به گزارش مشرق، رسانههای منطقهای و بینالمللی روز چهارشنبه از نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای تصویب قطعنامهای با موضوع آتشبس در نوار غزه خبر دادند. این جلسه که برای تصویب پیشنویس قطعنامه مزبور تشکیل شد، به دنبال برقراری آتش بس دائم، بدون پیش شرط و فوری در نوار غزه بود؛ جلسهای که در نهایت با وتوی آمریکا بینتیجه ماند.
مفاد قطعنامه
پیشنویس این قطعنامه قریب به دو هفته قبل توسط 10 کشور از اعضای غیر دائم سازمان ملل تهیه شد؛ اما برای انجام پارهای اصلاحات بازگردانده شد و امروز در نهایت در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد به رای گذاشته شد.
متن پیش نویس (با رنگ آبی) خواستار یک آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی بود که باید توسط همه طرفها رعایت میشد و بر درخواست شورا برای آزادی فوری و بدون قید و شرط همه اسرا تاکید میشد. همچنین «هرگونه تلاش برای گرسنگی دادن به فلسطینیها» را رد کرده، خواستار دسترسی فوری به خدمات اولیه و کمکهای بشردوستانه برای غیرنظامیان غزه، و تسهیل ورود کمکهای بشردوستانه به «غیرنظامیان تحت محاصره در شمال غزه» می شد.
نگاهی به مفاهیم به کار رفته در پیشنویس قطعنامه
در مفاد قطعنامه ارائه شده چند نکته مهم وجود دارد که ارزیابی آنها میتواند تا حدی سرنوشت آن را از پیش قابل پیشبینی کند:
نکته نخست، اینکه پیشنویس حاضر خواستار آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی است. این بند قطعنامه، در صورت تصویب میتوانست به جنگ در نوار غزه پایان دهد.
نکته دوم، درخواست قطعنامه از حماس برای آزادی فوری و بدون قید و شرط اسرای رژیم صهیونیستی در اختیار مقاومت است که البته در این صورت تنها ابزار مقاومت از آنها سلب خواهد شد.
نکته سوم، جلوگیری از به کارگیری ابزارهای غیرنظامی مثل گرسنگی برای رسیدن به اهداف است که عملاً این بند به رژیم صهیونیستی باز میگردد و دست رژیم را در اقدام علیه مردم نوار غزه می بست.
نکتة چهارم، تسهیل ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه بود که موجب میشد رژیم صهیونیستی بار دیگر در تنگنای استمرار اقدامات غیرجنگی علیه فلسطینیان قرار گیرد.
نکته پنجم، لزوم ارسال کمکهای بشردوستانه برای منطقه شمال نوارغزه بودکه هفته هاست از سوی صهیونیستها در محاصره قرار دارد.
پنج نکته ای که به آنها اشاره شده، در صورت اجرا، عملا موجب توقف تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه میشدند. لذا با توجه به مسیری که صهیونیستها برای یک دوره بلند مدت برای خود تعریف کردهاند، میتوان گفت، این قطعنامه، به هیچ وجه مورد خواست صهیونیستها نبوده با اهداف آنها تعارض دارد. لذا وتوی آن از سوی آمریکاییها امری قابل پیشبینی بود.
علاوه بر این مقامات رژیم صهیونیستی حتی از زمان اعلام خبر برگزاری نشست شورای امنیت، انتظار خود را برای وتوی آمریکا علیه این قطعنامه اعلام کرده بودند.
حال ایالات متحده یکبار دیگر با وتوی قطعنامه برقراری آتش بس فوری در نوار غزه، دروغ بودن ادعاهای صلحجویانه و تلاشهایش برای پایان دادن به جنگ در نوار غزه را به اثبات میرساند و نشان میدهد آمریکا با دستکش مخملی و ژست دموکراتیک، فقط به دنبال فریب افکار عمومی است. آنچه برای آمریکا اهمیت دارد، رسیدن صهیونیستها به نهایت اهداف جنایتکارانهشان است.