کد خبر 1668122
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۲

احسان کرمی اخیراً گفته که به‌خاطر اجرای پروژه «من وکالت می‌دهم» خوشحال است. جالب است که این پروژه، اتحاد و یک‌پارچگی گروه‌های اپوزیسیون را از بین برد و تعداد بسیارپایین حامیان رضا پهلوی را آشکار کرد.

به گزارش مشرق، احسان کرمی، مجری سابق تلویزیون، به تازگی در گفت‌وگو با رسانۀ اسرائیلی اینترنشنال، با ابراز ناامیدی از اپوزیسیون، در مورد پویش «من وکالت می‌دهم» عنوان کرده است: یکی از چیزهایی که من بخاطرش خوشحال هستم، این است که پروژه وکالت باعث شد که صلاحیت برخی افراد سیّاس برای ما مشخص شود و متوجه شویم که قابلیت ندارند.

همچنین وی در ادامه، اعضای گروه‌های اپوزیسیون را به گِل کف حوض تشبیه می‌کند و اظهار می‌دارد که در بعداز این کمپین، بالا آمده‌اند و خودشان را نشان دادند.

قبل از این‌که به سخنان احسان کرمی بپردازیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که کارزار «من وکالت می‌دهم» در چه شرایطی مطرح شد و دقیقاً چه نتیجه‌ای برای مخالفان خارج‌نشین جمهوری اسلامی به همراه داشت.

در ایام فتنه ززآ، گروه‌های مختلفِ به اصطلاح برانداز به این نتیجه رسیده بودند که با یک‌دیگر به اجماع برسند و یا به گفتۀ خودشان متحد شوند؛ از تجزیه‌طلبانِ حزب دموکرات و کوموله گرفته تا چپی‌ها و حتی شخص رضا پهلوی، همگی دورِ یک میز جمع شدند و با طرحی به‌عنوان «منشور همبستگی» اعلام کردند که با به اتحاد رسیده‌اند.

هدف این اتحاد و یک‌پارچگی بین مخالفان جمهوری اسلامی – که هر کدام به یک نوعی وابسته به کشورهای بیگانه هستند – در جای خود مهم است؛ اما درست در زمانی که براندازان اتحادشان را با صدای بلند اعلام می‌کردند، به یک‌باره پروژه‌ای به نام «من وکالت می‌دهم» به میان آمد و این اتحاد نمادین از هم پاشید. حتی برخی فعالان رسانه‌ای برای این‌که اپوزیسیون را به سخره بگیرند، به‌جای «منشور همبستگی» از واژه «منشور از هم گسستگی» به کار می‌بردند.

هدف و اثر «من وکالت می‌دهم» چه بود؟

زمانی که رضا پهلوی با تجزیه‌طلبان و دیگر گروه‌ها هم‌پیمان شد، بسیاری از طرفدارانش از وی ناامید شده بودند؛ بنابراین احسان کرمی با ایده من وکالت می‌دهم به میان آمد و سعی کرد این پیام را به همۀ گروه‌های برانداز مخابره کند که حامیان پهلوی، منشور همبستگی و یک‌پارچگی بین اپوزیسیون را قبول ندارند و هدف‌شان این است که اگر هم روزی موفق شدند، همۀ قدرت را برای خودشان می‌خواهند و حاضر نیستند آن را با دیگران تقسیم کنند.

اما آثار این کمپین، از هدف آن مهم‌تر است؛ زیرا به همگان ثابت کرد رضا پهلوی که در مصاحبه‌های متعددی ادعا کرده که طرفدار دموکراسی است، در این گفتار خود، صادق نیست. دومین اثر این کمپین نیز که اولی مهم‌تر است، این است که عیار رضا پهلوی را مشخص کرد؛ چرا که تعداد بسیار پایینِ شرکت‌کنندگان در این پویش، باعث سرشکستگی رضا پهلوی شد و موجب شد که کاربران در شبکه‌های اجتماعی خودِ او و همۀ طرفدارانش را مسخره کنند.

احسان کرمی نیز در این مصاحبه می‌گوید که خوشحال است که صلاحیت برخی افراد برایشان معلوم شد. وی چنین بیان می‌کند که «فکر می‌کردیم برخی افراد سیاس هستند اما بعداً دیدیم که این‌طور نیست». شاید کرمی در ظاهر، دیگر اشخاص اپوزیسیون که مخالف «وکالت رضا پهلوی» بودند را خطاب قرار داده باشد، اما در باطن می‌توان گفت که این سخنان در مورد عدم صلاحیت، برای رضا پهلوی نیز کاربرد دارد و رضا پهلوی هم مانند دیگر براندازان، به گِل کف حوض شباهت دارد.

منبع: فارس