کد خبر 1661531
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: مرکز تحقیقات اسلامی تاکنون بیش از ۱۳۰ استفتاء از مراجع تقلید در موضوعات مختلف دریافت کرده و در آینده نیز این اقدام با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام والمسلمین علی نهاندی روز سه شنبه در نشست مشترک با سردبیر خبرگزاری خانه ملت خاطر نشان کرد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در حوزه پاسخگویی به مجلس شورای اسلامی بیش از ۴۴۰ طرح و لوایح ارسالی از مجلس شورای اسلامی را بررسی، ۶۳۲ عنوان گزارش کارشناسی را تهیه و منتشر و اساتید، فضلا و کارشناسان مرکز یک هزار و ۴۴۰ نوبت در کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کردند.

وی هم چنین از ۵۸۰ نشست علمی تخصصی ناظر به طرح ها و لوایح، ۲۳ کرسی های علمی ترویجی، چهار کنفرانس بین المللی فقه و قانون با موضوعات (رابطه بین فقه و قانون، اخلاق و قانون با نگاهی فقهی و حقوقی، فقه، قانون و واقعیت های اجتماعی و حکمرانی دینی و تنظیم گری در مسائل اساسی معاصر) خبر داد و گفت: این مرکز تاکنون پنج دوره مدرسه پارلمانی با موضوعات فرآیندهای قانون‌گذاری، ظرفیت‌ها و چالش‌های استفاده از فقه در تقنین، تعامل شرع و قانون و تأثیر آن بر نظام قانون‌گذاری، قانون‌گذاری؛ مبانی، شاخص‌ها و چالش‌ها در افق کارآمدی و جایگاه، ساختار و کارکرد کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در افق کارکرد نظارتی مجلس و زن و خانواده در گستره تقنین و سیاستگذاری را برگزار کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: در مدرسه های پارلمانی مرکز که با ارائه بیش از ۶۰ استاد حوزه و دانشگاه و متخصص در عرصه قانونگذاری برگزار شد، بیش از یک هزار و ۵۵۰ طلبه و دانشجو با مباحث قانونگذاری و فرآیندهای آن آشنا شدند.

نهاوندی یادآورشد: بیش از یک هزار و ۳۲۰ استاد حوزه و دانشگاه با مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همکاری پژوهشی دارند.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در عرصه تعاملات سازمانی با بیش از ۵۰ سازمان و مرکز وارد تعامل شده و تاکنون ۳۶۰ استاد و کارشناس مرکز در کارگروه ها و جلسات مشترک با سازمان ها محوریت قانونگذاری شرکت کردند و خروجی این تعامل ها انعقاد حدود ۸۰ تفاهم نامه همکاری مشترک می باشد.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش این مرکز در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: در این نمایشگاه آثار علمی مرکز شامل کتب و گزارش های علمی و برخی دیگر از دستاوردهای مرکز در معرض دید نمایندگان مجلس قرار می گیرد.