کد خبر 1672786
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰

به فرزندان خود بیاموزید پیش از کارهایی چون غذا خوردن، لمس چشم، بینی و دهان یا لمس یک زخم با جراحت حتما دست‌هایشان را بشویند.

به گزارش مشرق، کارشناسان بهداشت تاکید می‌کنند یکی از وظایف مهم والدین، آموزش بهداشت فردی مناسب به کودکان است. کودکان باید یاد بگیرند که شست‌وشوی دست‌ها پس از استفاده از سرویس بهداشتی، بازی کردن یا لمس حیوانات، دست زدن به غذا یا داروی حیوانات خانگی، بازگشتن از بیرون، بازی کردن در فضای بیرون از خانه، دست زدن به زباله‌ها، دست زدن به پوشک کثیف و بودن در اطراف یک فرد بیمار الزامی است.

اگر فرزند شما خردسال است، او را مقابل سینک بلند کرده و بالا نگه دارید تا به او کمک کنید که به سینک ظرفشویی یا روشوییِ داخل سرویس بهداشتی دسترسی پیدا کند. اگر فرزند شما می‌تواند به تنهایی بایستد، از یک چهارپایه ایمن برای رسیدن او تا شیر آب استفاده کنید.

اگر برایتان مقدور نیست فرزندتان را بلند کنید و هیچ چهارپایه‌ای هم در نزدیکی‌تان وجود ندارد، دست‌های او را با دستمال کاغذی مرطوب و صابون پاک کنید. سپس از یک دستمال کاغذی مرطوب دیگر استفاده کنید تا کف‌ها را پاک کنید. در آخر دست‌های کودک را با یک دستمال کاغذی تمیز سوم خشک کنید. دست‌های خود را نیز بعد از کمک به کودک خود برای تمیز کردن دست‌هایش، بشویید.

مراحل اصلیِ شست‌وشوی دست‌ها

مراحل زیر را برای شست‌وشوی صحیح دست‌ها به کودکان خود بیاموزید:

- دست‌های خود را با آب تمیز خیس کرده و با صابون یا مایع دستشویی آن‌ها را کفی کنید.

- کف دست، پشت دست و بین انگشتان خود را تمیز کنید. فراموش نکنید که زیر ناخن‌های خود را نیز تمیز کنید. ناخن‌ها می‌توانند خاک و میکروب‌ها را زیر خود به دام بیندازند.

- دست‌های خود را زیر آب تمیز و جاری بگیرید و آبکشی کنید تا به طور کامل کف از روی آن‌ها شسته شده و تمیز شود.

- سپس دست‌ها را با دستمال کاغذی یا حوله تمیز کاملاً خشک کنید.

متخصصان می‌گویند مثل سایر رفتارهای مثبت و سالم در این زمینه نیز به الگوی خوبی برای کودک خود تبدیل شوید. حتماً خودتان نیز به آنچه کودکتان را به آن ترغیب می‌کنید، عمل کنید. پیش از غذا پختن یا خوردن، دست‌های خود را بشویید. پس از دستشویی، بازگشت به خانه از بیرون، کار کردن یا بازی کردن نیز حتماً دست‌های خود را بشویید.

صبور باشید. مدت زمانی طول می‌کشد که کودک به شستن دست‌های خود عادت پیدا کند و این کار را به درستی انجام دهد. در صورت لزوم حتماً او را راهنمایی کنید.

منبع: ایسنا