رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی به بررسی جنگ غزه و مسائل منطقه پرداخت.

به گزارش مشرق، «با ترامپ تلفنی درباره صلح پایدار صحبت کردم». این را رئیس تشکیلات خودگران فلسطین بیان کرد.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین حین سفر خود به ایتالیا با روزنامه «کوریره دلا سرا» درباره مسائل منطقه مصاحبه کرد. وی در این سفر با جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا و همچنین پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان نیز درباره جنگ غزه و برقراری صلح دیدار و گفت‌وگو نمود.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی گفت: «بمب‌های ارتش اسرائیل منجر به ۱۵۰ هزار قربانی شامل کشته‌ها و زخمی‌ها شده و ۸۰ درصد غزه را نابود کرده است. ما اینجاییم که شنیده شویم.»

وی در این باره افزود که خواستار همکاری برای به ثمر رسیدن راه حل دو دولتی است. عباس گفت: «۱۵ میلیون فلسطینی شایسته‌ی داشتن حقوق و عدالت هستند تا در امنیت، ثبات و رفاه در کشور خود، فلسطین به پایتختی قدس شرقی زندگی کنند.»

مقام فلسطینی با اشاره به دیدار خود با پاپ فرانسیس بیان کرد که از رهبر کاتولیک‌های جهان به خاطر حمایت‌هایش از فلسطینیان تشکر کرده و از او خواسته است که از کشورهای کاتولیک بخواهد تا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند. وی همچنین در این دیدار به بمباران کلیسای تاریخی سن پورفیریوس واقع در نوار غزه اشاره کرد که به گفته او منجر به کشته شدن ۱۹ مسیحی توسط ارتش اسرائیل شد.

عادی‌سازی روابط بدون به‌رسمیت شناخته‌شدن کشور فلسطین انجام نمی‌شود

محمود عباس در ادامه به گفت‌وگو خود با جو بایدن،‌ رئیس‌جمهور آمریکا و همچنین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آینده این کشور اشاره کرد و گفت: «من با هر دو صحبت کردم. من تماس تلفنی بلندی با ترامپ داشتم که در آن به موضوع پایان دادن به جنگ و ایجاد صلحی پایدار با حضور عربستان سعودی پرداختم.»

وی در این باره اظهار داشت که عربستان، ایالات متحده،‌ مصر، اردن، قطر و تمام کشورها مایل به پیدا کردن راه حلی برای جنگ غزه هستند. عباس گفت که عربستان «اگر نتانیاهو ابتدا دولت فلسطین را به رسمیت نشناسد» روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی‌سازی نمی‌کند.

محمود عباس در ادامه با اشاره به تحریم‌ فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی به ویژه در نوار غزه اظهار داشت:‌ «ما حقوق پزشکان و معلمان (در غزه) را پرداخت می‌کنیم. ما با وجود این که حماس تقریباً‌ ۲۰ سال در قدرت بود به این کار ادامه دادیم،‌ چرا که احساس مسئولیت کردیم، با این که اسرائیل پول ما را توقیف می‌کند.»

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین افزود: «ما بیش از ۲ میلیارد دلارِ مسدودشده داریم. طبق توافقات دولت نتانیاهو از ما مالیات می‌گیرد و سپس آن را به ما می‌دهد. اما ماه‌ها است که او فقط بخشی از آن را داده است و ما مجبور شدیم که از بانک‌ها وام درخواست کنیم.»

عباس در پاسخ به سؤال خبرنگار درباره صدور قرار بازداشت بنیامین نتانیاهو،‌ نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در دیوان کیفری بین‌المللی و همچنین غیرقانونی خواندن حضور اسرائیل در مناطق اشغال‌شده فلسطین توسط دیوان بین‌المللی دادگستری گفت که به نظرات دادگاه‌های لاهه اعتماد دارد و این دستورات باید مورد احترام قرار گیرند.

مشکل فلسطینیان با ایران نیست، بلکه با اسرائیل است

محمود عباس در ادامه درباره حوادث اخیر سوریه گفت: «من امیدوارم که همه‌چیز به بهترین نحو برای مردم سوریه ختم شود که برای مدت‌ طولانی رنج برده‌اند. ما خواستار اتحاد آن‌ها زیر یک پرچم هستیم. اکنون برای قضاوت بسیار زود است، اما فعلاً می‌توان گفت که انتقال قدرت به صورت صلح‌آمیز انجام شده است. ۶۰۰ هزار پناهنده فلسطینی در آن سرزمین زندگی می‌کنند. ۴۰۰ هزار تن دیگر در لبنان و ۶ میلیون نفر در سراسر جهان.»

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در برابر ادعای خبرنگار درباره «پیچیده کردن روند صلح» در نوار غزه توسط ایران و حزب‌الله گفت: «مشکل ما با ایران نیست، بلکه با اسرائیل است.»

وی در این باره افزود: «مشکل اصلی فلسطینی‌ها اسرائیل است که به اجبار سرزمین‌های ما را تصرف کرده است، که مردم ما را در غزه و کرانه باختری شکنجه می‌کند و صدها هزار نفر از مردم را کشته است.»

مقام فلسطینی با اشاره به آغاز جنگ غزه پس از عملیات طوفان الاقصی، اقدامات رژیم صهیونیستی را «نامتناسب، غیرعادلانه و وحشیانه» خواند و تأکید کرد که اسرائیلی‌ها در حال انجام نسل‌کشی در نوار غزه هستند.

رژیم صهیونیستی از آغاز حملات خود به نوار غزه تاکنون بالغ بر ۴۴ هزار و ۹۰۰ فلسطینی را به شهادت رسانده است که بیشترشان زنان و کودکان هستند. علاوه بر این حدود ۱۰۶ هزار و ۴۵۴ فلسطینی دیگر نیز در حملات زمینی، هوایی و توپخانه‌ای ارتش اسرائیل مجروح شده‌اند.

بایدن اجازه داده نتانیاهو هر کاری که می‌خواست انجام دهد

محمود عباس در پاسخ به ادعای خبرنگار درباره احتمال تشدید افراط‌گرایی در میان فلسطینیان اظهار داشت: «مردم ما چیزهای ناگفتنی‌ای دیده‌اند. جنایاتی که اسرائیلی‌ها علیه دوستان، خانواده و همسایگان ما انجام می‌دهند. علیه خشم، ما از آموزش استفاده می‌کنیم. نرخ بی‌سوادی در فلسطین یکی از پایین‌ترین‌ها در سطح جهان و رکودی در منطقه است.»

وی با رد اتهامات علیه خود درباره عدم برگزاری انتخابات در کرانه باختری گفت:‌ «ما در ۲۰۲۱ تلاش کردیم، اما اسرائیل مانع ما شد. ما مشتاقانه منتظریم که برای انجام این کار آزاد باشیم. اکنون ما همچنین قانون اساسی خود را به روز رسانی کردیم که انتقال قدرت آسان‌تر صورت پذیرد.»

عباس درباره ادعاها درباره فساد تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که این اظهارات به منظور بی‌اعتبار کردن تشکیلات است، اما «ما اعتماد بانک جهانی، اتحادیه اروپا و دیگر دولت‌ها را داریم.»

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار درباره عدم برقراری صلح در نوار غزه برخلاف لبنان گفت: «آنجا صلح به وسیله میانجی‌گری ایالات متحده و فرانسه با دولت لبنان مذاکره شد. در غزه باید با تشکیلات خودگردان مذاکره شود.»

محمود عباس در ادامه ایالات متحده آمریکا را مقصر ناکامی در صلح دانست و بیان نمود: «در ماه‌های اخیر بایدن اجازه داده که نتانیاهو هر کاری که می‌خواست انجام دهد. ایالات متحده قطعنامه سازمان ملل را سه بار رد کرده است. در حالی که ما از آتش‌بس پیشنهادی آن‌ها حمایت کردیم، آن‌ها به تأمین تسلیحات به ارتش اسرائیل ادامه دادند که در این میان آن‌ها بی‌امان بمباران می‌کردند.»

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در آخر خواستار پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی، به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین و عضویت کامل آن در سازمان ملل متحد شد. فلسطین در حال حاضر به عنوان عضو ناظر در این سازمان حضور دارد.

منبع: فارس

برچسب‌ها