کد خبر 1668001
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸

مشاور دولت جدید آمریکا در امور خاورمیانه و عربی می‌گوید که رئیس جمهور منتخب این کشور پس از ورود به کاخ سفید به «فشار حداکثری» علیه ایران ادامه خواهد داد.

به گزارش مشرق، «مسعد بولوس» گزینه دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا در سمت مشاور امور خاورمیانه و عربی دولت جدید این کشور می‌گوید که ترامپ همچنان به سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران ادامه خواهد داد.

بولوس در گفتگو با «لو پوئن» فرانسه گفت: رئیس جمهور (ترامپ) معتقد است که گروگان‌ها (اسرا) باید فوراً آزاد شوند و دیگر نباید هیچ تأخیری در کار باشد.

وی با اشاره به اینکه آزادی اسرا باید از سایر مسائل مرتبط با آینده غزه جدا شود، گفت که توافق آزادی اسرا باید در چارچوب یک آتش‌بس موقت باشد.

بولوس که پدرشوهر تیفانی، یکی از دختران ترامپ نیز محسوب می‌شود، اضافه کرد که در حال حاضر چند کشور از جمله مصر، اردن، قطر یا حتی ترکیه در حال کمک به دستیابی به این هدف هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت جدید آمریکا از طرح بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی مبنی بر الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی، گفت که ترامپ هنوز به طور علنی به این مسئله نپرداخته است.

بولوس مدعی است که اولویت ترامپ «ادامه مذاکرات درباره توافق آبراهام البته در وهله اول با عربستان سعودی است» زیرا به گفته وی «به خوبی می‌دانیم و رئیس جمهور هم گفته است که به محض دستیابی به توافق با عربستان سعودی درباره اسرائیل، دست کم ۱۲ کشور عربی بلافاصله آماده پیروی از آن خواهند بود.»

سیاست اتخاذی درباره ایران

مشاور ترامپ در امور خاورمیانه به سیاست وی درباره ایران نیز پرداخت و با تکرار ادعاهای همیشگی آمریکایی‌ها درباره برنامه هسته‌ای «صلح‌آمیز» ایران، گفت که رئیس جمهور منتخب آمریکا مصمم است تا مانع دستیابی ایران به «برنامه هسته‌ای» شود!

وی اضافه کرد که «ترامپ بار دیگر "فشار حداکثری" بر ایران اعمال خواهد کرد و احساس می‌کند که ایران از زمان پیروزی وی در انتخابات، سیاستش را تغییر داده است!»

با این حال، بولوس مدعی شد که ترامپ تمرکز اصلی خود را روی توافق هسته‌ای با ایران معطوف خواهد کرد نه حکومت این کشور.

وی افزود: با این حال، از نظر او سه نکته بسیار مهم وجود دارد؛ ایران مطلقاً نباید قدرت هسته‌ای داشته باشد؛ موشک‌های بالستیک ایران نه تنها علیه اسرائیل بلکه علیه کشورهای خلیج فارس تهدید محسوب می‌شود و نکته سوم مشکلی است که نیروهای نیابتی ایران در منطقه ایجاد کرده‌اند؛ ترامپ غیر از این سه مبحث درباره تغییر حکومت در ایران صحبت نکرده است.

بولوس در جریان کارزار انتخاباتی رئیس جمهور منتخب آمریکا چهره‌ای تأثیرگذار بود و در ملاقات با رهبران عرب-آمریکایی و مسلمان، محبوبیت ترامپ را میان این جوامع بالا برد؛ جوامعی که به طور سنتی چندان با حزب جمهوری‌خواه هم‌راستا نبوده‌اند.

او از ارتباطات و نفوذ عمیقش در میان جامعه عرب-آمریکایی به عنوان اهرمی برای کشاندن رأی آنها به سود ترامپ به ویژه در ایالت‌های کلیدی همچون میشیگان استفاده کرد. میشیگان جزو ایالت‌هایی محسوب می‌شود که عملکرد دولت جو بایدن در مسئله فلسطین و لبنان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و موج نارضایتی در آن رو به افزایش بوده است.

ارتباط شخصی نزدیک بولوس با ترامپ از طریق ازدواج مایکل بولوس، پسرش با تیفانی، چاشنی خاصی به حمایت سیاسی او از ترامپ بخشیده است.

منبع: مهر