بنا بر تخمین منابع معتبر نظامی، در یک سال اخیر بیش از ۸۵ هزار تن مواد منفجره بر سر مردم بی دفاع غزه فرود آمده است.

سرویس جهان مشرق _ علی رغم ده ها گزارش سازمان های بین المللی، تظاهرات گسترده ضد جنایات انجام شده صهیونیست ها و تلاش برخی کشورهای دنیا برای محکومیت و توقف کشتار مردم بی دفاع فلسطین در نوار غزه، رژیم صهیونیستی با حمایت امریکا همچنان به بمباران وحشیانه و جنایت علیه بشریت در این منطقه ادامه می دهد.

در یک سال اخیر بیش از ۴۳ هزار فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیده اند، ده ها هزار نفر دیگر زخمی شده اند و بیش از ۲ میلیون نفر در بدترین شرایط ممکن و کمبود شدید امکانات در آستانه فصل سرما در اردوگاه های موقت یا ساختمان های تخریب شده زندگی می کنند؛ حجم تخریب و ویرانی بافت شهری نوار غزه به حدی است که برخی منابع تحلیلی ادعا می کنند حتی اگر امروز جنگ در غزه متوقف شود احتمالا بیش از ۱۰ سال طول خواهد کشید تا آوار برداری به پایان رسیده و روند بازسازی آن آغاز شود.

صهیونیست استراتژی مشابهی را نیز در خاک لبنان پی گرفته و مشغول از بین بردن امکان زندگی برای ساکنین جنوب این کشور به بهانه مبارزه با مقاومت هستند.

تخریب بافت شهری غزه؛ معادل ۶ بمب اتمی هیروشیما

در فاصله اکتبر ۲۰۲۳ تا اکتبر ۲۰۲۴ رژیم صهیونیستی دست به بمباران استراتژیک نوار غزه با یک هدف مشخص زده است: از بین بردن امکان زندگی در بلند مدت.

نقشه مناطق بمباران شده در نوار غزه با نقاط قرمز

بار اصلی بمباران و تخریب بافت شهری غزه بر عهده نیروی هوایی اسرائیل بوده است که به کمک صدها فروند جنگنده و ده ها هزار تیر مهمات هواپرتاب اهدایی امریکا اقدام به بمباران وحشیانه و کور به ویژه در بخش شمالی شهر غزه و محله هایی نظیر جبالیا، شجاعیه، زیتون، بیت حانون و بیت لاهیا کرده است.

در کنار نیروی هوایی رژیم، توپخانه ارتش اسرائیل و واحدهای تخریب زمینی صهیونیست ها نیز هر آنچه در بمباران هوایی ممکن است تا حدودی سالم مانده باشد را با استفاده از خرج های انفجاری به طور کامل تخریب می کنند.

بنا بر تخمین منابع معتبر نظامی، در یک سال اخیر بیش از ۸۵ هزار تن مواد منفجره بر سر مردم بی دفاع غزه فرود آمده است؛ این میزان تقریبا برابر با ۶ بمب اتمی "پسر کوچک" است که در جنگ جهانی دوم توسط امریکا در شهر هیروشیما ژاپن مورد استفاده قرار گرفته بود.

تکرار سناریوی "زمین سوخته" از غزه تا جنوب لبنان

اما صهیونیست ها پس از اینکه دیگر چیزی برای نابود کردن در نوار غزه باقی نمانده بود این بار استراتژی زمین سوخته خود را به خاک لبنان منتقل کردند.

تصویر ماهواره ای قبل و بعد از تخریب ۳ شهرک عیتا الشعب، رامیا و محیبب در جنوب لبنان

از روز ۱ اکتبر ۲۰۲۴ که جنگ زمینی در جنوب لبنان آغاز شد شاهد تکرار صحنه هایی بودیم که به مدت ۱ سال در نوار غزه اتفاق افتاده بودند.

بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ماهواره ای واشینگتن پست تا پایان ماه اکتبر ۲۰۲۴، نزدیک به یک چهارم ساختمان ها در ۲۵ شهرک لبنان در نزدیکی مرز سرزمین های اشغالی آسیب دیده یا ویران شده اند.


تخریب گسترده شهرک عیتا الشعب

در سراسر مناطق مرزی، حداقل ۵۸۶۸ ساختمان آسیب دیده یا ویران شده است. نیمی از سازه ها در دو منطقه عیتا الشعب و کفر کلا شدیداً آسیب دیده است.

اکثریت قریب به اتفاق این خسارات (تقریباً ۸۰ درصد) از ۲ اکتبر، یک روز پس از آغاز تهاجم زمینی اسرائیل به لبنان رخ داده و از آن زمان تاکنون، تخریب با سرعتی سریع ادامه یافته و تقریباً هر دو هفته یکبار دو برابر می‌شود، حتی زمانی که صهیونیست ها ادعا کرده بودند که مایل به آغاز مذاکرات برای پایان دادن به جنگ هستند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی یکماه پیش در یک سخنرانی خطاب به مردم لبنان مدعی شده بود: «جنگ اسرائیل با شما نیست؛ با حزب الله است.»

اما تحلیلگران می‌گویند که میزان خسارات وارده در سراسر منطقه مرزی حاکی از یک کمپین سیستماتیک برای پاکسازی منطقه است؛ مشابه تلاش‌های ارتش اسرائیل در بخش‌هایی از غزه و این ممکن است با اتمام جنگ، بازگشت به خانه‌ را برای بسیاری از لبنانی ها غیرممکن سازد.

تخریب گسترده مراکز مذهبی به ویژه مساجد و کلیساها در مناطق شیعه و مسیحی نشین جنوب لبنان نیز از دیگر جنایات صهیونیست ها است که نقض رسمی ماده ۸ اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی و یک جنایت جنگی محسوب می شود.


بمب گذاری و انهدام مسجدی در جنوب لبنان

صهیونیست ها بمباران و تخریب گسترده بافت ساختمانی در ضاحیه بیروت را نیز از اواخر سپتامبر سال جاری در دستور کار قرار دادند؛ تا تاریخ ۲۷ سپتامبر بیش از ۳۷۰ ساختمان در مناطق نظیر غبیری، برج البراجنه و حاره حریک در ضاحیه بیروت تخریب شدند که مساحت تقریبی ۱۲ کیلومتر مربع را شامل می شوند.

نقشه مناطق بمباران شده در ضاحیه بیروت

برچسب‌ها