کد خبر 166302
تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۱

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه مردم ایران خاطره خوبی از رفتار خصمانه دولت انگلیس ندارند، اعلام کرد که تهران فعلاً طرح خاصی برای ایجاد تغییر در وضعیت رابطه با لندن دنبال نمی‌کند.

به گزارش مشرق، رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در گفت‌وگویی مشروح با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، به گفت‌وگوهای ایران و 1+5، انتخابات آمریکا، روابط تهران و لندن و همچنین تهران و منامه، سفر هیئت پارلمانی اروپا به تهران، تحریم‌های اتحادیه اروپا، تحولات سوریه و ... پرداخت.

وی در این گفت‌وگو عنوان کرد مسیری که اتحادیه اروپا در تحریم‌های یکجانبه علیه ایران دنبال می‌کند، مسیری نادرست، غیرمنطقی، غیر عادلانه و نهایتاً بر علیه منافع کشورهای اروپایی است.

مهمان‌پرست همچنین گفت که مردم ایران از وضعیت کنونی در روابط با لندن ناراضی نیستند.

و اما مشروح گفت‌وگوی فارس با مهمان‌پرست؛

*در عمل تغییری مشاهده نشد

مهمان‌پرست در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اینکه کدام یک از کاندیداها (اوباما و رامنی) شانس بیشتری برای پیروزی دارند و در صورت پیروزی چه سیاستی را در قبال ایران در پیش خواهند گرفت؟ عنوان کرد: بحث‌هایی که در حال حاضر در رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا مطرح می‌شود، بیشتر اهدف داخلی خود آمریکا را دنبال می‌کند و مسائلی که در این مناظره‌ها بحث می‌شود، بیشتر برای جلب آراء مردم در داخل آمریکاست.

وی افزود: هر دولتی که بخواهد در آمریکا سرکار بیاید، در صورتی می‌تواند در سیاست خارجی موفق باشد و گذشته تاریک سیاست خارجی آمریکا را به وضعیت بهتر تبدیل کرده و از میزان نفرت ملت‌ها نسبت به مقامات آمریکایی و عملکرد آنها بکاهد که در عمل به حقوق ملت‌ها و استقلال و تمامیت ارضی کشورها احترام بگذارد و از موضع برابر و احترام کامل با کشورهای مستقل برخورد کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: اگر واقعاً چنین چرخشی در سیاست خارجی دولت آینده آمریکا وجود داشته باشد، وابسته به هر جریان و حزبی باشد، می‌تواند تأثیر مثبتی در عملکرد و نتایج اقدامات آمریکایی‌ها داشته باشد، والا اگر قرار باشد دولتی که روی کار می‌آید همچنان به سیاست‌های غلط و اشتباه خود در پایمال کردن حقوق ملت‌ها و برخوردهای غیرقانونی و یکجانبه ادامه داده و در راستای تحمیل سیاست‌ها و قوانین داخلی آمریکا به سایر کشورها و در ایجاد بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه و کشورهای مختلف، لشکرکشی و تهدید نظامی و نقض حقوق ملت‌های منطقه حرکت کند، هیچ تفاوتی با عملکرد تاریک گذشته آمریکا نخواهد داشت.

مهمان‌پرست نوع سیاست‌هایی که توسط مقامات آمریکایی و اروپایی علیه ملت ایران اعمال شد را در جهت خصومت و دشمنی با این ملت برشمرد و افزود: هیچ اقدامی که نشانگر حسن‌نیت و قدم برداشتن برای جبران اشتباهات گذشته یا تغییر اساسی در رفتار و منش دولتمردان آمریکایی نسبت به کشورهای مستقل باشد را مشاهده نکردیم.

به گفته وی ادعای تغییرات اساسی مطرح شد، ولی در عمل چیزی که نشانگر تغییرات اصولی در رفتار غلط گذشته آمریکایی‌ها باشد، در این مدت به چشم نخورد.

*نگرانی‌ها از سفر هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا به تهران

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا به ایران که اعتراضات صهیونیست‌ها و مقامات آمریکایی را برانگیخته، نیز خاطرنشان کرد: آنچه که متأسفانه در دنیای غرب صورت می‌گیرد ایجاد تصویری غیر واقعی از کشورهای مستقل است. آنها با کمک رسانه‌های وابسته تلاش می‌کنند تا ترس و نگرانی غیرواقعی از کشورهای مستقل و قدرتمند را در افکار عمومی ایجاد کنند. به همین خاطر فکر می‌کنیم باید در زمینه دیپلماسی عمومی و روشن کردن ذهن مردم دنیا و معرفی واقعیت‌های کشورمان به افکار عمومی دنیا از همه زمینه‌های ممکن بهره ببریم.

وی ادامه داد: اینکه هیئت‌های پارلمانی به عنوان نمایندگان مردم رفت و آمد کنند، نباید موجبات نگرانی باشد. مگر اینکه برخی جریانات سیاسی و کشورهای غربی نگران این باشند که واقعیت‌های کشور و ملت ما با تصویری که سعی کردند ارائه کنند، متفاوت باشد و این رفت و آمدها حقانیت کشور ما را به اثبات برساند و از این جهت نگران آگاهی افکار عمومی باشند.

*اروپا از هویت مستقل خود دفاع کند

مهمان‌پرست در ادامه این گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به مشکلات جدی که اتحادیه اروپا با آن روبرو است، گفت: بحران‌های اجتماعی و اقتصادی در غرب ریشه‌ای است و آمریکایی‌ها تلاش کردند در حد ممکن این بحران را از داخل کشورشان به کشورهای اروپایی منتقل کنند و دنباله روی برخی کشورهای اروپایی و یا مجموعه اتحادیه اروپا از سیاست‌های آمریکا برای آنها مشکلات زیادی را به وجود آورده است.

وی با اشاره به نارضایتی‌های اجتماعی، بحران بیکاری، کاهش رشد اقتصادی و بدهی‌های روزافزون در اروپا، خاطرنشان کرد: در این شرایط منافع ملی کشورهای عضو اتحادیه اروپا اقتضا می‌کند آنها از همه ظرفیت‌ها برای توسعه روابط با کشورهای مختلف استفاده کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه کشورهای آسیایی قدرت‌های نوظهور اقتصادی دنیا خواهند بود، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری قدرتمند در منطقه می‌تواند ظرفیت‌های بسیار بالایی برای همکاری با سایر کشورها داشته باشد.

وی با ذکر این نکته که جمهوری اسلامی ایران در منطقه استراتژیک به لحاظ جغرافیایی قرار گرفته، افزود: ایران نقطه تلاقی کریدورهای شمال، جنوب و شرق و غرب است و دارای ظرفیت‌های بزرگی می‌باشد و از طریق ایران می‌توان با 15 کشور همسایه ارتباطات خوبی برقرار کرد.

مهمان‌پرست اضافه کرد: اگر اتحادیه اروپا بخواهد خود را از این ظرفیت محروم کند، بدین معناست که به خاطر پیروی از سیاست‌های هدفمند مقامات آمریکایی منافع ملی خود را زیر پا می‌گذارد. توصیه ما همیشه این بوده که کشورهای اروپایی از هویت مستقل خود دفاع و ارزش‌ و جایگاه خود را به خوبی درک کرده و برای حل مشکلات و تأمین منافع‌ ملی از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: در صورتی که این آمادگی برای داشتن یک رابطه مفید و سودمند به طور متقابل در کشورهای اروپایی به وجود بیاید، می‌توانیم گام‌های مثبتی را برداریم که منافع کشورهای اتحادیه اروپا، کشور ما و کشورهای همسایه ما را تأمین کند.

به باور وی مسیری که اتحادیه اروپا در تحریم‌های یکجانبه علیه ایران دنبال می‌کند، مسیری نادرست، غیرمنطقی، غیر عادلانه و نهایتاً بر علیه منافع کشورهای اروپایی است.

*مردم ما از وضعیت کنونی در روابط با لندن ناراضی نیستند

مهمان‌پرست درباره آینده روابط تهران و لندن و اینکه آیا با گذشت حدود یک سال از قطع روابط سیاسی مستقیم، پالسی از سوی طرف مقابل برای برقراری مجدد روابط داده شده؟ با بیان اینکه ملت ما خاطره خوبی از رفتار خصمانه دولت انگلیس ندارد، به حرکت‌های نسنجیده‌ای که مقامات انگلیسی در خارج کردن دیپلمات‌هایشان و ایجاد زمینه‌ برای قطع روابط سیاسی مستقیم انجام دادند اشاره کرد.

سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: مردم ما خیلی از این وضعیت ناراضی نیستند؛ آنها احساس می‌کنند رابطه با سایر کشورها موقعی مفید خواهد بود که در این رابطه رفتار خصمانه مشاهده نشود.

وی گفت: ما فعلاً طرح خاصی برای ایجاد تغییر در وضعیت رابطه با انگلیس دنبال نمی‌کنیم.

*اشتباهی که کانادایی‌ها تکرار کردند

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان به اقدام کانادا در بستن سفارتش در تهران و اخراج دیپلمات‌های ایرانی از اتاوا اشاره کرد و گفت: کانادا اشتباه مقامات انگلیسی را تکرار کرد و در این نوع تصمیم‌گیری‌های عجولانه و نسنجیده سایه تحمیل سیاست‌های نامشروع مقامات آمریکایی و اروپایی دیده می‌شود.

به گفته وی اگر کشورها با توجه به دیدگاه‌ مستقل خود و براساس منافع ملیشان حرکت کنند، نتیجه این رویکرد نباید انجام چنین اقدامات غیرحرفه‌ای باشد.

*1+5 فرصت خواستند پاسخ دهند، ولی هنوز نداده‌اند

مهمان‌پرست در خصوص مذاکرات ایران و گروه 1+5 با بیان اینکه آخرین بار در اجلاس مسکو پیشنهادهای کاملاً مشخصی را به 1+5 ارائه کردیم، اظهار داشت: این پیشنهادات برای اینکه مذاکرات نتایج مثبتی را در برداشته باشد، می‌تواند مفید باشد.

وی با ذکر این نکته که طرف مقابل در همان زمان پیشنهادات ایران را جامع و سازنده توصیف کرد، یادآور شد: فرصت خواستند تا پاسخ پیشنهادات را ارائه کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که جمهوری اسلامی ایران همواره آماده مذاکره بوده، خاطرنشان کرد: آقای جلیلی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران پیشنهادات روشن ما را مطرح کرد و این طرف مقابل بوده که تا الان پاسخی را نداده است.

مهمان‌پرست با اشاره به تحریم‌های اخیر اتحادیه اروپا علیه کشورمان، اظهار داشت: در همین فاصله اقدام به تحریم و فشار بیشتر کردند که از نظر ما رویکردی اشتباه و اشتباه محاسباتی است که با توسل به این شیوه‌ها، بخواهند حقوق ملت ما را نادیده بگیرند و یا مردم ما را تسلیم خواسته‌های خود کنند.

وی در توصیه‌ای به آنها گفت: باید از اشتباه در محاسبات و رویکردهای نادرست دست برداشته و به سمت رویکرد منطقی حرکت کرده و به ادامه گفت‌وگوها برگردند. 

سخنگوی وزارت خارجه را‌ه‌حل مسئله هسته‌ای ایران را به رسمیت شناختن حقوق کامل ما براساس معاهده NPT در بهره‌مندی از دانش هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز و داشتن چرخه سوخت و حق غنی سازی برای اهدافی عنوان کرد که کاملاً صلح آمیز بودن آن مشخص است.

وی با اشاره به اظهارات کاترین اشتون مبنی بر آمادگی برای ادامه مذاکرات، تصریح کرد: بارها اعلام کردیم روش‌های اشتباه و اعمال فشار با گفت‌وگوهای سازنده همخوانی و سازگاری‌ ندارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: هنوز توافقی برای دور بعدی مذاکرات و زمان و مکان آن صورت نگرفته و به محض حصول توافق، توسط تیم مذاکره کننده اعلام خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره درخواست آمریکا از هند برای میانجیگری به منظور حل موضوع هسته‌ای ایران، با بیان اینکه فعالیت‌های هسته‌ای ما کاملاً شفاف، روشن و با نظارت و همکاری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صورت می‌گیرد و جزو حقوق اساسی ملت ماست، تأکید کرد: معاهده NPT بر آن تصریح دارد.

به گفته مهمان‌پرست بهترین و سریع‌ترین راه برای حل این مسئله، دست برداشتن از بهانه‌گیری و به رسمیت شناختن این حق است.

* مذاکرات ایران و آژانس

وی درباره زمان مذاکرات نمایندگان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز اظهار داشت: اگر توافقی برای ادامه مذاکرات نمایندگان ما و تیم آژانس صورت بگیرد، اعلام می‌شود. تا جایی که مطلع هستم، هنوز صحبت خاصی برای بحث جدیدی مطرح نشده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ارتباط با اخبار منتشر شده درباره سفر یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، عنوان کرد: طبیعی است کشورهایی که عضو یک معاهده و سازمان بین‌المللی هستند، با مسئولان آن سازمان گفت‌وگو، نشست و رفت و آمد داشته باشند. این همکاری ایجاب می‌کند این ارتباطات‌ صورت گیرد، به‌خصوص نسبت به جمهوری اسلامی ایران و آژانس که تا الان بیشترین همکاری را با هم داشته‌اند.

وی افزود: ولی اینکه چه زمانی سفر و گفت‌وگو انجام شود، بستگی به توافق طرفین دارد. هر زمان قطعی شد، از طریق مجاری رسمی اعلام می‌شود.

*رژیم صهیونیستی تنها مانع تحقق خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای

سخنگوی وزارت خارجه درباره کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای که قرار است در ماه دسامبر در هلسینکی پایتخت فنلاند برگزار شود، با بیان اینکه بحث خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای همواره جزو اولویت‌های اقدامات ما بوده،‌گفت: ما پیشگام این موضوع بودیم.

وی با ذکر این نکته که رژیم صهیونیستی تاکنون به عنوان تنها مانع تحقق این ایده بوده و در این راستا مزاحمت ایجاد کرده، گفت: زمانی اینگونه اجلاس‌ها مفید خواهد بود که شرایط لازم برای اجبار رژیم صهیونیستی به پیوستن به NPT و رفتن به سمت از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای و دست برداشتن از تهدید کشورهای مختلف از به ‌کارگیری این سلاح‌ها به نتیجه مطلوبی برسد.

مهمان‌پرست ادامه داد: صرف برگزاری اجلاس بدون اینکه خطر تهدید و مانع اصلی برای تبدیل خاورمیانه به یک منطقه امن رفع شود، اقدام کاملی نیست. کشورهای اروپایی باید تمام تلاش خود را انجام دهند تا این رژیم غیر قابل کنترل، خطرناک و تهدید کننده امنیت منطقه را مجبور به پذیرش خواست ملت‌ها کنند.

*تلاش برای ارائه تصویری ناامید کننده از فعالیت‌های ابراهیمی

مهمان‌پرست در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارزیابی از موفقیت طرح اخضر ابراهیمی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه برای برقراری آتش‌بس در عید قربان، با بیان اینکه تمام تلاش‌ ما این است که امنیت در منطقه برقرار شود و زمینه‌ بی‌ثباتی و ناامنی از بین برود، اظهار داشت: بحران در سوریه به نفع هیچ کدام از کشورهای منطقه نیست و ناامنی و بی‌ثباتی در این کشور می‌تواند در آینده تأثیر منفی خود را بر همه کشورهای منطقه بگذارد.

وی افزود: همه باید تلاش کنند درگیری و خشونت‌ها متوقف شود و جلوی فعالیت‌های گروه‌های مسلح غیرمسئول در داخل سوریه گرفته شود. 

به گفته مهمان‌پرست کشورهای منطقه توانایی برقراری ثبات و امنیت را با همکاری همدیگر خواهند داشت و هیچ نیازی به حضور و دخالت سایر کشورهای فرامنطقه‌ای نیست.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: علی‌رغم همه تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد، به نظر می‌آید در هر مرحله‌ای که این اقدامات بخواهد به نتیجه‌ای ختم شود، فتنه جدیدی توسط رژیم صهیونیستی و حامیانش طراحی می‌شود تا این اقدامات به نتیجه نرسد.

وی با اشاره به فشارهایی که به کوفی عنان وارد کردند تا نتواند طرح‌ 6 ماده‌ایش را به نتیجه برساند، اظهار داشت: تلاش می‌کنند همین فشارها را به اخضر ابراهیمی وارد کرده و تصویری ناامید کننده از فعالیت‌های ابراهیمی، رایزنی‌ها و مشورت‌هایش با سایر کشورهای منطقه ارائه کنند.

*کسانی که به دنبال حل مسئله سوریه نیستند

سخنگوی وزارت خارجه به اقدام تروریستی اخیر در بیروت اشاره کرد و گفت: بحث جدیدی که کلید خورده در لبنان است. تحرکات برای حل مسئله سوریه، تلاش‌های کشورهای مختلف منطقه، فعالیت اخضر‌ ابراهیمی، ملاقات‌ها و مذاکرات مختلف بین مقامات جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها، یک نگرانی را در بین رژیم صهیونیستی ایجاد کرد و این مسئله باعث شد دست به فتنه جدیدی بزند تا هم منطقه بی‌ثبات‌ شده و هم حیثیت از دست رفته‌اش در پی نفوذ پهپاد حزب‌الله به داخل سرزمین‌های اشغالی جبران شود.

وی عنوان کرد: کسانی که فتنه جدید در لبنان را دنبال می‌کنند، به دنبال پیچیده‌تر کردن مسئله سوریه هستند و به هیچ وجه از برقراری ثبات و امنیت در منطقه خوشحال نخواهند شد و همه برآوردها نشانگر آن است که انجام فتنه‌ها و ادامه بی‌ثباتی و ناامنی در سوریه و لبنان تنها منافع رژیم صهیونیستی را تأمین می‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ورود کشورهایی چون ونزوئلا و عراق برای حل مسئله سوریه نیز اظهار داشت: همه کشورهایی که ظرفیت‌هایی برای حضور مؤثر در حل بحران سوریه دارند را باید به کار گرفت و از نیت‌های صادقانه برای حل مسئله سوریه استقبال کرد.

مهمان‌پرست با بیان اینکه تا الان بیشترین تلاش را جمهوری اسلامی برای حل مسئله سوریه و با مشارکت سایر کشورها به کار گرفته، گفت: برخی از کشورهای فرامنطقه‌ای به ویژه حامیان رژیم صهیونیستی و برخی از عوامل و جریانات منطقه‌ای واقعاً به دنبال حل مسئله سوریه نیستند.

به باور سخنگوی وزارت خارجه کشورهای منطقه که بیشترین تأثیرپذیری را از تحولات منطقه دارند باید با درایت،‌ همفکری و مشارکت با یکدیگر تلاش کنند مسئله سوریه به بهترین شکل ممکن از طریق مسالمت‌آمیز حل شود و در گام اول همه تلاش کنند درگیری‌ها متوقف و جلوی فعالیت‌های گروه‌های مسلح و اقدامات تروریستی گرفته شود.

*تحقیری که رژیم صهیونیستی احساس کرد

مهمان‌پرست در پاسخ به این سؤال که آیا اقدام تروریستی اخیر در لبنان به نوعی برای تحت الشعاع قرار دادن نفوذ پهپاد حزب‌الله به عمق سرزمین‌های اشغالی است؟ گفت: حتماً یکی از تحلیل‌های موجود در رابطه با انفجارهایی که طی عملیات تروریستی در داخل بیروت صورت گرفت و سعی کردند با از بین بردن یکی از مقامات بلندمرتبه امنیتی لبنان، درگیری و اختلاف را در داخل این کشور کلید بزنند، نوع تصمیماتی است که در رژیم صهیونیستی اتخاذ می‌شود.

وی در توضیح بیشتر گفت: این رژیم بعد از تحقیری که در منطقه به خاطر نفوذ پهپاد حزب‌الله احساس کرد و همه ادعاهای آنها در رابطه با گنبد آهنین و نفوذ ناپذیر بودن فضای رژیم صهیونیستی با این حرکت خنثی و بی‌اعتبار شد، به دنبال انتقام از این وضعیت و ضربه امنیتی متقابل به کشورهایی بود که از جریان مقاومت حمایت می‌کنند. قوی‌ترین تحلیل‌ها و مستندات حکایت از اقدام رژیم صهیونیستی و دست داشتن عوامل این رژیم در این اقدام تروریستی در لبنان داشت و این را پاسخ شکست امنیتی خودشان در پی نفوذ پهپاد حزب‌الله می‌دانند.

*خیرخواه ملت‌های منطقه‌ایم/روابط تهران - منامه

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درباره تحولات بحرین و در پاسخ به این پرسش که با توجه به ابراز تمایل مقامات این کشور برای اعزام سفیر ایران به منامه، آیا جمهوری اسلامی چنین برنامه‌ای را در دستور کار دارد؟ با بیان اینکه ما خیرخواه ملت‌های منطقه هستیم و همواره به دولت‌های منطقه توصیه کردیم که اگر به دنبال اقتدار واقعی خود هستند، این اقتدار از طریق کسب حمایت اکثریت مردم خودشان به دست می‌آید نه از طریق حمایت‌های کشورهای قدرتمند فرامنطقه‌ای، اظهار داشت: توصیه ما به نفع این کشورهاست. فکر می‌کنیم دیر یا زود مردم در همه کشورهای منطقه در اداره کشورشان مشارکت خواهند داشت.

وی اضافه کرد: روندی که در حرکت مردم و در موج بیداری اسلامی به وجود آمده دیر یا زود تغییراتی را در شکل اداره کشورهای منطقه به وجود خواهد آورد. بهتر است دولت‌های منطقه از حضور و مشارکت مردم استقبال و آنها را در اداره کشور سهیم کنند.

به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی اگر چنین مسئله‌ای در بحرین و سایر کشورهای منطقه دنبال شود، طبیعتاً ریشه‌های اختلاف و بحران در بحرین از بین خواهد رفت و فضای مناسبی در این کشور ایجاد خواهد شد که دیگر لزومی به اتخاذ تصمیمات اشتباه نخواهد داشت.

مهمان‌پرست یادآور شد: اگر روابط ما با سایر کشورها بخواهد به شکل مطلوب‌ خود برگردد، با عملکرد دولت‌های منطقه در قبال حقوق ملت‌ و خودشان سرعت بیشتری خواهد گرفت.

*رابطه با رژیم صهیونیستی به نفع کشورهای منطقه نیست

سخنگوی وزارت خارجه درباره اعزام سفیر مصر به تل‌آویو و تأثیر آن بر روابط تهران و قاهره، با بیان اینکه ما روابط با سایر کشورها را براساس منافع ملی دنبال می‌کنیم، گفت: سیاست‌ها و خباثت‌های رژیم صهیونیستی را در ملاقات‌ها و اجلاس‌های مختلف با سایر کشورها تشریح می‌کنیم. معتقدیم رژیم صهیونیستی به هیچ وجه به دنبال رشد، توسعه و ثبات کشورهای منطقه نیست و ایجاد رابطه رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه حتماً با اهدافی دنبال می‌شود که در نهایت منافع کشورهای منطقه را تأمین نخواهد کرد.

وی ادامه داد: همواره توصیه‌های خود را اعلام کرد‌ه‌ایم. همه کشورها باید با بررسی جنایات رژیم صهیونیستی و اهدافی که این رژیم از ایجاد رابطه دنبال می‌کند، سیاست خارجی خود را تنظیم کنند.

مهمان‌پرست با تأکید بر اینکه ما در امور داخلی هیچ کشوری دخالت نمی‌کنیم، یادآور شد: ولی معتقدیم رژیم صهیونیستی از حضور در سایر کشورها فقط به دنبال ضربه زدن بیشتر به کشورهای منطقه و ایجاد فتنه و شیطنت بین آنها است.

به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی همه باید در جهت مقابله با رژیم صهیونیستی و منزوی کردن این رژیم نامشروع و مقابله با جنایات آن گام‌های جدی بردارند.

*حضور فعال ایران در دومین اجلاس مقابله با تروریسم در بغداد

به گزارش خبرنگار فارس، مهمان‌پرست در ادامه این گفت‌وگو درباره برگزاری دومین اجلاس مقابله با تروریسم که قرار است به زودی در بغداد برگزار شود، با اشاره به برگزاری اولین اجلاس مقابله با تروریسم با حضور نمایندگانی از 60 کشور و نهاد بین‌المللی در تهران، تصریح کرد: مقابله با تروریسم باید به حرکتی سراسری و بین‌المللی و با حضور همه کشورها تبدیل و پدیده شوم تروریسم ریشه‌کن شود و نباید اجازه بدهیم قدرت‌های غربی از تروریسم به عنوان ابزاری برای دسترسی به اهداف سیاسی خود استفاده کرده و تروریسم را به خوب و بد تقسیم کنند.

وی اضافه کرد: بعد از برگزاری اولین اجلاس در تهران، عراق آمادگی خود را برای برگزاری دومین نشست مقابله با تروریسم اعلام کرد. ما حتماً حضوری فعال در سطح بسیار خوبی خواهیم داشت و فکر می‌کنیم همه کشورها باید نسبت به این مسئله با جدیت وارد شده و کمک کنند زمینه‌های این پدیده شوم از بین برود.

*سناریوی قدیمی و کهنه آمریکایی - صهیونیستی

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص برخی اظهارنظرات از سوی مقامات یمن مبنی بر دخالت ایران در امور داخلی این کشور، با ذکر این نکته که مباحث تکراری متهم کردن جمهوری اسلامی به دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه، کارایی ندارد، یادآور شد: این بخشی از سناریوی قدیمی و کهنه آمریکایی - صهیونیستی است که به دنبال این است که جمهوری اسلامی را خطر و مایه نگرانی برای کشورهای منطقه معرفی کند.

به باور مهمان‌پرست افکار عمومی مردم منطقه نسبت به اینگونه طراحی‌ها آگاهی‌ کافی پیدا کرده و کسی به این ادعاها توجه نمی‌کند.

وی با رد این ادعاها، اظهار داشت: معتقدیم هیچ کشوری نباید در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت کند. کسانی که تا الان با رقابت‌های خود مشکلات جدی را برای منطقه به وجود آورد‌ه‌اند، کشورهای فرامنطقه‌ای هستند و حضور نظامی و امنیتی آنها و دخالت در مسائل داخلی کشورهای منطقه، مشکل اصلی منطقه است.

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: همه باید زمینه خروج نیروهای نظامی و فرامنطقه‌ای را از منطقه حساس خاورمیانه و خلیج فارس فراهم کنند.