کد خبر 1667299
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹

رئیس‌جمهور تایوان در تماسی با رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا، درباره آنچه «تهدیدات نظامی چین» علیه این جزیره خودگردان عنوان کرد، گفت‌وگو داشت.

به گزارش مشرق، «لای چینگ-ته» رئیس‌جمهور تایوان در هاوایی به سر می‌برد و این اولین توقف او در سفری به اقیانوس آرام است که پکن را خشمگین کرده است.

همچنین حمایت طولانی مدت «نانسی پلوسی» رئیس‌ سابق مجلس نمایندگان آمریکا از تایوان خشم چین را برانگیخته است و چین به دیدار او در سال ۲۰۲۲ از تایپه با مانورهای نظامی گسترده در اطراف این جزیره پاسخ داد.

«کارن کو» سخنگوی رهبری تایوان به خبرنگاران گفت، لای و پلوسی از جمله درباره «تهدیدات نظامی» چین علیه تایوان گفت‌وگو کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، او تماس ۲۰ دقیقه‌ای بین این «دوستان دیرینه» را «گرم و دوستانه» توصیف کرد.

چین که تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند، با هرگونه به رسمیت شناختن بین‌المللی تایوان و ادعای آن مبنی بر داشتن یک سرزمین مستقل مخالف است. پکن به‌ویژه از تماس رسمی بین این جزیره و ایالات متحده، که مهمترین حامی و بزرگترین تامین‌کننده تسلیحات تایوان است، برآشفته می‌شود.

چین پیشتر از فروش تسلیحات بیشتر ایالات متحده به این جزیره و توقف لای در هاوایی خشمگین شده است.

از روز شنبه، لای با فرماندار هاوایی، اعضای کنگره ایالات متحده، مقامات سفارت دوفاکتو آمریکا در تایوان و دیگران دیدار کرده است.

رئیس‌جمهور تایوان در اولین سخنرانی عمومی خود در این سفر گفت که «ما باید با هم بجنگیم تا از جنگ جلوگیری کنیم» و هشدار داد «هیچ برنده‌ای» در درگیری وجود ندارد.

در آستانه سفر یک هفته‌ای او، ایالات متحده پیشنهاد فروش قطعات یدکی اف-۱۶ و سیستم‌های راداری و همچنین تجهیزات ارتباطی به تایوان را در معاملاتی به ارزش ۳۸۵ میلیون دلار تصویب کرد.

وزارت امور خارجه چین در ادامه از ایالات متحده خواست تا فورا تسلیح تایوان را متوقف کند و از حمایت و پشتیبانی از نیروهای جدایی‌طلب «استقلال تایوان» دست بردارد. در ادامه این بیانیه آمده است: «چین اقدامات متقابل قوی و قاطعانه‌ای را برای دفاع قاطعانه از حاکمیت ملی، امنیت و تمامیت ارضی انجام خواهد داد.»

در بیانیه‌ای جداگانه، وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که چین «به شدت» ایالات متحده را به دلیل استقبال از لای در هاوایی محکوم می‌کند و این کشور «اعتراضات جدی خود را با ایالات متحده به اشتراک گذاشته است.»

منبع: ایسنا