت ژنراتورها برون خط (آفلاین) هستند.

غیرنظامیان، نیروهای انسان دوستانه، تیم های پزشکی و خبرنگاران و روزنامه نگاران در شمال غزه می گویند این مشکل روز به روز بدتر و تلاش ها برای نجات جان قربانیان از سوی تیم های امدادی و نجات دشوار تر می شود و به روزنامه نگاران اجازه نمی دهند درباره اتفاقات در آنجا گزارش دهند.

به نوشته این روزنامه، رفت وآمد بین بیمارستان ها، سازمان های امداد رسان و کارکنان بخش سلامت به صورت پراکنده صورت می گیرد و جنگ زمینی، تردد در این منطقه را بشدت خطرناک کرده است و از این رو هماهنگی ها و جمع آوری اطلاعات درباره آمار تلفات و زخمی ها دشوار شده است. چهارشنبه گذشته بعد از حمله نیروهای اسرائیلی به یک تیم کمک رسان، خدمات دفاع از غیرنظامیان به تعلیق در آمد. حملات رژیم اسرائیل ماشین آتش نشانی آنها را نابود کرد.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که عملیات هوایی و زمینی رژیم اسرائیل در شمال غزه باعث کشته شدن دستکم ۸۰۰ نفر شده است. ۴۰۰ نفر ساکن در این منطقه می گویند اوضاع تاکنون تا این اندازه دشوار نبوده است. (رژیم) اسرائیل به بیمارستان و سرپناه ها حمله کرده و ذخیره آب و غذا به دلیل قطع انتقال کمک ها و محاصره جبالیا، بیت لاهیا و بیت حنون به دلیل محدودیت ترددها رو به اتمام است. چندین نفری که با روزنامه گاردین صحبت کردند گفته اند که آب آشامیدنی سالم نیز بیش از یک هفته است که تمام شده و آنها برای زنده ماندن روزانه مقادیر کمی آب فاضلاب می نوشند.

این گزارش افزود: در صدر همه این مشکلات، به نظر می رسد رژیم اسرائیل حملات خود علیه روزنامه نگاران را تشدید کرده است: در روزهای گذشته پنج خبرنگار در حملات هوایی اسرائیلی ها شهید شدند و هفته گذشته رژیم اسرائیل مدعی شد شش خبرنگار دیگری که هنوز در شمال غزه فعال هستند، از جمله الشریف عضو گروه های مقاومت حماس یا جهاد اسلامی فلسطین هستند و آنها را به اهداف احتمالی تبدیل کرده است.

مرکز حقوق بشر غزه در گزارش جدید خود اعلام کرد تاکنون دستکم ۱۷۰ نفر از روزنامه نگاران در غزه به شهادت رسیده اند و ۸۶ موسسه رسانه ای تخریب شده است.

فیونا اوبراین مدیر سازمان خبرنگاران بدون مرز گفت: از تداوم اتهامات بی پایه و اساس درباره ارتباط روزنامه نگاران در غزه با گروه های تروریستی کاملا ناراضی و خشمگین هستیم.... اسناد منتشر شده از سوی (رژیم) اسرائیل، ادله کافی را برای اثبات این اتهامات نشان نمی دهد و مجوزی برای به شهادت رساندن روزنامه نگاران و قرار دادن آنها در معرض خطرات بالاتر نیست.

وی گفت: (رژیم) اسرائیل با به شهادت رساندن روزنامه نگاران، تلاش های نظام مندی را برای حمله به پوشش خبری در غزه و توقف گزارش دهی درباره اوضاع در این منطقه انجام می دهد. تحقیقات ما نشان می دهد که مصونیت کاملی برای آنها وجود ندارد.

منبع: ایرنا