بایدن به عنوان اولین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا به آنگولا سفر می‌کند.

به گزارش مشرق، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز یکشنبه در سفری عازم آنگولا می‌شود تا پیش از پایان دوران ریاست‌جمهوری‌اش به یکی از وعده‌های خود در رابطه با سفر به آفریقا عمل کند. او اولین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا خواهد بود که به آنگولا سفر می‌کند.

به گزارش رویترز، قرار است بایدن در بخشی از این سفر بر رسیدگی به پروژه بزرگ راه‌آهن آفریقا تحت حمایت آمریکا که یکی از مهمترین اهدافش ممانعت از دسترسی چین به مواد معدنی حیاتی در این قاره است، تمرکز داشته باشد.

پروژه مورد نظر که بخشی از آن از طریق اعطای وام از جانب آمریکا اجرایی می‌شود. زامبیا و جمهوری دموکراتیک کنگو را به آنگولا در اقیانوس اطس متصل می‌کند و می‌تواند مسیری سریع و کارآمد برای صادرات ماد معدنی مورد نیاز از این قاره به غرب باشد.

منابع گسترده معدنی مانند مس و کبالت که در کنگو یافت می‌شوند یکی از عوامل اصلی توجه چین به این منطقه است.

نقش و حضور پررنگ چین در کنگو نگرانی فزاینده‌ای را برای واشنگتن به بار آورده است. به خصوص آنکه چین در ماه سپتامبر با تانزانیا و زامبیا در رقابت با آمریکا توافقنامه‌ای را برای احیای خطوط راه‌آهن در سواحل شرقی آفریقا امضا کرد.

به گفته دو تن از مقامات آمریکایی که در دولت پیشین ترامپ فعالیت می‌کردند، در حالی که سفر بایدن به آفریقا در روزهای پایانی ریاست‌جمهوری‌اش اتفاق می‌افتد، با این حال ترامپ از ساخت خطوط راه‌آهن در آنگولا حمایت خواه کرد و روابطش با این کشور را در سطح خوبی نگه خواهد داشت.

قرار است باید صبح دوشنبه برای مدت کوتاهی به کیپ ورد برود و پیش از پرواز به سمت آنگولا با رئیس‌جمهور آنجا دیدار کند. سفر وی به آفریقا دو روزه خواهد بود.


سفر بایدن یکی از تعهداتی است که وی در دوران ریاست جمهوری‌اش به آفریقا وعده آن را داده بود، با این حال او وعده‌های دیگری را هم به مقامات کشورهای مختلف در این قاره داده بود که اجرایی نشدند. حمایت از دو کرسی دائم برای آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل از این موارد بود.

تیبور ناگی، نماینده ارشد آمریکا در آفریقا در دوران دولت پیشین ترامپ گفته است: احتمالا دولت جدید وی دو نگرانی و دغدغه اساسی در مورد آفریقا خواهد داشت.

نگرانی اول مربوط به رقابت با چین و روسیه در آفریقا می شود و نگرانی دوم مربوط به دسترسی به مواد معدنی حیاتی در این قاره است.

منبع: فارس