ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکا که اخیرا توسط نیروهای مسلح یمن هدف قرار گرفته بود از منطقه پنجم ناوگان دریایی آمریکا به منطقه ناوگان هفتم نیروی دریایی این کشور رفت.

به گزارش مشرق، خبرگزاری برناما مالزی گزارش داد که ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در یک بازگشت تاریخی امروز شنبه وارد سواحل این کشور در «بندر کلانگ» شده است.

ناوگروه ضربت «یو اس اس آبراهام لینکلن» در بیانیه‌ای اعلام کرد، از سال ۲۰۱۲ این برای اولین بار است که این ناوگروه وارد آبهای مالزی می‌شود که نشانه‌ای از شراکت استراتژیک درازمدت بین دو کشور در زمینه های امنیتی و دیگر روابط حسنه است.سفیر آمریکا در مالزی «ادگارد کگان» در این زمینه گفت، بازگشت تاریخی این ناو به مالزی نشانه اهمیت مالزی برای نیروی دریایی آمریکاست.

آبراهام لینکلن درحالی منطقه دریایی ناوگان پنجم آمریکا را به منطقه ناوگان هفتم نیروی دریایی این کشور ترک کرده است که بسیاری از کارشناسان نظامی این جابجایی را فرار ناوگروه آمریکایی از منطقه غرب آسیا و استقرار در یک مکان امن خوانده‌اند.

نیروهای مسلح یمن اخیرا با حمله به ناوهای آمریکایی و انگلیسی خسارات قابل توجهی به آنها وارد کرد.سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز حمله این کشور به ناو هواپیمابر آمریکایی آبراهام و دو ناوشکن آمریکایی را تایید کرد.

یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن سه شنبه ۲۲ آبان اعلام کرد: ما با تعدادی موشک بالدار و پهپاد، ناو هواپیمابر آبراهام آمریکا را در دریای عرب هدف قرار دادیم.وی خاطرنشان کرد: ما با تعدادی از موشک‌های بالستیک، دو ناوشکن آمریکایی را در دریای سرخ هدف قرار دادیم.یحیی سریع گفت: ما دو عملیات نظامی منحصر به فرد را در دریای سرخ و دریای عرب انجام دادیم که ۸ ساعت به طول انجامید و این دو عملیات اهداف خود را با موفقیت محقق ساختند.

براساس گزارشها، عملیات هدف قرار دادن ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در دریای عرب (پس از نزدیک به نیم سال فرار و پنهان‌کاری) یکی از برجسته‌ترین مراحل عملیات‌های نیروهای مسلح یمن است، زیرا عملیات نیروی دریایی یمن یک گام پیشگیرانه پیچیده بود که موفق شد حمله هوایی را که ائتلاف آمریکایی برنامه ریزی کرده بود، مختل کند. ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن بیش از ۴۲۰۰ ملوان و تفنگدار دریایی در خود جای داده است.

خروج ناو هواپیمابر یو اس اس لینکلن از منطقه خاورمیانه در شرایطی رخ داد که لوید آستین وزیر دفاع آمریکا پیش از این گفته بود که این ناوگروه در منطقه خواهد ماند. این دستور لوید آستین پس از آن عنوان شد که رژیم صهیونیستی در حمله‌ای جنایتکارانه به ضاحیه جنوبی بیروت، «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان را به شهادت رساند.

ارتش آمریکا از شروع جنگ غزه برای حمایت از رژیم صهیونیستی در برابر نیروهای مقاومت، حضور نظامی خود را با استقرار چندین ناو گروه در دریای سرخ، دریای مدیترانه و خلیج فارس تشدید کرده بود.

نیروهای انصارالله نیز از زمان عملیات طوفان الاقصی اعلام کرد که در حمایت از مردم مظلوم فلسطین کشتیهای تجاری و نظامی که مرتبط با اسرائیل باشند در منطقه مورد هدف قرار خواهد داد.

منبع: فارس

برچسب‌ها