بازیکن اسبق تیم ملی کشورمان گفت: ما باید از این قبیل دیدارها مثل بازی با قرقیزستان وکره شمالی به عنوان مسابقات تدارکاتی برای هماهنگی بیشتر تیم و ورود نفرات جوان‌تر به جمع بازیکنان استفاده کنیم.

سرویس ورزش مشرق - علی لطیفی بازیکن اسبق استقلال و تیم ملی کشورمان که سابقه حضور در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه را نیز در کارنامه خود دارد در گفتگو با مشرق، اوضاع و احوال استقلال در آستانه حضور در رقابت‌های لیگ نخبگان آسیا، ورود سرمربی جدید و تغییراتی که پیرو آن استقلال به اولین برد خود با این مربی دست پیدا کرد همچنین بازی تیم ملی مقابل کره شمالی اظهاراتی را مطرح کرد.

مسابقه تیم ملی برابر کره شمالی را دیدید؟

بله واقعاً به قول آقای قلعه نویی ما خوش شانس بودیم که فوتبال تنبیه مان نکرد. متاسفانه ما در نیمه دوم به شدت سهل انگارانه وارد زمین شدیم و تصور می‌کردیم که می‌توانیم ۶ گل به این تیم بزنیم اما وقتی تیم کره با شناخت خوب و آنالیز بچه‌های ما در نیمه دوم توانست چند موقعیت خطرناک را روی دروازه ایجاد کند. شجاع خلیل‌زاده در نهایت مجبور شد خطای منجر به اخراج داشته باشد و این وضعیت تیم ما را در بد زمانی ۱۰ نفره کرد. اخراج شجاع خلیل‌زاده واقعاً شوک بدی بود که تیم را تحت تاثیر قرار داد و این اتفاق نباید رخ می‌داد.

به طور کلی بازی را چطور دیدید؟

بازی دو نیمه کاملا متفاوت داشت. ما در نیمه اول با انگیزه بسیار بالا و این ذهنیت که ممکن است کره شمالی برای ما خطرساز شود وارد میدان شدیم و دیدیم که در چنین شرایطی تیم ملی کشورمان چطور توانست حریفش را با سه گل به رختکن برگرداند اما در نیمه دوم ما کاملا متفاوت ظاهر شدیم و با دست کم گرفتن حریف باعث شدیم تا آنها دو گل به ما بزنند و یک بار هم تیر دروازه‌مان را به لرزه در بیاورند. شاید اگر بخواهیم منصفانه صحبت کنیم باید گفت که ما یک نیمه بردیم و یک نیمه هم باختیم اما شانس داشتیم که در نیمه اول یک گل بیشتر زده بودیم.

عملکرد خط دفاعی و دروازه‌بانمان را چطور ارزیابی کردید؟

وقتی فشاری روی دروازه نباشد نمی‌توان عملکرد این دو پست را خیلی مورد بررسی قرار داد. ما دیدیم که در نیمه اول کره شمالی بیشتر در حال دفاع کردن بود بنابراین خطری هم ایجاد نکرد. اما در نیمه دوم وقتی فشار روی دروازه ما زیاد شد ما هم گل خوردیم، هم توپ به تیر دروازه‌مان خورد و هم یک اخراجی دادیم. کره هر کاری خواست کرد. در چنین شرایطی واقعا نمی‌توان نمره قبولی به خط دفاعی تیم داد و این برای مراحل بعد و بازی مقابل تیم‌های خطرناک‌تر دردسرساز خواهد شد. قطعاً امیر قلعه نویی این مسائل را دیده و می‌داند که با این شرایط نامطمئن نمی‌توان در دیدارهای جدی‌تر عملکرد بهتری را از خط دفاعی و دروازه‌بان تیم ملی انتظار داشت.

به طور کلی اوضاع تیم ملی در جدول گروهی مقدماتی جام جهانی را چطور می‌بینید؟

طبیعتاً ما امتیازات خوبی کسب کرده‌ایم و با این برد آخر تقریباً به صعود نزدیک شده‌ایم که البته ما خیلی نگران بحث صعود نبودیم. از طرفی قرار گرفتن در گروهی که تقریباً تیم‌های آن آسان هستند این فرصت را در اختیار ما قرار داد که بتوانیم با خیال آسوده به استقبال جام جهانی برویم اما ما باید از این دیدارها مثل بازی با قرقیزستان و کره به عنوان مسابقات تدارکاتی برای هرچه بیشتر هماهنگ شدن تیم و ورود نفرات جوان‌تر به جمع بازیکنان استفاده کنیم.

در حال حاضر چنین تغییر نسلی را شاهد هستیم؟

نسبتاً بازیکنان کم سن و سال‌تر و جوان به ترکیب راه یافته‌اند و این اتفاق خوبی است که آرام آرام صورت می‌گیرد. ما هنوز از مهدی طارمی و سردار آزمون به عنوان بازیکنان پا به سن گذاشته صحبت نمی‌کنیم که نسل جدید مثل محبی و قائدی به جمع بازیکنان خط حمله تیم ملی اضافه شده‌اند، این اتفاق خوبی است. از طرف دیگر به هر حال این اتفاق باید رخ می‌داد و نباید اینقدر صبر کنیم که بازیکنانی مثل آزمون و طارمی و امثال این بچه‌ها که از جام جهانی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ تا امروز در خدمت تیم ملی بوده‌اند به مراحلی برسند که دیگر کارایی لازم را نداشته باشند و ما هم پشتوانه خوبی نداشته باشیم.

حضور دو فوروارد سابق استقلال در خط حمله تیم ملی چطور بود؟

این دو بازیکن در کنار دیگر فوتبالیست بوشهری تیم ملی مان واقعا شرایط خط حمله را بهبود بخشیده‌اند. از طرفی من واقعاً تاسف می‌خورم که چرا این بازیکنان در استقلال ماندگار نشدند. امروز یکی از نقاط ضعف بزرگ تیم استقلال نداشتن مهاجم تمام کننده و از دست دادن موقعیت‌های خوب مقابل دروازه حریفان است. وقتی قائدی توپ را به این زیبایی بین مدافعان و هافبک‌های حریف به گردش در می‌آورد و با ارسال پاس در عرض و یا عمق محبی و طارمی را صاحب موقعیت می‌کند و یا خودش به خوبی در موقعیت گلزنی قرار می‌گیرد افسوس می‌خوریم که چرا استقلال به این راحتی چنین بازیکنان خوبی را از دست داد. معمولاً باشگاه‌ها از جذب چنین نفراتی نهایت استفاده را می‌کنند اما استقلال حداقل استفاده را کرد.

استقلال چطور می‌توانست حداکثر استفاده را از داشتن چنین بازیکنانی ببرد؟

وقتی قرارداد یک ساله با بازیکن خوبی مثل محمد محبی بسته می‌شود نتیجه‌اش همین است. او به استقلال آمد و در یک فصل ۱۲ گل زد و در پایان فصل با پرداخت مبلغی جزئی خودش را ترانسفر کرد و به روسیه رفت. چنین شرایطی نباید برای استقلال رقم بخورد. مشکلات مدیریتی و نبودن دقت در بحث قراردادها منجر به چنین وضعیتی می‌شود. یک بازیکن مثل محبی یا قائدی باید حداقل قرارداد ۴ تا ۵ ساله با باشگاه استقلال ببندند و اگر هم قرار بر انتقال این بازیکنان به باشگاه‌های داخلی و خارجی باشد باز هم باید در نهایت به استقلال برگردند. مثل قرارداد قایدی با شباب الاهلی امارات. چون زمانی می‌رسد که مثل امروز استقلال از نداشتن مهاجم با مشکل مواجه می‌شود و به همین خاطر باید بتواند خودش را در شرایطی قرار بدهد که لااقل از بازیکنان این چنینی نهایت استفاده را ببرد.

به نظر شما سرمربی تازه وارد استقلال می‌تواند یک فوروارد خوب برای این تیم بیاورد؟

قطعاً در چنین شرایطی که همه بازیکنان خوب تیم دارند آوردن یک مهاجم خوب بیکار سخت است. اصلاً مگر مهاجم خوب بیکار می‌شود! طبیعتاً ما باید یک بازیکنی را برای نیم فصل دوم جذب کنیم که نه خیلی عالی است و نه خیلی بد. چون راهی غیر از این برای ما باقی نمی‌ماند. باید یک قرارداد کوتاه مدت ببندیم و در نهایت پایان فصل از وجود یک بازیکن خوب در خط حمله استفاده کنیم.

به طور کلی نظرتان درباره عملکرد سرمربی تازه وارد و آینده او در استقلال چیست؟

من هم مثل سایر پیشکسوتان به عملکرد این مربی در ادامه مسیر امیدوارم. با دوستان استقلالی که صحبت می‌کردم همگی بر این اعتقادند که وضعیت تیم نسبت به ابتدای فصل بهتر شده و این شرایط کاملاً محسوس است. نتیجه‌اش هم در دو بازی با الهلال و تراکتور مشاهده شد. ما باختیم اما بازنده‌ای شبیه به باخت‌های ابتدای فصل نبودیم. لااقل چند حرکت تاکتیکی داشتیم و تیم مقابل را که البته ضعیف هم نبود تحت تاثیر قرار دادیم. ولی نتیجه کلی این اتفاقات خوب در بازی با مس رفسنجان مشاهده شد و من فکر می‌کنم این روند ادامه پیدا می‌کند. با ادامه همین روند قطعاً تیم هم به وضعیت بهتری در جدول رده‌بندی دست پیدا خواهد کرد. من معتقدم باید به این مربی فرصت داد و از او حمایت کرد تا در ادامه نتایج بهتری هم با تیم بگیرد.

برچسب‌ها